یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۳۳۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نامه وزیر ارتباطات به سران قوا برای پایان دادن به «وس»

خدمات ارزش افزوده کلاه گشاد اپراتورها بر سر مردم!

محمدجواد آذری جهرمی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

 وزیر ارتباطات اخیرا در راستای مقابله با کلاه‌برداری‌های خدمات ارزش افزوده، اپراتورها را ملزم کرد تا اعلام کنند طی سه سال گذشته چه مبلغی از جیب‌ مردم برای خدمات "وس" و به حساب چه شرکت‌هایی رفته است. اگرچه با دستور دادستانی اعلام میزان پول رفته از جیب مردم توسط شرکت‌های ارزش افزوده متوقف شده اما به گفته متولیان وزارت ارتباطات با جلب نظر قوه قضاییه، بازگشت پول‌های رفته از جیب مردم عملی خواهد شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیت خود اعلام کرد که وقت این رسیده تا برای همیشه فعالیت سرویس‌ه

ای ارزش افزوده تعطیل شود.گفته می‌شود اخیرا نیز نامه‌ای با امضای وزیر ارتباطات برای روسای سه قوه ارسال شده که در آن خواستار مساعدت آن‌ها در توقف بخش ناصواب خدمات ارزش افزوده و بازگرداندن مبالغ کلاه‌برداری شده به حساب مردم شده است. سیستم ارزش افزوده یا وس سامانه‌ای است که به صورت روتین از حساب کاربران اینترنتی پول برداشت می‌کند، بدون آن که خود کاربران در جریان آن باشند. محمد جواد آذری جهرمی اخیرا درباره این تخلف بزرگ صحبت کرده و آن را دزدی خوانده است. همین موضوع باعث شده هجمه‌های شدیدی علیه او مطرح شود.

وس چیست؟

سوال این است که «وس» دقیقا چیست؟ «وس» مخفف عبارت (Value Added Service) به معنای خدمات ارزش افزوده است. اتحادیه بین‌المللی مخابرات، خدمات ارزش افزوده مخابراتی را خدماتی معرفی می‌کند که علاوه بر خدمات پایه‌ایِ مخابراتی مانند تماس صوتی و پیامک، به ارائه خدمات چندرسانه‌ای و دسترسی داده به مشترکین اپراتور‌ها عملی می‌کنند. دلیل به وجود آمدن خدمات ارزش افزوده در صنعت مخابرات، تحریک کاربر به استفاده بیشتر از خدمات اپراتوری است تا میانگین درآمد اپراتور‌ها به ازای هر کاربر (ARPU) افزایش پیدا کند.

خدمات وس در ایران چگونه است؟

ارائه‌کنندگان خدمات ارزش افزوده در ایران بیشتر خدمات پیامکی است. سیستم ارزش افزوده VAS سامانه‌ای است که به صورت روتین از حساب کاربران اینترنتی پول برداشت می‌کند، بدون آنکه خود کاربران در جریان آن باشند. سیستم ارزش افزوده یا وس در ایران کمی متفاوت کار می‌کند؛ یعنی این امکان وجود دارد که یک کاربر حتی نداند که ماهانه پولی از حساب او برداشت می‌شود. معمولا هر پنجره‌ای را که در اینترنت و در سایت‌های فارسی باز کنید، بلافاصله صفحه‌ای جدید باز می‌شود که از شما می‌خواهد با وارد کردن شماره تلفن همراه خود در قرعه کشی یک محصول شرکت کنید. کافی است در هر ساعتی از روز تلویزیون ایران را روشن کنید تا مجری خوش تیپ و خوش پوشی را در یک زمینه رنگارنگ بد قواره ببینید که از شما می‌خواهد کد ستاره مربع را با تلفن همراه خود شماره‌گیری کنید تا در قرعه کشی چند صد میلیونی یک اسپانسر شرکت کنید. به این ترتیب خواسته یا اغلب ناخواسته، روزانه مبلغی به قبض موبایل شما اضافه می‌شده یا از شارژ خط اعتباری‌تان کم خواهد شد.

هشتگ پایان "وس "و "حق الناس "

روز‌های گذشته محمد جواد آذری جهرمی وزیر جوان دولت در توییتر خود با هشتگ «پایان وس» و «حق‌الناس»، از تعطیلی سرویس‌های ارزش افزوده خبر داد. او ضمن انتشار ویدئویی به قدردانی مردم عادی از اقدام وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: «شاید وقتش رسیده باشد که به زودی «کل سرویس‌های ارزش افزوده» را برای همیشه تعطیل کنیم. دوستان دیگر به یقین رسیده‌اند که در مورد حق الناس هیچ خط قرمزی ندارم، مخصوصا اگر از جیب مردم دزدی شود!» بیش از نود درصد مخاطبان آذری جهرمی حتی نمی‌دانستند ماجرای «وس» چیست و چگونه بی‌آن که بدانند از جیبشان پول برداشت شده است.

ماجرا از کجا آغاز شد؟

تیرماه ۹۵ مرتضی براری معاون وقت امور دولت و استان‌های وزیر ارتباطات دولت یازدهم در گزارشی اعلام کرد «در سال ۹۴ درآمد همراه اول ۱۲۰۰میلیارد تومان و اپراتور‌های ایرانسل و رایتل هر کدام هزار میلیارد تومان از محل ارزش افزوده بوده است.» تیر ماه سال ۹۷ گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره بازار خدمات ارزش افزوده در ایران منتشر شد. در این گزارش گفته شده «اغوا، تبلیغات کاذب و سوءاستفاده از مشترکان به صورت علنی و فراگیر در جریان است و شرکت‌های فعال در این زمینه حق مشترکان برای امکان فسخ معامله و بازار پرداخت وجه پرداختی را رعایت نمی‌کنند.» پس از اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری کشور نیز رسما این مسئله را تایید کرد و در توییتی از از کلاهبرداری پیامکی به مبلغ ۲۲۰ میلیارد ریالی شرکت‌های ارزش افزوده پرده برداشت.

مهرماه ۹۷ توئیت دوم وزیر حاوی جزییاتی از سود‌های کلان پدیده سرویس‌های ارزش افزوده بود. در این توئیت اعلام شد که مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال، مبالغ کلاهبرداری کشف شده در سرویس‌های ارزش افزوده است و این مبالغ به حساب ۲ میلیون مشترک همراه اول بازگشت داده شده است. خدمات ارزش افزوده از سوی اپراتور‌های تلفن‌های همراه ارائه می‌شود. این اپراتور‌ها در واقع درآمد خود را مدیون دسترسی به حساب بانکی شما نیستند، بلکه مدیون دسترسی به دستکاری قبض تلفن‌های همراه مردم هستند. محمد‌ جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در توئیتی با هشتگ پایان VAS به تقلب‌ها و کلاهبرداری‌هایی که از این طریق از مردم صورت می‌گیرد اشاره کرده و گفته است: دوستان دیگر به یقین رسیده‌اند که در این مورد هیچ خط قرمزی ندارم، مخصوصا اگر از جیب مردم دزدی شود! در دو سال گذشته جهرمی با انتشار توییت‌هایی در توییتر یا پست‌های مختلف در اینستاگرام از رگولاتوری و دیگر بازیگران مرتبط با بازار ارایه خدمات ارزش افزوده از جمله اپراتورهای تلفن همراه و همچنین شرکت‌های فعال در این حوزه خواسته تا با قانونگذاری مشخص و در نظر گرفتن دستورالعمل‌های شفاف جلوی مزاحمت و کلاهبرداری از کاربران به واسطه ارائه خدمات ارزش افزوده را بگیرند. حالا اما به نظر می‌رسد با به نتیجه نرسیدن تمام این راهکارها و ادامه کلاهبرداری از کاربران با خدمات ارزش افزوده او تصمیم به تعطیلی فعالیت این سرویس در کشور گرفته است. طرح کنترل و استانداردسازی ارائه خدمات ارزش افزوده توسط شرکت‌های فعال در این حوزه از اواخر تابستان سال گذشته و با انتشار اخبار مختلف در مورد کلاهبرداری برخی از این سرویس‌ها از کاربران توسط وزارت ارتباطات کلید خورد.

در نهایت نیز وزیر ارتباطات با اعلام گزارش‌های مختلف از روند بررسی پرونده کلاهبرداری از طریق خدمات ارزش افزوده اعلام کرد که تمامی مبالغ کلاهبرداری شده از کاربران به آنها بازگردانده خواهد شد. در آن زمان وزیر ارتباطات به ارایه جزییات کلاهبرداری ۲۲ میلیاردی برخی شرکت‌های خدمات ارزش افزوده از کاربران پرداخته و اعلام کرده بود که به زودی لیست این شرکت‌ها به صورت شفاف اعلام خواهد شد. اما جدی شدن برخورد و کنترل ارائه سرویس‌های خدمات ارزش افزوده که از طریق آن امکان کلاهبرداری از کاربران وجود داشت در ماه‌های پایانی سال ۹۷ رقم خورد. یعنی زمانی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر خود با انتشار دو نمودار رسما اعلام کرد که در جریان نظرسنجی پیامکی صداوسیما برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال بین دو برنامه «نود» و «برنده باش» تغییرات قابل توجه و در واقع تقلب برای ثبت آرای کاربران صورت گرفته است. حتی این موضوع باعث باز شدن پای مجلس به بررسی‌های قراردادهای انحصاری صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده این سازمان نیز شد. در نهایت نیز شرکت توسکا از جمله شرکت‌های بزرگ ارائه‌دهنده خدمات ارزش افزوده طرف قرار داد با صداوسیما در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تبلیغ خدمات ارزش افزوده از حیطه فعالیت‌های این شرکت خارج شده است.

 تعیین تکلیف توسط سران قوا

بسیاری از کارشناسان ارتباطی پیش‌بینی کردند که این اطلاعیه آغازی برای خداحافظی کد دستوری *۳# با کاربران خواهد بود. در ادامه این اتفاقات نیز اواسط اسفند ماه سال ۹۷ وزیر ارتباطات در توییتی دیگر اعلام کرد که در راستای شفافیت و جلوگیری از ایجاد مزاحمت از طریق پیامک‌های تبلیغاتی برای کاربران، براساس تصمیم جدید رگولاتوی از این پس برای سیم کارت‌های جدید، سرویس ارزش افزوده غیرفعال خواهد بود. جهرمی همچنین در روزهای پایانی سال گذشته در رشته توییتی با اشاره به آرزوهایی که برای پیاده‌سازی برنامه‌هایش در سال ۹۸ دارد از برنامه‌ریزی برای نظارت بیشتر و بهتر وزارت ارتباطات بر خدمات ارزش افزوده خبر داد. بعد از این اتفاق نیز در فروردین ماه سال جاری هم اولین گام‌ها برای این آرزوی وزیر برداشته شد. یعنی دستورالعمل توقف استفاده از قرعه‌کشی برای جوایز سرویس‌های ارزش افزوده توسط همراه اول به شرکت‌های همکار این اپراتور ابلاغ شد.

شواهد ظاهرا نشان می‌دهد که تعیین تکلیف این سرویس‌ها به تصمیم‌گیری سران قوا گره خورده است. همچنین وزارت ارتباطات در حال رایزنی گسترده به‌ویژه با قوه قضاییه برای پایان دادن به تخلفات سرویس‌های ارزش افزوده مشهور به وس است. حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات در این زمینه اعلام کرد: اعلام میزان پول رفته از جیب مردم توسط شرکت‌های ارزش افزوده با دستور دادستانی کل کشور متوقف شده است اما با جلب نظر قوه قضاییه، بازگشت پول‌های رفته از جیب مردم را عملی خواهیم کرد.

وی در خصوص تاخیر اپراتورهای تلفن همراه در ارسال پیامک اطلاع‌رسانی «میزان پولی که هر کاربر در سه‌ سال گذشته به خدمات ارزش افزوده پرداخت کرده است»، گفت: اطلاعات مربوط به هزینه سرویس‌های ارزش افزوده مشترکان در اپراتورها آرشیو شده بود که در حال بازیابی است تا برای مشترکان ارسال شود. اما پیرو شکایتی که شرکت‌های ارزش افزوده به دادستانی کل کشور ارائه داده‌اند؛ معاون دادستان کل از اپراتورها خواسته تا این پیامک را ارسال نکنند. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: همچنین معاون دادستان کل کشور از اپراتورهای تلفن همراه خواسته است که اعتبارسنجی دومرحله‌ای که رگولاتوری برای عضویت در سرویس‌های ارزش افزوده به منظور جلوگیری از عضویت ناخواسته مردم در این سرویس‌ها ابلاغ کرده را متوقف کند. وی با اشاره به این‌که از نظر حقوقی مطابق با اصل ۱۷۳ قانون اساسی لازمه هرگونه تصمیم‌گیری در مورد ابلاغیه‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، انجام تشریفات قانونی و تصمیم‌‍گیری مراجع ذیصلاح است، تصریح کرد: اما در هر حال نگاه ما این است که در مسیر مقابله با تخلفات صورت گرفته در ارائه خدمات ارزش افزوده، همراهی دستگاه قضایی به‌ویژه در زمان مدیریت آیت الله رئیسی که رویکرد بسیار خوبی در برخورد با مفاسد دارند مهم و ضروری است. بنابراین در حال تهیه گزارشی کامل هستیم تا از ظرفیت بالای دستگاه قضایی در برخورد با این تخلفات نیز برخوردار شویم. معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اقدامات رگولاتوری در این زمینه تاکید کرد: در هر حال تلاش می‌کنیم اطلاع‌رسانی مربوط به موضوع سرویس‌های ارزش افزوده در سریع‌ترین زمان انجام شود. اخیرا نیز نامه‌ای با امضای وزیر ارتباطات برای روسای سه قوه ارسال شده است که در آن خواستار مساعدت آن‌ها در توقف بخش ناصواب خدمات ارزش افزوده و بازگرداندن مبالغ کلاه‌برداری شده به حساب مردم شده‌اند که امیدواریم از سوی این مسئولان مورد توجه و حمایت قرار بگیرد. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه سرویس خدمات ارزش‌افزوده به شیوه کنونی را نوعی کلاهبرداری از مشترکین دانست و گردش مالی این بازار را ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص تصمیم وزیر ارتباطات برای پایان دادن به «وس» گفت: در پروانه‌هایی که برای اپراتورها صادر کردیم یک‌سری خدمات پایه مثل خدمات صوتی، داده و پیامک تعریف‌شده که بر این بستر یکسری خدمات دیگر تحت عنوان خدمات ارزش‌افزوده شکل‌گرفته است که همانطور که از اسم آن مشخص است، یعنی یک ارزش اضافه‌تری به مشترکین ارائه دهیم که این در پروانه اپراتورها به‌عنوان سرویس‌های مجاز ذکر شده؛ اما امروزه این خدمات باعث نارضایتی و سوءاستفاده از مشترکین شده‌ است.

 ارزش برای مشترک یا کلاهبرداری از مشتری؟

وی افزود: برای مثال خدماتی در بستر پیامک در قالب اطلاع‌رسانی، فرهنگی، آموزش و سرگرمی شکل‌گرفته‌اند که امروزه به‌جای آن‌که ارزش برای مشترک ایجاد کند موجب کلاهبرداری و سوءاستفاده‌ شده است. بر اساس برآوردهای ما بیش از ۹۰درصد بستر وس، بستر سوءاستفاده است که در بسیاری موارد بدون اطلاع مشترک سرویسی برای او فعال‌شده که برای حل این مشکل به اپراتورها دستور دادیم علاوه بر اطلاع دادن به مشترک، تایید دوباره هم از او گرفته شود. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به مطالبات بحق مردم درباره این موضوع گفت: نگاه ما برای رفع این مشکل، راهکار مدیریت کنترلی است. از جمله کارهایی که در این سال‌ها انجام داده‌ایم، راه‌اندازی سامانه #۸۰۰* و برخورد با متخلفان است. در این سامانه مشترک می‌تواند تمام سرویس‌های ارزش‌افزوده‌ فعال خود را مشاهده و برای غیرفعال‌سازی آن کدی را ارسال کند و البته ضروری است فرآیند غیرفعال‌سازی سرویس نباید آنقدر پیچیده باشد که مشترک برای تحقق خواسته‌اش به دردسر بیفتد. راه‌اندازی این سامانه مفید و تا حدی کنترل‌‌کننده بازار بوده است از سوی دیگر هم روش‌های دور زدن به‌روزتر شده و نیاز است در این باره فکر اساسی کنیم.

 مردم ناراضی‌اند

رئیس رگولاتوری کشور تاکید کرد: مردم حق‌ دارند بدانند در ازای پولی که پرداخت می‌کنند چه سرویسی دریافت می‌کنند و باید بتوانند آن را مدیریت کنند. این بحثی است که در همه جای جهان مطرح است. در دنیا برای این موضوع مقررات و چارچوب دارند. حتی مصوبه‌ شورای عالی فضای مجازی برای این است که این حوزه را قانونمند کند تا همه در چارچوب مقررات و قوانین اقدام کنند. فلاح جوشقانی با بیان اینکه افراد بسیاری در این حوزه از قانون پیروی نمی‌کنند، گفت: در این سال‌ها سعی بر آن بوده که بازار را مدیریت و شفاف کنیم اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین فضای گسترده‌ ICT زمینه برای سوء استفاده با روش‌های مختلف مانند دور زدن قوانین فراهم‌ شده است. در رابطه با سرویس خدمات ارزش‌افزوده، سال گذشته تخلف‌هایی از سوی شرکت‌هایی که با اپراتورها کار می‌کردند صورت گرفت که متخلفان شناسایی و با آنها برخورد شد و همانطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره‌ این موضوع اطلاع‌رسانی کردند اپراتورها مجبور به بازگرداندن چهار تا پنج میلیارد از وجوه دریافتی به مردم شدند.

موضوع ریشه‌ای حل شود

وی افزود: با این‌حال معتقدیم این مسئله باید ریشه‌ای حل شود. یکی از راه‌حل‌ها این است که اختیار فعال کردن سرویس‌ها در دست مشترک باشد نه اپراتور. اقدامی که ما می‌خواهیم انجام بدهیم این است که ابتدا تمام سرویس‌ها را غیرفعال و به مشترک برای فعال‌سازی مجدد پیام درخواست ارسال کنیم و اگر مشترک تمایل داشت در سرویس باقی بماند و آن را تایید کرد، دوباره هم از او تایید مجدد گرفته شود تا سرویس مورد نظر برای او فعال شود. من فکر می‌کنم با این روش می‌توان بازار سرویس خدمات ارزش‌افزوده را کنترل و مدیریت کرد؛ اما اگر در ادامه دیدیم که باز هم ممکن است بستر سوء استفاده و کلاهبرداری باقی بماند، تمام سرویس‌های ارزش‌افزوده را تعطیل می‌کنیم. رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه درباره اینکه چرا پس از تاکید وزیر ارتباطات مبنی بر «پایان وس» شاهد صف‌بندی‌ها سیاسی بودیم، گفت: سه گروه ذی‌نفعان ما هستند؛ اپراتورها و بخش‌های خصوصی که در قالب دریافت پروانه‌ها با ما کار می‌کنند؛ دولت و مردم؛ اما ذی‌نفع اصلی ما در حوزه رگولاتوری مردم هستند.

ما هیچ انگیزه‌ای جز تحقق نفع مردم نداریم. اگر در این سال‌ها بازاری که توانایی ارائه سرویس مناسب به مردم دارد کنترل و مدیریت می‌شد نیاز به اقدامات سلبی و برخورد هم نبود. فلاح جوشقانی افزود: در این قضیه ممکن است ذی‌نفعان بازار ارزش‌افزوده پای مباحث سیاسی را هم وسط بکشند که من در این باره نمی‌توانم نظر بدهم اما همانطور که وزیر ارتباطات در توییتر خود منتشر کردند موضوع حق‌الناس مسئله‌ای است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. من انگیزه‌ کسانی که موضوع را سیاسی می‌کنند را نمی‌دانم. ممکن است این نظرات به خاطر بحث‌های مالی باشد؛ اما یقیناً ما به‌عنوان رگولاتوری پیگیر حقوق مردم هستیم و در این مسئله هیچ انگیزه‌ سیاسی نداریم. وی با تاکید بر اینکه قطعاً نفع مالی هم در ماجرای پایان وس از جانب وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات رادیویی مطرح نیست افزود: ما به‌عنوان رگولاتوری عملکرد اپراتورها را بررسی می‌کنیم و طبیعتاً هر چه اپراتورها سرویس بیشتری فعال کنند، سهم بیشتری هم دریافت می‌کنند که درصدی از آن به سازمان تنظیم مقررات تعلق می‌گیرد. اگر ما نگاه مادی به این قضیه داشتیم هرگز پایان «وس» را مطرح نمی‌کردیم. نفع و هدف اصلی ما در ارائه خدمات به مردم، خود مردم هستند. مردم باید از سرویس‌هایی که دریافت می‌کنند رضایت داشته باشند.

بازار ۲۵۰۰ میلیارد تومانی وس

رئیس رگولاتوری درباره گردش مالی بازار ارزش‌افزوده گفت: ما تخمین می‌زنیم که بازار وس گردش مالی حدود دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی دارد. ممکن است بخشی از این بازار، بازار درستی باشد و منجر به شغل و یا تولید محتوای مناسب شده باشد اما عمدتاً این بازار، بازاری غیر شفاف که نیازمند مدیریت است. وی درباره اینکه گفته می‌شود پشت این بازار مافیایی قرار دارد که به‌ راحتی حاضر نیست از خالی کردن جیب مردم عقب‌نشینی کند، گفت: من نمی‌دانم چه تعبیری برای این جریان باید به کاربرد اما فرآیند در هم‌ تنیده‌ای بین شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ «وس» وجود دارد که باید شفاف شود تا مشخص شود آنها این پول‌ها را از کجا دریافت و در کجا خرج می‌کنند.

اعلام آمادگی اپراتورها برای پایان دادن به «وس»

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به این پرسش که اپراتورها هم از سرویس ارزش‌افزوده درآمد قابل‌توجه‌ای کسب می‌کند در این شرایط آیا آنها حاضر هستند از این درآمد دست بکشند، گفت: در جلساتی که با اپراتورها داشتیم آن‌ها آمادگی خود را برای اعمال نظارت بیشتر و یا حتی پایان دادن به «وس» را اعلام کرده‌اند. اپراتوری که سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد دارد هیچ‌گاه به خاطر چنین مبالغی اعتبار خود را از بین نمی‌برد. ممکن است افرادی در اپراتورها، در زیرمجموعه‌های آنها و یا کسانی که با آن‌ها قرارداد دارند و با آنها همکاری می‌کنند فشارهایی هم بیاورند؛ اما من فکر می‌کنم اگر اپراتورها بلندمدت و راهبردی‌تر فکر کنند حتماً مدیریت و شفاف‌سازی حوزه‌ی «وس» را به نفع خودشان می‌دانند. وی افزود: ما جلوی فعالیت سرویسی که در بستر قانونی فعالیت می‌کند و موجب رضایت مشترک شده است را نمی‌گیریم اما اگر در این فضا تخلفاتی صورت گیرد که موجب نارضایتی و سوءاستفاده از مشترک شود با آن قاطعانه برخورد می‌کنیم و فکر نمی‌کنم هیچ مرجعی در کشور مخالف این رویکرد ما باشد.

فلاح جوشقانی در ادامه درباره مرجع صادرکننده مجوز فعالیت شرکت‌هایی که در حوزه سرویس خدمات ارزش‌افزوده فعالیت می‌کنند، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متولی ایجاد زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات است و زمانی که بحث محتوای سرویس‌های محتوایی (ارزش‌ افزوده) مطرح می‌شود قطعاً نهادهای دیگری مسئول هستند. مثلاً در مورد خدمات ارزش‌ افزوده‌ پیامکی، یکسری وظایف در مصوبه‌ شورای عالی فضای مجازی که در سال ۹۳ تصویب‌ شده است که بخشی از آن بر عهده‌ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به‌ عنوان نهاد نظارتی و بخشی دیگر برعهده‌ نهادهای دیگر مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. آنچه مسلم است مجوزی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شرکت‌های فعال در حوزه «وس» صادر نشده و نمی‌شود و ممکن است نهادهای دیگری مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا صداوسیما به‌عنوان بخشی که کار محتوا انجام می‌دهند، درگیر این مسئله باشند.

وی همچنین در خصوص خلاهای قانونی در حوزه سرویس ارزش‌افزوده گفت: ممکن است ایرادات قانونی هم در این حوزه وجود داشته باشد اما موضوعی که الان اتفاق افتاده فراتر از این است که بگوییم قانون نداریم. ما در این سال‌ها سعی کردیم با مقررات‌گذاری و نظارت موضوع را کنترل کنیم که البته در مقطعی بدون رضایت مشتری سرویسی فعال می‌شد که برای حل این موضوع اعلام کردیم اپراتورها باید خود بر فعال‌سازی سرویس‌ها نظارت داشته باشند و کسی که صرفاً فراهم‌کننده محتوا است توانایی فعال‌سازی سرویس‌ها را نداشته باشد.

aftabeyazd.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش