یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۲:۰۹ - ۱۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۳۱۷۵
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رییس اتحادیه چای:

در مملکت ما سیب زمینی کیلویی ۳۰ هزار تومان به فروش می رسد/ حمایت از چای ایرانی عزم ملی می طلبد

حمیدرضا موثقی در برنامه فرمول یک,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رئیس اتحادیه چای کشور گفت: دولتی ها به حمدلله علامه دهرند و در همه زمینه ها تخصص دارند، اما حمایت از چای ایرانی عزم ملی می‌طلبد.

به گزارش فارس، حمیدرضا موثقی رییس اتحادیه چای کشور امروز مهمان برنامه تلویزیونی «فرمول یک» بود.

 

موثقی در ابتدا در پاسخ به سوال مجری برنامه تاکید کرد: با اینکه چای ایرانی کیفیت ندارد بسیار مخالفم. اتفاقی که افتاده این است که ذائقه ایرانی ها عوض شده است. صورت مسئله چای این است که ما بالغ بر ۱۲۰ هزار تن چای در کشور مصرف داریم. کسری میزان تولید و مصرف ۱۰۰ هزار تن است. بنابراین تولید ما از نظر کمی هم به عدد مصرف نمی‌رسد. ذائقه مصرف کننده که حرف اول و آخر را هم می زند این است که به سمت چای خارجی کشش پیدا کرده است.

 

وی افزود: منطقه چای خیز شمالی ایرانی کیفیتی دارد که قابل رقابت با چای‌های خارجی است. مزارع زیر کشت چای محدودیت هایی دارد. در این مزارع میزان منطقی چای ۲۰ هزار تن است و چای در هر منطقه‌ای کشت نمی‌شود.

 

رییس اتحادیه چای در پاسخ به اینکه چرا مزارع چای را می فروشند، تصریح کرد: چون تجارت این کار برای کشاورز مقرون به صرفه نیست. برگ سبز چای سریع الفساد است و به محض چیده شدن باید وارد مرحله تولید شود. اما برگ سبز هیچ وقت به میزان هزینه های واقعی کشاورز، به فروش نرسیده است.

 

موثقی در این باره که آیا پای مافیا وسط است، توضیح داد: دولت ها به منظور حمایت از کشاورز برگ سبز را از کشاورزان می خرند. این حمایت به این شرط است که دولت قیمت را مشخص کند. عوام می گویند مافیای واردات چای باعث می شود، چای قیمت واقعی خود را پیدا نکند، اما این گونه نیست و به خاطر دولت قیمت پایین است. واردات چای یک تجارت آزاد است و هیچ مافیایی درباره آن وجود ندارد.

 

وی درباره راهکار حل این مشکل گفت: اعتقاد ما این است که تجارت چای باید وارد بخش خصوصی شود. نظام مدیریت دولتی ذائقه مردم را تغییر داده است. دولت چهار دوره قبل در زمان مرحوم رفسنجانی کار را تماما در دست گرفته بود. در دولت اصلاحات، ساختار چای را اصلاح کردند و قرار بود سازمان چای منحل شود. اما در دولت احمدی نژاد سازمان چای احیا شد. تصمیم گیری و تصمیم سازی هم دست همین سازمان دولتی بود. من به عنوان یک تاجر چای صد در صد موافق انحلال سازمان چای و سپردن کار به دست بخش خصوصی بودم.

 

رییس اتحادیه چای یادآور شد: در مملکت ما سیب زمینی کیلویی ۳۰ هزار تومان به فروش می رسد. نیم کیلو سیب زمینی را به ساده ترین شکل به چیپس تبدیل می کنند و ۲ هزار تومان به فروش می رسانند. مردم هم می خورند و لذت می برند. با این وجود چرا به من تولید کننده چای داخلی اجازه نمی دهند قیمت مناسبی برای برگ سبز داشته باشم؟ وقتی قیمت را پایین نگه می‌دارید چطور توقع کیفیت بالا دارید؟

 

وی افزود: این کشاورزی مقرون به صرفه نیست. کشاورز چای تک محصولی و چشمش به نزولات آسمانی است. دولت می گوید حمایت می کند اما نکات فنی نادیده گرفته می شود و ای کاش یک کشاورز هم اینجا بود و درباره کارش توضیح می داد. کشاورز هنوز به نانوای سر کوچه بدهکار است. صدها کالا در این مملکت به قیمت گزاف فروخته می شود و کسی چیزی نمی‌گوید، اما اجازه افزایش قیمت به برگ سبز چای نمی دهند.

 

موثقی ادامه داد: چای خشک ایرانی البته نه نوع بهاره آن که قدری گران تر است، به قیمت ۶، ۷ هزار تومان فروخته می شود. چرا باید چنین قیمت پایانی داشته باشد؟ آن وقت شما از مافیا صحبت می کنید؟ کدام مافیا. دولت قیمت چای را مشخص می‌کند.

 

رییس اتحادیه چای در بخش دیگری از سخنانش درباره ارز دولتی اظهار کرد: کسی که می خواهد ارز دولتی کمیاب را بگیرد، باید اهلیتی در زمینه چای داشته باشد. من از مدیران دولتی خواستم مشخص شود این ارز به چه کسانی داده شده است. این افراد در زمینه کاری شان چند پرسنل بیمه شده دارند؟ چه میزان واردات داشته اند و...؟

 

وی تاکید کرد: افرادی Xمیلیون دلار ارز گرفته اند و در یک زمان منطقی مثل سه یا چهار ماه باید مشخص شود با این ارز چه کرده اند. دولتی ها که حرف ما را که گوش نمی کنند و اجازه دخالت ما را نمی دهند. به حمدلله علامه دهر هستند و در همه زمینه ها تخصص دارند.دولت ها باید حرف بخش خصوصی را بشنوند و پشت درهای بسته جلسه نگذارند و از صاحبان صنایع که سالها در صنعت خاص خود عمر گذرانده اند مشورت بگیرند.

موثفی اذعان کرد: از وزیر صنعت تقاضا می کنم یک ربع وقت بگذارند و حرف یک فرد شاغل در صنعت را بشنود و حرف مشاور خودش را هم بشنود. اما نامه های ما به این و آن هامش می شود و از دست وزیر به معاون و مدیر کل می رسد و باید برای اینکه تکلیف آن مشخص شود وجعلنا بخوانیم.

 

رییس اتحادیه چای اضافه کرد: ما اکنون در یک جنگ اقتصادی و همه علاقمند به خاک خود هستیم. آیا امروز روز حرکت لاک پشتی است یا باید خرگوش وار برسیم به مقصدی که آن جنایتکار خونخوار آمریکایی دارد ما را تحت فشار می گذارد؟ سهم من بخش خصوصی مشخص و سهم بخش دولتی هم معلوم است اما این بخش گاهی ضعیف عمل می کند.

 

من باید سر برج حقوق ۲ هزار نفر را بدهم اما مدام به ما می گویند صبر کن ببینیم چه می شود. زیر پای ما طلای سیاه است و در اندیشه ما یک مغز متفکر است. آیا این بازوان آریایی توان اداره ایران را ندارد؟ ما در تاریخ نشان داده ایم که می توانیم. دوران جنگ همه دنیا یک طرف و ما یک طرف بودیم.

 

وی در انتهای سخنانش گفت: ما اکنون در صنعت چای داخلی نیاز به عزم ملی و مشارکت مردمی در حمایت از چای ایرانی داریم. اگر هر خانواده ایرانی سالی فقط نیم کیلو چای ایرانی بخرد می تواند از چای ایرانی حمایت کند.

 

در پایان برنامه موثقی با چشم های بسته چهار نوع مختلف چای را فقط با لمس کردن آنها به درستی تشخیص داد.

 

«فرمول یک» با اجرا و تهیه کنندگی سیدعلی ضیاء شنبه تا چهارشنبه حوالی ساعت ۱۷:۴۵ از شبکه یک سیما روی آنتن می رود.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام.کجا سیب زمینی کیلویی ۳۰هزار تومان است.چرا برای اینکه قیمت هر محصول بخوادبالا بره اونو با سیب زمینی مقایسه میکنید. لطفا گزارشی هم از سیب زمینی کاران تهیه کنید.سالیان سال هست که کشاورز ضرر میکنه فقط دلال ها سود میبرند وگرنه ماهم چای کیلویی هشتادهزارتومان میخریم مطمئنا قیمت چای برای کشاورز این نیست.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش