دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۰ - ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۶۵۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

خوردن نوستالژی‌ترین خوراک برای ایرانی‌ها آرزو شد!

جگرکی,نوستالژی‌ترین خوراک ایرانی ها

به گزارش اعتمادآنلاین،  میدان بهمن، راسته جگرکی‌های تهران است. جگرکی‌های بسیاری در این راسته برای مردم جگر کباب می‌کنند و می‌فروشند. بساط آتش و منقل در پیاده‌روها و بَر خیابان برقرار است و بوی جگرِ کبابی و نانِ داغ فضا را پر کرده. جگرسراهای این راسته امروز ظاهر مدرنی به خود گرفته‌اند و در منوی آنها جز دل و جگر و قلوه، انواع کباب و خورشت هم لیست شده.

ساعت ۸ شب است و به نظر می‌رسد مغازه‌ها مشتری زیادی ندارند. از آقای فتحی که صاحب دو جگرسرا در این راسته است، درباره اینکه استقبال مردم چطور است سوال می‌کنیم. می‌گوید: گرانی اثر خودش را داشته و اگر گرانی نبود ما الان وقت سر خاراندن نداشتیم اما باز خدا را شکر راضی هستیم و آخر هفته‌ها استقبال خیلی خوب می‌شود.

گرانی‌ زیاد بود

فتحی نزدیک ۱۰ سال است که جگرسرا دارد. می‌گوید: گرانی‌ها در دو سه سال اخیر خیلی زیاد بوده. ما هر سیخ جگر گوسفندی را ۱۵۰۰ تومان می‌فروختیم که بعدا ۲ هزار و ۳ هزار شد، پارسال ۱۰ هزار تومان شد و امسال ۱۴ هزار تومان می‌فروشیم.

فتحی در مورد تغییر قیمت‌ها اضافه می‌کند: قبلا مواردی داشتیم که ما ۲ سال جگر را با یک نرخ می‌فروختیم اما حالا به خاطر تورم روزشمار نرخ‌های ما هم ثابت نیست. مثلا یک بار شب خوابیدیم و صبح بیدار شدیم جگری که هر کیلو ۱۶۰ هزار تومان بود را ۲۴۰ هزار تومان خریدیم! الان هم هر کیلو را ۱۹۰ هزار تومان می‌خریم که البته افت هم دارد چون آشغال و خونابه دارد. برخی جاها جگر را ارزان می‌فروشند اما جگری که آنها کباب می‌کنند جگر میش یا بز است که مثل لاستیک می‌ماند یا جگر یخ‌زده عرضه می‌کنند که طعمش تلخ است و هیچ خاصیتی هم ندارد.

هر پرس جگر چند؟

قیمت هر سیخ جگر گوسفندی در میدان بهمن، بین ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان است. قیمت هر سیخ دل و قلوه و خوئک و خوش‌گوشت هم ۱۴ هزار تومان است. فتحی درباره هزینه هر پرس جگر می‌گوید: اگر بخواهید یک سینی جزئی جگر بخوری که شامل ۱۰ سیخ جگر، گوجه کبابی، نوشیدنی و هزینه سرویس می‌شود باید ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارتومان پرداخت کنی، اگر بخواهید خیلی پُر بخوری یک‌میلیون و ۵۰۰ تا یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنی. برای همین گرانی‌ها بوده که مشتریان ما کم شده‌اند چون قبلا این موقع وقت سر خاراندن نداشتیم. ما قبلا مشتری‌هایی داشتیم که در هفته ۵ بار اینجا غذا می‌خوردند اما الان یک‌بار در ماه یا هر دو ماه یک‌بار می‌آید.

وی در مورد تغییر مشتری‌ها هم می‌افزاید: تا چند سال پیش که گوسفند ۲۰۰ هزار تومان بود جگر ارزان بود و همه می‌آمدند و جگر می‌خوردند اما الان که یک رأس گوسفند ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده فقط آنهایی که حقوق‌ بالای ۸ میلیون تومان می‌گیرند می‌توانند جگر بخورند. در حال حاضر هم بیشتر مشتری‌های ما از بالا شهر می‌آیند و می‌گویند ما قبلا فست‌فود می‌خوردیم اما الان جگرخور شده‌ایم چرا که هم سالم‌ است هم خوشمزه.

واردات جگر باید آزاد شود

«علی درخور»، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه تهران درباره وضعیت بازار دل و جگر می‌گوید: به خاطر کمبود کشتار روز، در حال حاضر قیمت‌ جگر بالاست و قصاب‌ها اینقدر گران کرده‌اند که اصلا نمی‌شود خرید.

درخور می‌افزاید: قیمت جگر تا ۳۰۰ هزار تومان هم بالا رفت و ۲ دست جگر نیم میلیون تومان فروخته می‌شد. حالا کمی بهتر شده و امروز قیمت هر کیلو جگر گوسفندی در قصابی‌های سطح شهر ۲۲۰ هزار تومان است. در این وضعیت مسئولان اجازه واردات به ما نمی‌دهد و می‌گویند قیمت‌ها باید تنظیم شود و اگر قیمت جگر پایین بیاید کسی کباب یا جوجه نمی‌خورد! در حالی که این درست نیست و نسبت به حقوق‌هایی که مردم می‌گیرند جگر باید کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان باشد.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان دل و جگر و قلوه تهران در مورد واردات جگر می‌افزاید: جنسی که کمیاب است را باید وارد کرد. در حال حاضر ما تقاضای واردات هفتگی ۵۰۰ کیلو تا یک تن را دادیم تا هم قصابی‌ها بتوانند جنس خود را بفروشند و هم بازار تنظیم شود. قیمت جگر در کشورهایی مانند ارمنستان ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است و اگر واردات آزاد شود با هزینه کمرگ نهایتا ۱۰۰ هزار تومان به دست مردم می‌رسد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش