یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۸ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۶۷۷
بازی ها

بنا بر اعلام یک مؤسسه تحت حمایت کمیسیون اروپا

چالش «مومو» وجود خارجی ندارد

چالش مومو,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,بازی

چند روزی است که فضای مجازی با شایعه پراکنی‌های گسترده علیه چالش خیالی «مومو» دست به گریبان است. زنی خیالی با چهره‌ای ترسناک و چشم‌های گشاد و بدنی همانند یک پرنده که کودکان را تشویق به خودکشی می‌کند. شایعات شکل گرفته و نگرانی‌های ایجاد شده درمیان والدین، یک مؤسسه تحت حمایت کمیسیون اروپا را بر آن داشت تا در خصوص این موضوع تحقیق و تفحص کند.

 

نتیجه جالب توجه بود چرا که مدرکی دال بر اثبات این چالش به دست نیامد و اعلام شد این بازی اینترنتی اساساً وجود خارجی ندارد.

 

چالشی خیالی با طعم دروغ

تابستان سال گذشته شایعات گسترده‌ای در خصوص گسترش بازی یا چالشی جدید در محیط واتس اپ با نام مومو(Momo) در سراسر جهان به گوش رسید. اما آغاز نگرانی‌ها در بریتانیا از زمانی آغاز شد که زنی در فضای مجازی نوشته‌ای دال بر خطرات گسترده چالش مومو در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد. مدت زمانی از انتشار این نوشته نگذشته بود که رسانه‌های رسمی بریتانیا با آب و تاب گسترده در خصوص این چالش اظهارنظر کرده و ظرف یک هفته گذشته داستان‌های غیرواقعی و بسیار اغراق‌آمیز در خصوص آسیب‌های وارده به کودکان از سوی این شخصیت مجازی در تمامی شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت.

 

کم کم شایعات ایجاد شده از محیط فضای مجازی به رسانه‌های جمعی راه پیدا کرده و با اظهارنظر برخی از مسئولان گونه‌ای ترس جمعی در جامعه ایجاد شد. در همین راستا یکی از مؤسسات حمایت از کودکان وارد این بازی پرچالش شده و مومو را با شخصیت شکل دهنده چالش‌های خودکشی آنلاین در میان کودکان و نوجوانان معرفی و نرخ آسیب‌پذیری این بازی را به سلامت و روح کودکان فزاینده توصیف کرد. بلافاصله تمامی مدارس واکنش نشان داده و نامه‌هایی به والدین ارسال و درخصوص تهدیدها و خطراتی که اساساً وجود خارجی ندارند هشدار دادند.

 

به هرحال با دامنه‌دار شدن ماجرای چالش مومو، هفته گذشته این موضوع در پارلمان بریتانیا مطرح و نمایندگان ضمن ابراز نگرانی از دولت درخواست کردند تا هر چه سریعتر برنامه‌های موردنظر خود برای مبارزه با شایعات ایجاد شده را اعلام کند و در نهایت برخی از کارشناسان بازی های رایانه‌ای دست به کار شده و پس از تحقیق و تفحص به تمامی شایعات شکل گرفته پیرامون چالش مومو در بریتانیا خاتمه داده و اعلام کردند حواشی پیرامون این شخصیت مجازی اساساً برپایه یک ادعای دروغ شکل گرفته است.

 

همزمان «مرکز اینترنت امن‌تر برای بریتانیا» مؤسسه‌ای تحت حمایت کمیسیون اروپا، شایعات اخیر را بررسی و اعلام کرد که مدرکی برای اثبات این چالش نیافته و به نوعی باید گفت این بازی اینترنتی اساساً وجود خارجی ندارد. با انتشار این خبر، رسانه‌ها، مدارس و نیروهای پلیس موظف شدند دست از شایعه‌پراکنی درباره چالش مومو بردارند.

 

یک چالش مرموز

حتماً برای شما این سؤال پیش آمده است که چالش مومو اساساً چیست و چگونه جان کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند؟ پس از انتشار چالش «نهنگ آبی» و خودکشی چند نوجوان در کشورهایی نظیر روسیه، چالش دیگری به‌نام چالش «مومو» در پیام رسان‌های واتس اپ، فیس‌بوک و یوتیوب گسترش پیدا کرد. برخی کارشناسان این چالش را خطرناک‌تر از نهنگ آبی توصیف کردند که طرفدارانش را به خودکشی و خشونت ترغیب می‌کند.

 

در حقیقت بازی مومو یک بازی آنلاین چالشی است که براحتی از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌تواند عضو بگیرد. تنها کافی است کاربران به اکانت اصلی این چالش پیام دهند تا وارد چرخه بازی شوند.مومو کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند در صورت عدم پیروی از دستوراتش، شب هنگام ظاهر شده و آنها را نفرین خواهد کرد.

 

تصویر پروفایل چالش مومو، یک زن بسیار زشت با چشمان از حدقه بیرون زده و یک خنده ترسناک شبیه به جوکر است. این تصویر به یک موجود افسانه‌ای ژاپنی تعلق دارد که اقدام به ربودن کودکان می‌کرد. احتمالاً نیز نام این چالش به همین دلیل انتخاب شده است. این بازی شامل تصاویر و ویدئوهای ترسناک و مخرب و دستوراتی می‌شود که کاربر را تشویق می‌کند اقداماتی بسیار خطرناک انجام دهد.

 

بدیهی است که کودکان و نوجوانان خلاق و کنجکاو، بیشتر جذب این بازی شده و به عبارتی در معرض خطرات بیشتر قرار می‌گیرند. در حال حاضر این بازی آنلاین در کشورهایی نظیر مکزیک، آرژانتین، آلمان، فرانسه و امریکا فراگیر شده و به نظر می‌رسد در امریکای جنوبی گسترش بیشتری پیدا کرده است.

 

مومو و مرگ‌های دروغین

حدود ۷ ماه پیش خبر خودکشی یک دختر بچه ۱۲ ساله در آرژانتین به صدر اخبار تمامی رسانه‌های جهان تبدیل شد. با تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که خودکشی این دختر نوجوان با بازی آنلاین «مومو» مرتبط است. در همین راستا روزنامه بوینس آیرس تایمز نوشت این قربانی توسط فردی به خودکشی ترغیب شده و از تمامی فعالیت‌های خود پیش از خودکشی فیلمبرداری کرده است. در هر حال هنوز هیچ کس نمی‌داند این چالش دقیقاً از کی و از کجا شروع شده و چه کسی آن را کارگردانی می‌کند؟ در حال حاضر ۷ شماره تماس مرتبط با این چالش و با پیش شماره ژاپن و چند کشور امریکای جنوبی کشف شده است. درهمین راستا از کاربران واتس اپ خواسته شده است با شماره‌های ناشناس تماس برقرار نکرده و در صورت دریافت پیام بلافاصله آن را بلاک کنند.

 

گفتنی است شبکه اجتماعی یوتیوب با فراگیر شدن چالش مومو در این پیام رسان و نگرانی گسترده والدین، وعده حذف ویدئوهای مرتبط با این چالش را از پلتفرم خود داد.

 

کیم کارداشیان سلبریتی معروف نیز به طور رسمی از یوتیوب خواست تا هر چه سریع‌تر این چالش خطرناک را متوقف کند. همزمان مدیران پیام رسان واتس اپ نیز ضمن تأکید دوباره بر امنیت افراد در این پیام رسان اجتماعی، از کاربران درخواست کردند تا به شماره‌های ناشناس پاسخ نداده و در صورت تماس مشکوک آن را بلاک کنند. مدیران واتس اپ همچنین از والدین درخواست کردند تا نظارت خود بر فعالیت فرزندان در فضای مجازی را گسترده‌تر کرده و در صورت مشاهده هرگونه تماسی با چهره ترسناک مومو، آن را بلاک کرده و بلافاصله گزارش دهند.

 

«آن لانگفیلد» یکی از فعالان حقوق کودک می‌گوید: بهتر است پیش از هرگونه پیش داوری، خطرات موجود در فضای مجازی را بدرستی ارزیابی کرده و درباره خطراتی که هنوز تأیید نشده است اظهارنظر نکنیم. چرا که در چنین وضعیتی تنها تأثیرات مخرب بر روح و روان کودکان را چندین برابر می‌کنیم.

 

وی از والدین درخواست می‌کند در صورت برخورد با چالش‌های مشابه با فرزند خود مشورت کنند. چرا که آنها در بسیاری از مسائل، درک بهتری از رسانه‌های آنلاین می‌توانند داشته باشند. این فعال بریتانیایی در عین حال تأکید می‌کند: والدین و مسئولان با درک نادرست مسائل و هشدارهای غیرضروری به کودکان نه تنها جایگاه خود را تضعیف می‌کنند بلکه این ذهنیت را در آنها ایجاد می‌کنند که در مواقع خطر واقعی هشدارهای آنها جدی گرفته نشود.

 

گفتنی است در همین راستا بنیاد بازی‌های رایانه‌ای نیز نسبت به این چالش واکنش نشان داد و اعلام کرد: متأسفانه چالشی که وجود خارجی ندارد، به ترند جذاب رسانه‌ها تبدیل شده است. از آنجا که چنین سوژه‌هایی بسرعت و در سطح گسترده منتشر می‌شوند بیش از آنکه مفید باشند ضرر می‌زنند به همین علت نیاز است در خصوص آن آگاهی بخشی دقیقی صورت بگیرد.

 

بیتا میرعظیمی

 

 

iran-newspaper.com
  • 47
  • 15
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مومو چطوری مردم رو میکشه؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش