چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۴ - ۰۵ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۱۰۹۶
بانک و بیمه

دو سیگنال اروپا به ایران

 اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه,اتحادیه اروپا<

پارلمان اروپا قطعنامه پیشنهادی برای عادی‌سازی و گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران را با ۴۵۶ رای مثبت در برابر ۱۷۴ رای منفی تصویب کرد. این قطعنامه رئوس کلی برای گسترش روابط ساختاری و راهبردی بین اتحادیه اروپا و ایران را در پی توافق هسته‌ای (برجام) مشخص می‌کند. همزمان با این خبر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به این رویداد گفت که پارلمان اروپا با تصویب این قطعنامه‌ به دنبال عادی‌سازی و توسعه روابط بلندمدت با ایران است. به گزارش «ایرنا» به نقل از «یورو نیوز»، ریچارد هاویت (Richard Howitt) نماینده انگلیس در پارلمان اروپا که از تهیه‌کنندگان این قطعنامه بوده است، با اشاره به ارائه گزارشی به این نهاد درباره استراتژی اروپا درباره ایران بعد از برجام، بر گسترش روابط تجاری اروپا با تهران تاکید و اروپا را برای تنش زدایی بین ایران و ریاض، صاحب نفوذ و مصمم توصیف کرد.

 

سخنگوی وزارت خارجه: رای پارلمان اروپا حاکی از اراده مثبت برای گسترش و تعمیق مناسبات با ایران است 

هاویت که عضو حزب کارگر انگلیس است، در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی اتحادیه اروپا، ابتدا نقش اتحادیه اروپا را در شکل دادن به توافق هسته‌ای ایران و غرب موسوم به «برجام» ستود و آن را یک «پیروزی عالی برای دیپلماسی اروپا» توصیف کرد. او درباره روابط ایران و اتحادیه پس از برجام گفت: «توافق هسته‌ای پارسال با ایران نقطه عطفی در بازسازی و برقراری مجدد روابط ایران با غرب محسوب می‌شود. سه سال پیش ما هیچ تعاملی با ایران نداشتیم. بسیاری فکر می‌کنند که آنها مشغول ساخت سلاح هسته‌ای بودند که ایران آن را انکار کرده است. البته این‌طور نیست که اکنون همه مشکلات مانند موضع ایران در قبال رژیم اسرائیل و موضوع دموکراسی و حقوق بشر در ایران، مرتفع شده باشد، اما توافق هسته‌ای فرصتی برای بازگشت ایران به جامعه بین‌المللی و کسب اطمینان از احترام کامل به قوانین حقوق بین‌الملل بود.»

 

اعضای پارلمان اروپا روز دوشنبه گزارشی را درباره تدوین استراتژی جدید خود در قبال ایران به بحث و بررسی گذاشتند. این گزارش با عنوان «استراتژی اتحادیه اروپا ایران بعد از توافق هسته‌ای» در کمیته روابط خارجی این نهاد اروپایی و برای تدوین قطعنامه‌ای در این باره ارائه شده بود. این کمیته پیش‌نویس سند مربوط به «راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران پس از توافق هسته‌ای» را به رای گذاشت و با ۳۷ رای موافق و ۱۵ رای مخالف، آن را تصویب کرد. پس از تصویب قطعنامه عادی‌سازی روابط اتحادیه اروپا با ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این قطعنامه ابراز داشت: «پارلمان اروپا با تصویب قطعنامه‌ای تحت عنوان راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران پس از توافق هسته‌ای به دنبال عادی‌سازی و توسعه روابط بلندمدت با ایران است. این موضوع حاکی از اراده مثبت این نهاد اروپایی برای گسترش و تعمیق مناسبات دوجانبه در تمام ابعاد با ایران است.»

 

به گزارش «مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای» وزارت خارجه ایران، بهرام قاسمی با بیان اینکه این قطعنامه ضمن اذعان به نقش موثر بین‌المللی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در برقراری و ایجاد ثبات و آرامش در منطقه، بر لزوم مشارکت سازنده کشورمان در حل مناقشات منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم، به‌ویژه داعش و سایر گروه‌های مشابه و توسعه روابط در تمام زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، انرژی، علمی، آموزشی، پژوهشی و زیست‌محیطی تاکید دارد، ابراز کرد: «جمهوری اسلامی ایران از پارلمان اروپا انتظار دارد، متناسب با مقتضیات دوران پسابرجام و به دور از ملاحظات سیاسی و جار و جنجال‌های تبلیغاتی سوء، اقدام به تدوین راهکارهایی مشخص برای توسعه و تعمیق روابط داشته باشد.» قاسمی در پایان با اشاره به اینکه قطعنامه‌های مصوب پارلمان اروپا اگر چه فاقد ضمانت اجرایی هستند، با این حال باید رویکردی سازنده و واقع‌گرایانه را بازتاب دهند، اظهار کرد: «با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای انجام گفت‌وگوها بر اساس احترام متقابل اعلام کرده، بدون تردید برگزاری دومین دور گفت‌وگوهای سیاسی و حقوق بشری بین مقامات اتحادیه اروپا و ایران در ماه نوامبر حرکت در مسیری درست است و می‌تواند به نزدیکی دیدگاه‌ها و تعامل هر چه بیشتر طرفین مساعدت کند.»

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش