شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۰۰ - ۲۷ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۲۸۲۷
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

مصوبات آبی سفر دولت به اصفهان به کجا رسید؟/ خسارت کشاورزان شرق از رهاسازی ناقص آب زاینده‌رود

کشاورزان اصفهانی,مصوبات آبی سفر دولت به اصفهان
نتیجه سفر رئیس جمهور به اصفهان تصویب ۴۲ مصوبه آبی خاکی کشاورزی با اعتبار حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود؛ اما مشخص نیست این مصوبات و بودجه برای چه اموری قرار است هزینه شود.

یک ماهی می‌شود که از سفر رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت به استان اصفهان می‌گذرد. نتیجه سفر دولتی‌ها به اصفهان ۲۱۷ مصوبه به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و گفته می‌شود ۴۲ مصوبه در حوزه آب و خاک و کشاورزی است که یعنی یک سوم مصوبات در این سفر استانی.

از آبان سال گذشته که کشاورزان اصفهانی، به ویژه اهالی شرق اصفهان نسبت به نرسیدن آب به کشت پاییزه شان اعتراضات گسترده‌ای را برگزار کردند، وعده‌های زیادی برای حل مشکل و احیای زاینده رود به مردم داده شد.

حل مشکل آب اصفهان به هر وسیله‌ای! 

همان زمان مخبر، معاون اول رئیس جمهور در شبکه خبر گفت که به هر وسیله‌ای شده مشکل آب اصفهان را برطرف می‌کند. پس از آن هم در دفترش جلساتی برای حل مشکل آب برگزار شد، اما خبری از محتوای این جلسه‌ها به بیرون درز نکرد و نمی‌دانیم ادامه دار بود یا نه.

از آن سو، وزیر نیرو به اصفهان سفر کرد و بدون دیدار با کشاورزان، در همان استانداری و شورای آب و ... گفت که تصمیماتی برای کشاورزان اصفهانی و مشکل آب در این استان اتخاذ شده، اما باز هم مشخص نشد که این تصمیمات دقیقا چه بودند و اکنون در چه مرحله‌ای از انجام هستند؟

برای فروکش کردن اعتراضات کشاورزان در آبان پارسال، مسئولان آب منطقه‌ای و استانداری اصفهان جلساتی با شورای میراب‌ها و شورای آب بران غرب و شرق استان برگزار کردند که نتیجه آن را اعضای این دو شورا به صورت بیانیه منتشر کردند و از کشاورزان خواستند که دیگر تجمع نکنند.

وعده‌های محقق نشده از پارسال 

براساس این بیانیه مسئولان باید هر ۱۵ روز یکبار گزارش می‌دادند که برای انجام تصمیمات اتخاذ شده در این جلسات چه کرده اند. برای انجام بند‌های فرااستانی مطالبات ۹ گانه کشاورزان هم سه ماه مهلت خواستند.

یکی از مصوبات مهم در این جلسات چهارجانبه، حل مشکل حقابه داران تا اردیبهشت ۱۴۰۱ بود. اجرای مدیریت پساب و ساماندهی رودخانه و پیگیری درباره تأمین اعتبارات لازم براساس تعهدات وزارت نیرو هم از دیگر مصوبات این جلسات بوده است و در کنار همه این‌ها مسئولان قول دادند که برای مطالبات ۹ گانه کشاورزان برنامه ریزی کنند.

جاری شدن دائمی زاینده رود، اجرای قوانین و مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی زاینده رود، قانون توزیع عادلانه آب، توقف بارگذاری‌های جدید روی زاینده رود و ... از جمله مطالبات کشاورزان بود. شفاف سازی مصارف آب، اجرای قانون درباره آب‌هایی که فروخته شده، حفاظت و ساماندهی رودخانه و اجرای کامل قانون و مصوبات جبران خسارات وارده به حقابه بران و ذیحقان هم جزو مطالبات کشاورزان بود.

در نیمه فروردین بار دیگر کشاورزان اصفهانی تجمع کردند. در ۱۰ روز اول فروردین، آب در زاینده رود جاری شد تا به اراضی شرق اصفهان برسد، اما کشاورزان نیاز داشتند حداقل تا نیمه خرداد آب جریان داشته باشد. معاون هماهنگی عمرانی استانداری اصفهان گفت که تدام جریان زاینده رود امکان پذیر نیست و تمام.

آب در خرداد کامل رها نشد

در خرداد هم بار دیگر آب رهاسازی شد. از پنجم رهاسازی آب شروع شد تا سیزدهم تا نوبت پنجم آبیاری مزارع شرق استان اصفهان تأمین شود. قرار بود آب تا نیمه خرداد در زاینده رود جاری باشد، اما با کاهش مقدار آب رهاسازی شده، به کشاورزان خسارت وارد شد.

حسین محمدرضایی، عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان در همان زمان گفت که با این شیوه رهاسازی آب زاینده رود، عملا توافق کمیته چهارجانبه مبنی بر رهاسازی ۱۰ روزه آب محقق نشد و نوسان در آبیاری موجب خسارت کشاورزان شد.

عدم شفافیت در مصوبات سفر رئیسی به اصفهان

در ۲۶ خرداد، رئیسی و برخی از اعضای هیات دولت به اصفهان رفتند و رئیسی در نشست خبری اعلام کرد که هیچ ایده و نظری درباره حل مشکل کم آبی اصفهان نادیده گرفته نمی‌شود. اما مشخص نیست که در یک ماه گذشته چه اقدامی برای انجام این وعده‌های رئیس جمهور انجام شده است؟

حسین محمدرضایی بر این نکته تأکید می‌کند که مصوبات سفر‌های استانی علنی نشده و معلوم نیست قرار بوده چه اقداماتی انجام دهند و تا حالا چه اقداماتی انجام شده است.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان می‌گوید: قول احیای زاینده رود هم دادند، اما تا الان اثری از انجام این وعده‌ها را ندیده ایم.

آب در زاینده رود جاری است اما فقط تا سد نکوآباد

محمدرضایی توضیح می‌دهد که آب زاینده رود در این روز‌ها برای غرب اصفهان رها شده و تا پشت سد تنظیمی نکوآباد هم می‌آید؛ بنابراین آب به شرق اصفهان نمی‌رسد.

او می‌گوید: کشت گندم در برخی مناطق در آخرین نوبت آبیاری به طور کامل آب به دست نیاورد و کشاورزان متضرر شدند. برای کشت گلرنگ هم یک آبیاری دیگر نیاز داشت و اگر محقق می‌شد، محصول خوبی به دست می‌آید که آن هم عملی نشد.

به گفته او این آبیاری در نیمه خرداد رخ داده و پس از آن آب دیگر به اراضی کشاورزی شرق اصفهان نرسیده است.

نمی‌دانیم تصمیمات دولت برای حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتباری که برای حل مشکلات آبی اصفهان در نظر گرفته شده، دقیقا برای چه پروژه‌هایی است، اما امیدواریم دولت برای تغییر شیوه‌های کشت و ترغیب کشاورزان به کشاورزی مدرن، برای جلوگیری از برداشت آب برای آبیاری درختان و باغات در غرب اصفهان، برای کنترل مصرف آب صنایع و از همه مهمتر برای شفاف سازی مصارف آب در اصفهان هم در این بودجه‌ها برنامه درنظر گرفته باشد.

اعظم ذوالفقاری منظری

snn.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش