جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
۱۷:۱۱ - ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۶۹۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

حجتی:

از سیاه‌نمایی‌ها غصه‌مان می‌گیرد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت,محمود حجتی
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به افزایش ۸ درصدی تولید برنج در سال ۹۵ نسبت به سال ماقبل آن، گفت: در برخی استانها به صورت نانوشته، کشت را محدود کرده ایم.

به گزارش خبرآنلاین، محمود حجتی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران به عملکرد و دستاوردهای وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: البته نقاط ضعفی هم وجود دارد و مدعی نیستیم که ضعفی نداریم.

 

وی اضافه کرد: باور بنده این است که مملکت ما در بخش کشاورزی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهفته فوق‌العاده ای دارد که بخش عمده ای را کشف نکردیم و به بخشی هم آن طور که باید و شاید بهره نگرفتیم یا اگر بهره گرفتیم به صورت بهره ور عمل نکردیم.

 

وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: نگاه کلی ما این است که باید بهره وری را تبدیل به احسن کرده و آن را افزایش دهیم.

 

حجتی ادامه داد: در برخی مناطق کشور بارندگی بالای ۵۰۰ میلی متر است، بعد برخی می گویند ما آب نداریم؛ توجیه مسئولان را از این منظر نپذیریم.

 

این عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در چند سال گذشته، افزود: ما برنامه هایی را در ارتباط با محصولات اساسی در دستور کار قرار دادیم، با تجربه سایر کشورها در این زمینه و ظرفیت های تحقیقاتی که در گوشه و کنار دنیا وجود داشت؛ ارتباط برقرار شد.

 

وزیر جهادکشاورزی گفت: یکسری برنامه‌ها در رابطه با افزایش تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج، جو، شکر، پنبه و دانه‌های روغنی تدوین شده است که با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح بدون افزایش سطح زیرکشت این محصولات را افزایش می‌دهیم.

 

حجتی با بیان اینکه در تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج، جو، پنبه، دانه های روغنی و غیره برنامه های افزایش تولید پیگیری شده است، اضافه کرد: ما در این برنامه ها هیچ افزایش سطحی پیش بینی نکرده ایم برنامه ما افزایش تولید به صورت عمودی است البته احتمال دارد سطح زیر کشت برخی محصولات را کاهش و برخی را افزایش داده باشیم.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه واردات شکر با تعرفه صفر در سال های گذشته موجب شد بسیاری از کارخانجات چغندرقند ورشکست شوند، اظهار کرد: در همان سالها سطح زیرکشت بهاره چغندر قند ۱۷۳ هزار هکتار بود که سال گذشته به دلیل محدودیت آب این عدد به ۱۰۳ هزار هکتار رسید، بنابراین در طول حدود ۱۰ سال گذشته ۷۰ هزار هکتار سطح کشت بهاره کاهش یافت اما متوسط تولید از ۲۷ به ۵۴ تن رسید.

 

وی در مورد گندم هم گفت: سال گذشته سطح زیرکشت گندم نسبت به سال ۹۲؛ ۳۶۰ هزار هکتار کاهش پیدا کرد با این حال در تولید به خودکفایی رسیدیم.

 

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در بخش گندم یک و نیم میلیون تن تولید کل بر مصرف کل پیشی گرفت، ادامه داد: سال ۹۲؛ کشاورزان کمتر از ۴ هزار میلیارد تومان پول گرفتند اما این عدد در سال ۹۵ به ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.

 

حجتی اضافه کرد: با این حال برخی اخبار و سیاه نمایی‌هایی به گوش‌مان می‌رسد و غصه‌مان می گیرد که علت آن هم احیانا برخی مسائل سیاسی و انتخاباتی است.

 

وی با بیان اینکه اعداد و آمار کاملا واضح و روشن است، افزود: ما سال ۹۲؛ ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم خریدیم و این عدد در سال گذشته به ۱۱ و نیم میلیون تن رسید.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه ۸۰ درصد بارندگی ها در پاییز، زمستان و اوایل بهار اتفاق می افتد، به لزوم انتقال کشت چغندر قند به پاییز اشاره کرد و گفت: در این صورت بخش عمده ای از آب مورد نیاز محصول از طریق آب سبز تامین خواهد شد.

 

حجتی با اشاره به اینکه در خوزستان مشکل کشت چغندر داریم، ادامه داد: ما در خوزستان کارخانه نداریم؛ اگر کارخانه ای در این استان ایجاد شود که ظرفیت دریافت روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزارتن چغندر را داشته باشد می توانیم در این استان کشت کنیم.

 

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به تولید دانه های روغنی اضافه کرد: ما می توانیم ۷۰ درصد نیاز کشور در این زمینه را در داخل تامین کنیم.

 

که این عدد را در سال ۸۴ به ۱۶ درصد رساندیم اما عقب گرد داشتیم و به ۶ درصد رسیدیم هم اکنون نیز روی همان ۶ تا ۷ درصد حرکت می کنیم.

 

حجتی تصریح کرد: ما موفق شدیم تولید کلزا را نسبت به سال ۹۲ سه برابر کنیم.

 

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه تجهیز و نوسازی اراضی شمال در دستور کار ما است، گفت: هر جا این کار را انجام دادیم، انجام کشت دوم امکان پذیر شده است ضمن اینکه درآمد کشاورزان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

 

حجتی با اشاره به افزایش ۸ درصدی تولید برنج در سال ۹۵ نسبت به سال ماقبل آن، افزود:در عین حال در برخی استانها به صورت نانوشته، کشت را محدود کرده ایم.

 

این عضو کابینه تدبیر و امید با بیان اینکه در بخش سیستم های نوین آبیاری در سال گذشته علاوه بر ردیف های بودجه ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به سیستم های نوین آبیاری اختصاص پیدا کرد، افزود: علاوه بر این ردیف بودجه نیز به ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

 

حجتی با اشاره به ظرفیت های مغفول مانده در بخش کشاورزی؛ توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس را جزو این ظرفیت ها خواند و گفت: در زمینه توسعه گلخانه ها اقدامات خوبی انجام شده است.

 

وی ادامه داد: از محل صندوق توسعه ملی، ۱۰ درصد ورودی صندوق به صورت ریالی در اختیار ما قرار می گیرد که این مبلغ را در دو زمینه توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس متمرکز کرده ایم.

 

به گفته حجتی سرمایه بانک کشاورزی نیز از ۱۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۶ هزار میلیارد تومان در اواخر ۹۵ رسیده است که این اعتبار نیز در اختیار بخش قرار خواهد گرفت.

 

وی با بیان اینکه هر هکتار گلخانه برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند، ادامه داد: بهره وری آب نیز در این صورت ۹۰ درصد بهبود می یابد.

 

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش