حسن شریفی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تا این لحظه هیچ گزارشی از حمله و هجوم ملخهای غیربومی به اراضی و مزارع کشاورزی شهرستان ساوه دریافت نشده است، اظهار کرد: نگرانی کشاورزان از حضور ملخهای بومی در اراضی کشاورزی بیمورد است و نباید نگران باشند.
وی به اقدامات پیشگیرانه برای مبارزه با ملخهای غیربومی و صحرایی در اراضی این شهرستان اشاره کرد و افزود: تاکنون بالغ بر ۱۵۰ هکتار از حاشیه دشت مرکزی ساوه برای مقابله با آفت ملخ سمپاشی شده است و در آخرین بازدیدهای صورت گرفته اثری از ملخهای غیربومی نبوده و صرفا ملخهای بومی طغیان کردهاند.
این مقام مسئول در جهادکشاورزی ساوه طغیان ملخهای بومی را متاثر از بارشهای مستمر و وجود رطوبت در اراضی کشاورزی دانست و افزود: رطوبت زیاد موجب تکثیر ملخهای بومی میشود که طغیان آنها خسارت آنچنانی به اراضی و مزارع وارد نمیکند.
وی همچنین در خصوص طغیان سوسکهای سیاه نیز گفت: سال گذشته به دلیل بارشهای مطلوب و لطافت هوای بهار شاهد ورود چشمگیر پروانهها به دشت ساوه بودیم که امسال در کنار حضور اندک پروانهها، مهمانان ناخواندهای که همان سوسکهای سیاه هستند طغیان کردهاند که با گرم شدن تدریجی هوا و افزایش دما از بین میروند.
مبارزه با ملخهای مراکشی در ۱۵ هزار هکتار از اراضی قزوین
عملیات مقابله با ملخهای مراکشی در سطح ۱۵ هزار هکتار از اراضی باغی و زراعی کشاورزی استان قزوین در حال انجام است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی قزوین روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اقدامات به موقع و پیشگیرانه، تاکنون خسارت خاص و قابل توجهی از ناحیه این آفت به باغ ها و مزارع استان وارد نشده است.
یوسف درخشان اضافه کرد: بخش هایی از اراضی کشاورزی تاکستان و قزوین امسال با آفت ملخ مراکشی روبرو بودند.
این مسوول همچنین گفت: سال گذشته نیز عملیات پایش، ردیابی و شناسایی کانون های ملخ مراکشی در سطح ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به انجام رسیده بود و مبارزه با این آفت نیز در سطح ۱۰ هزار و ۴۳۸ هکتار به انجام رسید.
وی به کشاورزان توصیه کرد: کشاورزان در صورت مشاهده ملخ مراکشی در اراضی خود مراتب را برای پیگیری لازم به منظور مقابله با این آفت به مراکز خدمات جهاد کشاورزی استان اطلاع دهند.
ملخ مراکشی یک حشره زیان آور برای محصولات کشاورزی به شمار می رود.
استاندار:سیستان و بلوچستان بالاترین حجم مبارزه با ملخ صحرایی را دارد
موهبتی گفت: این استان با ۲۵ هزار هکتار بالاترین سطح مبارزه با هجوم ملخهای صحرایی را در سطح کشور دارد بنابراین با توجه به این حجم عملیات تخصیص اعتبار برای تامین سم و نیروی مورد نیاز ضروری است.
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در جریان سفر به شهرستانهای ایرانشهر و نیکشهر در جمع خبرنگاران اظهارداشت: برای مبارزه با هجوم ملخهای صحرایی تاکنون سه میلیارد تومان از محل منابع استانی اختصاص داده شده و طبق گفته وزیر جهاد کشاورزی اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح ملی ۲۰ میلیارد تومان است.
او ادامه داد: امیدواریم با تخصیص به موقع و مبارزه با ملخ صحرایی علاوه بر آسیب ندیدن دسترنج کشاورزان از هجوم این آفت خطرناک به سایر استانهای کشور جلوگیری کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای مقابله با هجوم ملخهای صحرایی نیازمند مساعدت همه دستگاههای اجرایی و دستاندرکاران با جهاد کشاورزی به عنوان متولی امر هستیم، گفت:نیکشهر بیشترین حجم مبارزه را در این استان دارد و در شهرستانهای ایرانشهر، بمپور و دلگان کار سمپاشی به صورت هوایی با هواپیما انجام میشود.
او بازدید از روند بازسازی مناطق سیلزده را از اهداف سفر به جنوب سیستان و بلوچستان برشمرد و افزود: این سفر فرصتی برای کنترل اقدامات اجرایی که به منظور رفع مشکلات ناشی از سیل آغاز شده بود، است.
موهبتی ضمن قدردانی از اقدامات دستگاههای بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی اظهارداشت: دولت ۲ مصوبه پرداخت خسارات بخش کشاورزی و احداث منازل مسکونی را تامین اعتبار کرده و در این راستا بنیاد مسکن ۱۶ هزار و ۲۵۰ واحد مسکونی را بازسازی و هشت هزار واحد را نیز مرمت خواهد کرد.
او بیان کرد: البته مصوبه دولت در خصوص زیرساختهای جادهای و برق تاکنون محقق نشده که امیدواریم با توجه به طرح موضوع در حضور معاون رییسجمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه و تزریق اعتبار مساعدت لازم در راستای رفع این مشکلات انجام شود.
- 17
- 4