دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۴۰۰۰۱۳

۱۱ قابلیت لپ‌تاپ‌ها که احتمالا از وجود آن‌ها خبر ندارید

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

بسیاری از کاربران برای سال‌های متمادی از لپ تاپ مبتنی بر ویندوز یا macOS استفاده می‌کنند، با بسیاری از قابلیت‌های جدید آن آشنا نمی‌شوند. در این مطلب قصد داریم به تعدادی از قابلیت‌های لپ تاپ ها اشاره کنیم که احتمالا از وجود آن‌ها بی‌خبر هستید.

حالت تاریک

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

احتمالا خبر دارید که این روزها حالت تاریک طرفداران پروپاقرص زیادی پیدا کرده و به همین خاطر بسیاری از نرم‌افزارها، از جمله سیستم‌عامل‌های ویندوز و macOS، هم از آن پشتیبانی می‌کنند. حالت تاریک خودکار که بتواند با توجه به ساعت این قابلیت را فعال یا غیرفعال کند، در macOS کاتالینا وجود دارد ولی در macOS فعلی یعنی موهاوی، در منوی اپل با مراجعه به System Preferences و سپس انتخاب General می‌توانید بر گزینه Dark کلیک کنید.

اگر لپ تاپ یا کامپیوتر شما مبتنی بر ویندوز است، از منوی استارت بر آیکون چرخ‌دنده کلیک کنید و بعد از انتخاب Personalization و سپس Colors، از بخش Choose your default app mode بر گزینه Dark کلیک کنید. با این کار، علاوه بر محیط سیستم‌عامل، بسیاری از برنامه‌های پیش‌فرض آن‌ها هم دارای شکل و شمایل تاریک می‌شوند.

استریم بازی‌ها از کنسول به لپ تاپ

لپ تاپ ها به‌راحتی از استریم بازی‌های موجود در کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ و ایکس‌باکس وان که از شبکه وای‌فای یکسان با آن‌ها بهره می‌برند، پشتیبانی می‌کنند. در رابطه با این موضوع باید در یک مطلب جداگانه به‌طور مفصل به این موضوع بپردازیم ولی به‌طور خلاصه باید بگوییم که با بهره‌گیری از برنامه‌های مشخص، امکان بهره‌گیری از این مشخصه وجود دارد.

اگر از پلی‌استیشن ۴ استفاده می‌کنید، بهتر است برنامه PS4 Remote Play را در ویندوز یا macOS لپ تاپ خود نصب کنید که خوشبختانه کاملا رایگان است. اگر هم از طرفداران ایکس‌باکس وان هستید، یا باید از برنامه ایکس‌باکس موجود در ویندوز بهره ببرید یا اینکه با پرداخت ۲۰ دلار برنامه OneCast را برای macOS خریداری کنید.

پین کردن سایت‌ها در داک یا نوار وظیفه

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

در کنار امکان پین کردن برنامه‌ها در داک یا «نوار وظیفه» (Taskbar)، می‌توانید برای دسترسی راحت‌تر به برخی از سایت‌ها، آن‌ها را در این بخش پین کنید و با این کار به‌نوعی سیستم بوکمارک موجود در مرورگر را ارتقا می‌دهید. کاربران مک تنها کافی است URL سایت را به سمت راست داک بکشانند. در ویندوز، راحت‌ترین راه استفاده از مرورگر مایکروسافت اج است. در این مرورگر، در بخش منو به قسمت More tools نگاهی بیندازید و بر گزینه Pin to taskbar کلیک کنید.

ارسال پیامک به گوشی از طریق لپ تاپ

اگر از کامپیوتر مک و آیفون استفاده می‌کنید، تنها با استفاده از اپل آی‌دی یکسان و اپلیکیشن Messages به راحتی می‌توانید از طریق کامپیوتر پیامک‌های موردنظر خود را ارسال کنید. اگر هم از گوشی اندرویدی و کامپیوتر مبتنی بر ویندوز بهره می‌برید، بهتر است برنامه Your Phone را در ویندوز پیدا کنید و اپلیکیشن Your Phone Companion را در گوشی اندرویدی خود نصب کنید تا امکان دسترسی و ارسال پیامک از طریق لپ تاپ فراهم شود.

برای کامپیوتر مک و گوشی اندرویدی هم بهتر است از نسخه تحت وب Android Messages استفاده کنید. برای آیفون و کامپیوتر ویندوزی متأسفانه راهی وجود ندارد ولی به خاطر داشته باشید که اپلیکیشن‌های پیام‌رسان محبوب مانند واتس‌اپ و تلگرام از نسخه دسکتاپ بهره می‌برند.

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

برای افزایش فضای استفاده از برنامه‌ها، لزومی به خریدن مانیتور جدید وجود ندارد و در ویندوز و macOS می‌توانید به‌صورت مجازی چنین کاری را انجام دهید. در macOS از این قابلیت به‌عنوان Spaces یاد می‌شود و با فشردن کلیدهای Ctrl و جهت بالا یا گذاشتن چهار انگشت بر تاچ‌پد و سوایپ به سمت بالا و سپس کلیک بر گزینه مثبت در سمت راست بخش فوقانی، می‌توانید این قابلیت را فعال کنید.

در ویندوز این قابلیت multiple desktops نام دارد و برای استفاده از آن می‌توانید بر آیکون Task View که در نوار وظیفه کنار بخش جستجو قرار دارد کلیک کنید یا اینکه کلیدهای ویندوز و Tab را بفشارید و در نهایت بر گزینه New Desktop کلیک کنید. با این کار، برنامه‌ها و پنجره‌ها را می‌توانید در فضاهای مختلف پخش کنید.

بهره‌گیری از تصویر پس‌زمینه متحرک

هم ویندوز و هم macOS از تصاویر متحرک برای پس‌زمینه سیستم پشتیبانی می‌کنند. در macOS، از طریق منوی اپل به System Preferences، Desktop & Screen Saver، Desktop photos مراجعه کنید و در نهایت گزینه Dynamic Desktop را انتخاب کنید. برای افزودن تصاویر متحرک برای پس‌زمینه ویندوز باید برنامه‌های ثالث مانند Desktop Live Wallpapers یا DeskScapes را نصب کنید.

راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

Do Not Disturb مختص گوشی‌ها نیست بلکه لپ تاپ ها هم از آن بهره می‌برند. در ویندوز، در منوی استارت بر آیکون چرخ‌دنده کلیک کنید و سپس در بخش System روانه‌ی Focus assist شوید تا بتوانید تنظیمات مربوط به نمایش نوتیفیکیشن‌ها را مشخص کنید. برای فعال‌سازی آن هم کافی است بر آیکون اکشن سنتر (سمت راست نوار وظیفه) کلیک کنید و گزینه مربوط به انتخاب کنید.

برای macOS، از منوی اپل گزینه‌های System Preferences، سپس Notifications و در نهایت Do Not Disturb را انتخاب کنید تا بتوانید برای این مشخصه برنامه‌ریزی کنید. علاوه بر این، برای فعال‌سازی آن می‌توانید کلید Option را بفشارید و بر آیکون نوتیفیکیشن در سمت راست بخش فوقانی کلیک کنید.

حاشیه‌نویسی برای اسکرین‌شات‌ها

برای ثبت اسکرین‌شات در ویندوز و macOS راه‌های زیادی پیش روی شما قرار دارد و حالا هر دو سیستم‌عامل از امکانات مختلفی برای حاشیه‌نویسی بر روی اسکرین‌شات‌ها بهره می‌برند. به همین خاطر برای چنین کارهایی دیگر نیازی به استفاده از ابزار ثالث ندارید. در macOS، ابتدا کلیدهای Cmd و Shift و ۵ را بفشارید و در منوی Options هم گزینه Show Floating Thumbnail فعال باشد و سپس می‌توانید برای حاشیه‌نویسی بر روی اسکرین‌شات بر تصویر کوچک آن کلیک کنید. در ویندوز هم ابتدا کلیدهای Win و Shift و S را بفشارید و سپس بعد از کلیک بر اسکرین‌شات ثبت شده، حاشیه‌نویسی را آغاز کنید.

کپی و پیست کردن بین گجت‌های مختلف

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

ابزار مفید clipboard تنها محدود به یک گجت نیست. در ویندوز، با کلیک بر آیکون چرخ‌دنده در منوی استارت و سپس مراجعه به System و Clipboard، می‌توانید اطلاعات مربوط به کپی و پیست را بین گجت‌های مختلف (به شرط استفاده از مایکروسافت آی‌دی یکسان) سینک کنید. در macOS، اپل قابلیت Universal Clipboard را معرفی کرده که انواع و اقسام گجت‌های این شرکت به شرط بهره‌گیری از اپل آی‌دی یکسان می‌توانند از آن بهره ببرند. فقط در منوی اپل و قسمت System Preferences و General، مطمئن باشید گزینه Allow Handoff تیک خورده باشد.

پخش محتوای سیستم‌عامل در تلویزیون به‌صورت بی‌سیم

برای پخش محتوای مانیتور لپ تاپ ویندوز در یک تلویزیون به‌صورت بی‌سیم، می‌توانید از انواع و اقسام دانگل‌ها استفاده کنید. در صورت بهره‌گیری از دانگل کروم‌کست گوگل، از طریق مرورگر کروم می‌توانید چنین کاری را انجام دهید. سیستم‌عامل macOS از پروتکل AirPlay پشتیبانی می‌کند. اگر از اپل تی‌وی یا دیگر گجت‌های سازگار با این تکنولوژی بهره می‌برید، می‌توانید از آن استفاده کنید. در غیر این صورت، مانند ویندوز بهتر است یک دانگل مخصوص خریداری کنید و از این مشخصه لذت ببرید.

تایپ مبتنی بر صدا

تقسیم‌بندی بین دسکتاپ‌های مختلف,قابلیت multiple desktops,راه‌اندازی قابلیت Do Not Disturb

اگر حوصله تایپ کردن ندارید، می‌توانید با صحبت کردن، این کار را به لپ تاپ واگذار کنید. در کامپیوترهای مک، برای راه‌اندازی این قابلیت در منوی اپل به System Preferences، Keyboard و Dictation سر بزنید. میان‌بر پیش‌فرض برای فعال‌سازی این مشخصه، دو بار فشردن کلید Fn است یا اینکه از برنامه موردنظر می‌توانید گزینه‌ی Edit و سپس Start Dictation را انتخاب کنید.

در ویندوز، برای این قابلیت از بخش تنظیمات سیستم‌عامل به Ease of Access و سپس Speech سر بزنید. بعد از انجام مراحل موردنظر، با فشردن کلیدهای Win و H می‌توانید این قابلیت را فعال کنید.

d​igikala.‎​com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش