سعید سلطانی سروستانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت هر کیلو دام زنده سنگین ۳۲ هزار تومان و قیمت هر کیلو دام زنده سبک ۴۲ هزار تومان است، تصریح کرد: بنابراین با توجه به این قیمتها باید هر کیلو گوشت گوساله بدون استخوان و شقه گوسفندی به ترتیب با قیمت حداکثر ۸۰ هزار تومان و ۹۰ هزار تومان به دست مصرفکننده برسد.
وی درباره موضوع تامین بخشی از نهادههای دامی که بر عهده اتحادیه دامداران گذاشته شده است، اظهار کرد: از سال گذشته از حدود ۱۴ میلیون تن نهادهای که وارد کشور شده است، توزیع نیم درصد آن یعنی معادل ۷۰ هزار تن به عهده اتحادیه گذاشته است که با توزیع ۲۰ هزار تن نهاده کنجاله سویا، قیمت کنجاله سویا از ۵ تا ۶ هزار تومان به ۳ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه اگر توزیع قسمت عمدهای از نهادهها را در اختیار اتحادیه دامداران قرار بدهند، قیمتها به قیمت مصوبه دولت خواهد رسید، خاطرنشان کرد: اگر صفر تا صد نهادههای گوشت و شیر را در اختیار ما قرار بدهند، قیمت تمام شده شیر و گوشت پایین میآید و میتوانیم اعلام کنیم که قیمت نهادهها ثابت میماند تا شرایط بهتری هم برای دامداران و هم برای مصرفکنندگان ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، این اظهارات در حالی است که روز گذشته علیرضا ملکی - رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی - اظهار کرد: قیمت گوشت و دام نسبت به دو هفته گذشته تغییر آنچنانی نداشته و افزایش قیمتی را تجربه نکرده بهگونهای که در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت دام سنگین در محدوده ۹۰ هزار تومان و هر کیلو شقه بدون دنبه گوسفندی در حدود ۱۰۳ هزار تومان است.
کاهش بیش از ۵ درصدی دام سبک در کشور؛ تعداد دام سبک ۶۰ میلیون رأس است
ایلنا نوشت: تعداد دام سبک موجود در بهرهبرداریهای پرورش دهنده دام سبک کشور در مرداد ماه ١٣٩٨ با کاهش ٥,٣ درصدی نسبت به ماه قبل، به ٦٠.١ میلیون رأس رسید.
نتایج طرح آمارگیری اندازهگیری تغییرات ماهانه تعداد دام سبک، در مرداد ماه ١٣٩٨ نشان میدهد که تعداد گوسفند و بره موجود در دامداریهای کشــور ٤٣,٦ میلیون رأس و تعداد بز و بزغاله ١٦,٥ میلیون رأس بوده است که نسبت به ماه قبل بهترتیب ٦ و ٣,٦درصد کاهش یافته است.
طبق یافتههای دیگر این طرح آمارگیری، تعداد ٢٣٢ هزار رأس بره و ٢١٨ هزار رأس بزغاله در این ماه در بهرهبرداریهای پرورشدهنده دام سبک کشور متولد شده است.
بررسی ترکیب گله و روند تغییرات تعداد دام سبک در مدت اجرای طرح نشان میدهد که علاوه بر کاهش زایش دامها، افزایش تعداد کشتار دامهای پرواری (در کشتارگاهها و خارج از آن بهویژه بهمناسبت عید سعید قربان) میتواند از مهمترین علل کاهش دام سبک دامداریهای کشور در این ماه باشد.
- 12
- 2