به گزارش باشگاه خبرنگاران، بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلو برنج هندی در خرده فروشیها ۳۰ تا ۳۴ هزار تومان، برنج پاکستانی ۳۲ تا ۳۶ هزار تومان، برنج طارم ۶۳ تا ۹۲ هزار تومان، شیرودی ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان و ندا ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان بوده که نسبت به ماه های اخیر ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان افزایش داشته است.
طبق گفته واردکنندگان با افزایش قیمت برنج ایرانی، بخشی از تقاضا به سمت برنج خارجی سوق داده شده که با این وجود ماهیانه ۱۵۰ هزار تن برنج به منظور کسری نیاز کشور باید وارد شود.
وزارت جهاد کشاورزی: قیمتهای فعلی برج ایرانی غیرواقعی است؛ برخورد میکنیم
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی گفت: برنج ایرانی بهقیمتهایی به فروش میرسد که غیرواقعی است و وزارت جهاد کشاورزی برای برخورد با این موضوع ورود کرده است.
ابراهیم زارع، مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با تسنیم درباره دلایل افزایش افسار گسیخته برنج ایران در بازار اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش بی ضابطه قیمت برنج ورود کرده است زیرا قیمت هایی که اکنون در بازار به فروش می رسد، غیر واقعی است.
وی افزود: میزان تولید برنج در سال جاری ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است اما این موضوع نباید به این اندازه، قیمت برنج ایرانی را در بازار افزایش دهد.
مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی ادامه داد: برنج های تولیدی امسال در حال حاضر از دست کشاورزان خارج شده و در بازار این محصول سوء استفاده صورت گرفته است؛ وزارت جهاد کشاورزی برای برخورد با این موضوع ورود کرده است.
وی تصریح کرد: برنج های خارجی به اندازه کافی ثبت سفارش و وارد شده است به طوری که در مقایسه با سال قبل افزایش واردات داریم اما قیمت برنج خارجی نیز افزایش مختصری نیز داشته است که به دلیل بالارفتن قیمت این محصول در مبدا تولید( هندوستان) است.
زارع اظهار داشت: وضعیت تولید برنج را برای سال آینده، هنوز نمی توانیم پیش بینی کنیم اما اگر بارش ها بهتر باشد تولید این محصول افزایش می یابد.
وی ادامه داد: تولید برنج علاوه بر استان های شمالی کشور در دیگر استان ها و استان های داخلی کشور نیز کشت می شد اما به دلیل کم آبی ها، امسال تولید برنج در این استان ها متوقف شد که این امر نیز در کاهش تولید موثر است. در سال جاری حتی در استان های شمالی نیز کاهش سطح و تولید داشته ایم.
- 13
- 1