به گزارش مهر، ناصر نبی پور قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم تخممرغ را ۱۷۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: برخی حتی این رقم را بالای ۱۸ هزار تومان برآورد میکنند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ نیز درب مرغداری به ١٧٣٠٠ تومان رسیده است.
وی اضافه کرد: با این وجود با توجه به قیمت مصوب که دولت اعلام کرده، مرغداران ناچار هستند هم اکنون تخم مرغ را درب مرغداری ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان در هر کیلوگرم بفروشند؛ البته ما مستنداتی که گویای افزایش قیمت تمام شده است را به دستگاههای مسئول ارائه داده و منتظر تعیین نرخ جدید تخم مرغ هستیم.
نبی پور بیان کرد: به دلیل تغییر دولت و جابهجایی مسئولان این مسأله به تعویق افتاده و امیدواریم که بعد از روی کار آمدن وزیر جدید، فوراً در دستور کار قرار بگیرد.
نبی پور با اشاره به اینکه وضعیت نهادههای دامی نیز تغییر چندانی نداشته و بهبود نیافته است، ادامه داد: ما نهادهها را از سامانه بازارگاه خریداری میکنیم اما گاهی به دلیل تغییراتی که در بارگیری وجود دارد ناچار به تأمین آن از بازار آزاد هستیم.
به گفته این فعال بخش خصوصی، نهادههایی که از بازارگاه خریداری میشود، گاهی بین هفت روز و گاهی حدود دو ماه طول میکشد تا به دست تولیدکننده برسد اما بیشتر اوقات فاصله میان خرید نهاده تا رسیدن آن به دست تولیدکننده ١٠ روز است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران، مشکل حمل و نقل را دلیل اصلی این تأخیر معرفی کرد.
نبی پور با اشاره به وضعیت بازار تخممرغ در روزهای آینده گفت: ما به دنبال اصلاح نرخ مصوب هستیم اگر قیمت اصلاح شود، تشکلها اجازه نخواهند داشت که نرخ بالاتر برود به شرط اینکه وقتی در بازار با افت قیمت مواجه شدیم دولت تخممرغ را به نرخ مصوب خریداری کند تا تولیدکنندگان زیان نکنند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور:خشکسالی و کمبود علوفه/ گوشت قرمز گران میشود
مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور با اشاره به کشتار دامهای آبستن و چندقلوزا به دلیل نبود علوفه، گفت: با این وضعیت تا چند ماه آینده شاهد گرانی گوشت و لبنیات خواهیم بود.
احمد مقدسی در گفتوگو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: خشکسالی، سبب کاهش تولید نهادهها و به تبع افزایش قیمتها آنها شده بهطوریکه قیمت کاه و کلش از هر کیلوگرم ۸۰۰ تومان در سال گذشته با رشد پنج برابری در سال جاری به کیلویی چهار هزار تومان افزایش یافته است.
وی افزود: به هر حال به نظر من بیشتر این کمبود نهادههای دامی به دلیل خشکسالی است، چون ذرت علوفهای و یونجه خشک هم در مقایسه با سال گذشته افزایش قیمت داشته است؛ قیمت یونجه از هر کیلوگرم دو هزار و ۵۰۰ تومان به پنج هزار و ۸۰۰ تومان رسیده و ذرت علوفهای نیز از هر کیلوگرم ۶۰۰ تومان به یک هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.
مقدسی عنوان کرد: این افزایش قیمت نهادههای دامی موجب شده است تا قیمت تمام شده شیر و گوشت بسیار افزایش یابد؛ حدود سه ماه است که ما برای این مساله نامه نگاری میکنیم که سرانجام توانستیم مجوز این افزایش قیمت را از ستاد تنظیم بازار بگیریم و قرار است قیمت شیر به شش هزار و ۴۰۰ تومان برسد.
توزیع نامناسب نهادهها
وی با بیان اینکه فقط ۶۰ درصد غذای دام در داخل تولید میشود که شامل کاه، یونجه، ذرت و علوفه است، تصریح کرد: وقتی حتی با قیمت خوراک دام همچنان تهیه آن کار دشواری است نتیجه این میشود که متاسفانه تعداد دامهای زیادی کشتار میشوند؛ طبق آمارهای مرکز آمار ایران، میزان افزایش در کشتار دام سبک و سنگین به ترتیب حدود ۷۰ و ۸۴ درصد بوده است که این ارقام یعنی فاجعه و اگر مسئولین فکری به حال این صنعت نکنند، قطعا بدانید که ما ظرف آیندهای نه چندان دور شاهد نابودی صنعت شیر و گوشت کشور خواهیم بود.
مقدسی در رابطه با کشتار دامهای آبستن، بیان کرد: طبیعتاً وقتی که شرایط به این شکل باشد، دامهای آبستن هم راهی کشتارگاهها خواهند شد و این خطر بزرگی برای کشور است چون پایههای ژنتیکی که برای آنها سالها زحمت کشیده شده است به کشتارگاه سپرده میشوند چون تولید اقتصادی نیست و دامدار بهناچار دام مولد را هم به کشتارگاه میفرستد.
وی با اشاره به سامانه بازارگاه، گفت: این سامانه فقط سه قلم نهاده جو، ذرت و سویا را به دام صنعتی شیری میدهند و آن هم توزیعش هر ماه ده تا ۱۵ روز به تاخیر میافتد؛ در بخش پرواربندی، توزیع بسیار کم و ناچیز بوده؛ در بخش دامهای سبک و روستایی هم اصلا توزیع وجود نداشته است. واقعیت این است که نهادهها به داخل کشور میآید، اما ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد که بانک مرکزی تخصیص دهد.
قیمت شیر باید افزایش یابد
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در رابطه با قاچاق کاه به کشورهای اطراف، افزود: وقتی که قیمت بالاتر میرود، قاچاق کاه هم دور از انتظار نیست و هر چیزی امکانپذیر است.
وی اظهار داشت: با موجود زنده سروکار داریم و به عبارت دیگر ماشین تولید ما موجود زنده است و اینگونه نیست که به دلیل نبود مواد اولیه بتوانیم آن را خاموش کنیم پس مجبوریم به دلیل تلف نشدن دام، آن را بکشیم؛ انتظار ما این است که مسئولین ستاد تنظیم بازار به این مساله توجه ویژهای داشته باشند.
مقدسی عنوان کرد: قیمت تمام شده هر کیلو گوشت در دام سنگین زنده، هم اکنون ۵۷ هزار تومان است و متاسفانه حداکثر ۴۶ هزار تومان از ما میخرند؛ امیدواریم هر چه زودتر قیمت جدید شیر را ابلاغ کنند، چون دامداران در حال از بین رفتن هستند.
- 13
- 3