سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۹ - ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۴۸۴۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

توضیح حجتی درباره گرانی میوه و حضور صیادان در خلیج‌فارس

محمود حجتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
وزیر جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت میوه‌های تابستانی را کاهش عرضه و خسارت ۱۱ هزار میلیاردی به سردرختی‌ها عنوان و اعلام کرد که پتروشیمی‌ها سهم کود کشاورزان ایرانی را صادر کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی امروز (شنبه) در ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی با بیان اینکه اگه حال کار نداریم، عنوان با خودمان یدک نکشیم، تصریح کرد: وقتی مسئولیت پذیرفتیم به جای فرار از مشکلات باید به استقبال حل آن‌ها برویم. مشکلات مردم چیزی جز اجرای وظایف ما نیست و باید با پیگیری، آن‌ها را حل کنیم.

 

وی با تاکید بر لزوم تامین نهاده‌های تولید برای کشاورزان و تولیدکنندگان، از مسئولان خواست تا حصول نتیجه و اطمینان از اینکه نهاده‌ها به دست تولیدکنندگان می‌رسد، حساس و پیگیر باشند.

 

پتروشیمی‌ها از کود هم سوءاستفاده کردند

حجتی افزود: بخشی از این مشکل از بیرون به بخش کشاورزی تحمیل می‌شود. مثلا در زمینه کود چند ماه اخیر متوجه شدیم شرکت‌های پتروشیمی، با استفاده از ذخایر تجدید ناپذیر کشور ۴.۵ میلیون تن کود تولید کرده‌اند که باید دو میلیون تن از آن را در اختیار کشاورز داخلی قرار دهند اما همه آن‌ را صادر می‌کنند.

 

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه در بخش کشاورزی فضا نسبتا آرام است، اظهار کرد: در بخش کشاورزی فقط چند روز به دلیل اعتصاب کامیون‌داران فضا ملتهب بود و مشکلاتی برای رساندن نهاده‌های تولید به دست تولیدکنندگان ایجاد شد؛ اما در حال حاضر فضا آرام است و این فضا باید کنترل شود، زیرا یک نارسایی کوچک می‌تواند فضا را ملتهب کند.

 

خوراک مرغ باید به قیمت دولتی تامین شود

وی افزود: نهاده‌های تولید مرغ نیز باید با قیمت مناسب و با توجه به ارز دولتی در اختیار تولیدکننده قرار گیرد تا گوشت مرغ نیز با قیمت مناسب در بازار مصرف‌ تامین شود.

 

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، اساس الگوی کشت و طرح‌هایی که در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، در آستانه سال زراعی جدید افزایش بهره‌وری از آب و چگونگی استفاده از آب، خاک و هوا است. 

 

وی درباره محور اول الگوی کشت در زمینه تامین بذر است، گفت: طرح‌های محور اول الگوی کشت عمدتا حول محورهای بذر است که فوق‌العاده می‌تواند در بخش کشاورزی موثر باشد و در این سال‌ها روی ظرفیت‌های داخلی و خارجی، بذرهای مقاوم دربرابر تنش‌های آبی و بذرهای پرمحصول و بذرهایی که توسط محققین و دانشمندان به‌گزینی شده‌اند،‌ کار شده است.

 

تلاش برای افزایش بهره‌وری آب

حجتی با تاکید بر اهمیت کار در زمینه بذر اظهار کرد: بذر، انقلاب عظیمی در تولید محصولات کشاورزی داشته است؛ به طوریکه هرچه به این موضوع بپردازیم کافی نیست. باید بتوانیم بذر را با توجه به دانشی که درباره آن وجود دارد در اختیار کشاورز و بهره بردار قرار دهیم.

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه محور دوم الگوی کشت، توسعه نشاءکاری است که می‌تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کند، اظهار کرد: تاکنون بیشتر برای میوه‌های جالیزی مثل گوجه فرنگی و خیار نشاء کاری انجام شده است. اما در حال حاضر در کشت هندوانه نیز استفاده می‌شود و در برنامه‌های جهاد کشاورزی قرار است برای کاشت چغندر و ذرت نیز استفاده شود.

 

وی افزود: محور سوم الگوی کشت،‌ کشاورزی حفاظتی است که برخی  ابزار و ادوات مخصوص توسط صنعتگران در داخل کشور تولید می‌شود و بقیه وارد می‌شوند.

 

حجتی با بیان اینکه محور چهارم الگوی کشت، مکانیزاسیون و توسعه گلخانه‌هاست گفت:‌ بحث مکانیزیسیون در گذشته برای کشور مانند غولی بود که جز تماشا کاری برای آن انجام نمی‌شد؛ این در حالی است که امکاناتی مانند متقاضی و ماشین‌آلات در کشور وجود داشت و مشکل فقط اتصال امکانات موجود بود که از پاییز ۱۳۹۲ تاکنون در این زمینه کارهایی انجام شده اما هنوز کافی نیست.

 

علت افزایش قیمت میوه‌های تابستانی

وی افزود: در زمینه مکانیزاسیون و توسعه گلخانه‌ها با توجه به اقلیم، سازگاری‌ها ، محدودیت‌ها و ظرفیت‌هایی را تطبیق داده و به کشاورزان توصیه می‌کنند.

 

حجتی در ادامه با تاکید بر اینکه از نظر تامین میوه‌های پاییزی در وضعیت خوبی قرار داریم، درباره علت افزایش قیمت میوه‌های تابستانی اظهار کرد: میوه‌های سردرختی در سال جاری  ۱۱ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است که در نتیجه آن کاهش عرضه باعث افزایش قیمت میوه‌هایی مثل گیلاس، هلو و میوه هایی که گل‌های بهاری داشتند، شد.

 

وی افزود: افزایش قیمت میوه‌های سردرختی دست دولت نیست و دولت هیچ وقت این قیمت‌ها را کنترل و مدیریت نکرده است.

 

وعده پرداخت مطالبات گندم‌کاران تا ماه آینده

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه درباره پرداخت پول به عرضه کنندگان گندم گفت: همه کسانی تاکنون که گندم تحویل داده‌اند، ۵۰ درصد پول و بخش عمده‌ای از کسانی که در ماه‌های اردیبهشت و خرداد گندم را تحویل داده اند ۱۰۰ درصد پول را دریافت کرده‌اند. بنابراین به طور متوسط حدود ۷۰ درصد پول گندم پرداخت شده است و امیدواریم باقی مانده آن نیز تا یک ماه آینده پرداخت شود.

 

وی با اشاره به افزایش جمعیت در سال‌های اخیر گفت: آنچه علم، تکنولوژی و ابزار در اختیار ما قرار می‌دهد بیش از افزایش تقاضاست. در حال حاضر ۸۰ میلیارد دلار کشاورزان ما به قیمت جهانی تولید می‌کنند.

 

توضیح آقای وزیر درباره حضور صیادان چینی در خلیج‌فارس

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: به دلیل شرایط بین المللی، جنگ اقتصادی و محدویت‌های اقتصادی سال سختی بوده است.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر توضیح وزارت کشاورزی برای حضور صیادان چینی در خلیج‌فارس و نارضایتی صیادان ایرانی، و سوال دیگر خبرنگاران، سکوت کرد و ضمن گلایه از اینکه تعداد سوالات زیاد است، جمع خبرنگران را ترک کرد.

 

 

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
هیهات من الذله محرم نزدیک است. از مولایمان امام حسین ع حداقل چیزی که باید فرابگیریم این است که در حال حاضر در برابر این بی کفایتی های مسئولین و عدم پاسخگویی به مردم ساکت ننشینیم. یزیدیان زمانه را بشناسیم.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش