سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۰۷:۵۸ - ۱۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۳۴۱
بانک و بیمه

فعالان اقتصاد زیرزمینی برای دورزدن مالیات کارت اعتباری و سپرده افراد را اجاره می‌کنند؛

حساب بانکی اجاره‌ای

حساب بانکی اجاره‌ای,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

برخی افراد با حساب‌های بانکی اجاره‌ای قاچاق اسلحه و موادمخدر انجام می‌دهند شفافیت نظام بانکی و اقتصادی کشور تنها راه نجات از تخلف و فساد است

 

حساب‌های دیگران را اجاره می‌کنند تا نه مالیات بدهند، نه تراکنش‌های بانکی‌شان رصد شود. فعالان اقتصاد زیرزمینی مدتی است که کارت‌های اعتباری و حساب‌‌های بانکی اجاره‌ای به نام افراد دیگر باز می‌کنند تا از پرداخت مالیات بگریزند. البته در برخی موارد، اجاره‌کنندگان حساب‌ها پا را از این فراتر گذاشته و با حساب‌هایی که اجاره کرده‌اند، قاچاق موادمخدر یا اسلحه می‌کنند.

 

غلامحسین دوانی عضو انجمن حسابرسان خبره ایران به «شهروند» می‌گوید: اجاره‌کنندگان حساب‌ فراموش نکنند که دیر یا زود، تراکنش‌های عجیب یا بالای بانکی کار دستشان می‌دهد؛ چراکه وقتی اجاره‌دهنده توسط قانون دستگیر شود، هویت اجاره‌کننده هم به راحتی لو می‌رود. مالیات‌ها باید از افراد اصلی و سوءاستفاده‌کنندگان از این حساب‌ها وصول شود. اگر مودیان به هر علتی زیر بار پرداخت نروند، پرونده‌های این‌چنینی به قوه‌قضائیه

 ارسال می‌شود.

 

پدیده اجاره‌دادن حساب مدتی است که شیوع پیدا کرده است. دیروز مدیرکل امور مالیاتی کردستان خبر از کشف ٧٧٠‌میلیارد تومان فرار مالیاتی از حساب‌های اجاره‌ای در کردستان داده و به ایرنا گفته است: تمامی این ٧٧٠‌میلیارد تومان، مربوط به فرار مالیاتی از ١٩ فقره پرونده مربوط به تراکنش‌های بانکی حساب‌های اجاره‌ای در کردستان است.

 

ایمان اسلامیان تحلیلگر امور بانکی هم دراین‌باره به «شهروند» گفت: از ماه گذشته امور مالیاتی برای نخستین‌بار در کشور به حساب‌های شخصی افراد دسترسی پیدا کرده است. همچنین در الزامات بین‌المللی FATF، بر شفاف‌سازی اطلاعات مشتریان تأکید شده تا از شیوع پدیده‌های این‌چنینی جلوگیری شود.

گفتنی است؛ با این‌که ماده ٢٧٤ قانون مالیات‌ها، می‌گوید: دارندگان اینگونه حساب‌ها چه از طریق وکالت رسمی و چه از طریق واگذاری کارت‌های حساب بانکی خود به افراد غیر، مجرم محسوب می‌شوند، این پدیده درحال شیوع است.

 

بانوان هم به اجاره کارت بانکی‌شانروی آورده‌اند

برخی از فعالان اقتصاد زیرزمینی برای فرار از مالیات سعی در گشایش حساب اجاره‌ای می‌کنند. به‌ این ‌ترتیب که حسابی به نام شخص دیگری گشوده می‌شود و آن فعال اقتصادی از آن فرد وکالت می‌گیرد که هر گردش مالی در آن حساب رخ دهد، مربوط به اوست و برای این اقدام هم، هرماه به‌عنوان‌ مثال ٥٠٠ تا یک‌میلیون تومان حق‌الاجاره به صاحب حساب می‌دهد. به ‌این ‌ترتیب بخشی از فعالیت‌های اقتصادی او امکان پیگیری ندارد و مالیاتی نیز به آن تعلق نمی‌گیرد. غلامحسین دوانی، عضو شورایعالی انجمن حسابداران خبره ایران تأکید می‌کند: اجاره‌دادن حساب، جرم است. نباید کارت ملی و مدارک شناسایی خود را در اختیار هیچ‌کس بگذارید.‌ او به «شهروند» می‌گوید: اخیرا دیده شده حتی خانم‌های خانه‌دار و صاحبان مشاغل مختلف کارت‌های بانکی خود در ازای دریافت ٢ تا ٣‌درصد سود، به افراد اجاره می‌دهند.

 

در نظر داشته باشید که ماجرا فقط فرار مالیاتی نیست و گاهی ممکن است کسی که هویت شما را در ازای پرداخت مبلغی جعل می‌کند، قاچاق کالا انجام دهد.

 

چرا افراد به اجاره‌کردن حساب روی آوردند؟

ایمان اسلامیان ریشه این پدیده را شروع اعمال سختگیری‌های‌ سال ٩١ بانک مرکزی و پیوستن کنونی ایران به FATF می‌داند. این تحلیلگر بانکی به «شهروند» می‌گوید: تأکیدی که بانک مرکزی در سال‌های اخیر برای شفافیت و احراز هویت صاحب حساب داشته، باعث شده که تا حد زیادی امکان افتتاح حساب با نام جعلی (برخلاف گذشته) غیرممکن شود. پیش از این، افراد به راحتی با افتتاح چندین حساب مختلف و هویت‌های نیمه‌جعلی کار خود را پیش می‌برند و نیاز به اجاره حساب نداشتند اکنون اما امکان جعل هویت وجود ندارد و تنها راه باقیمانده برای فعالان زیرزمینی اجاره حساب است.

 

اسلامیان ادامه می‌دهد: از طرفی در کشور ما، بیم این‌که مردم پول اعتباری خود را به پول نقدی تبدیل کنند، هم می‌رود. درحال حاضر ٩٨‌درصد نقدینگی کشور به صورت اعتباری و تنها ٢‌درصد آن به صورت فیزیکی در کشور وجود دارد.

 

ابعاد ماجرا گسترده‌تر است

حتی شنیده می‌شود برخی پزشکان مشهور، اقلام زیرمیزی را از طریق کارت حساب منشی یا اشخاصی غیر از خود پزشک دریافت می‌کنند. در بازار نیز این‌گونه فعالیت‌ها رواج دارد. بازاری‌های بزرگ اغلب به‌ نام باربران بازار، حساب‌هایی می‌گشایند و از طریق آن به فعالیت‌های خود می‌پردازند. البته این فعالیت غیرقانونی ریشه در گذشته دارد. در آن زمان برخی باربران، برای بزرگان بازار کد اقتصادی دریافت می‌کردند. آن زمان برای بسیاری از باربران بازار کد اقتصادی و کارت اقتصادی اخذ شده بود و حتی معاون وقت سازمان امور مالیاتی در یکی از مصاحبه‌های تلویزیونی خود در ‌سال ٧٤، پرده از یکی از تقلب‌های گسترده گمرکی برداشت که حدود ٣٠‌میلیون دلار کالا به نام یکی از باربرهای بازار وارد گمرک و ترخیص شده و پیمان ارزی آن تسویه نشده بود.

 

راه چاره چیست؟

ایمان اسلامیان یکی از راه‌های چاره را راه‌اندازی سامانه‌ هوشمند ضدتقلب در سراسر کشور می‌داند. بر این اساس، بانک مرکزی می‌تواند در زمان بسیار کوتاه تراکنش‌های مشکوک را شناسایی کرده و چرایی نوسان تراکنش‌ها را بررسی کند.

 

یکی دیگر از راهکارهایی که شاید نه همه مشکل اما می‌تواند بخشی از آن را حل کند، ایجاد خودپردازهایی است که می‌تواند شاخص‌های فیزیکی افراد را هم مورد بررسی قرار دهد.

 

گفتنی است؛ در کشورهای پیشرفته، واحدهای ممیزی مالیاتی به راحتی به حساب‌های بانکی دسترسی دارند و براساس شریان‌های نقدینگی در بانک‌ها، مالیات افراد را محاسبه می‌کنند.

 

به ‌هرحال تقلب و فرار مالیاتی در همه ‌جای دنیا وجود دارد و این‌گونه اعمال مسبوق ‌به‌ سابقه بوده و اتفاق جدیدی نیست.

 

در یکی، دو‌سال اخیر به‌ویژه بعد از صدور بخشنامه تراکنش‌های مالی مشکوک، این اعمال رایج شده‌اند. نرخ بیکاری بسیار بالا و تعدد افراد نیازمند در جامعه هم در شیوع این پدیده بی‌تاثیر نبوده‌اند.

 

از طرفی، دارندگان ثروت، از فقر افراد استفاده کرده و با مبالغ ناچیزی به‌عنوان حق‌الوکاله کارت یا حساب بانکی، عملیات بانکی خود را در آن حساب‌ها متمرکز می‌کنند.

 

اما اگر بخواهیم تأیید FATF را بگیریم، چطور؟ آیا با این آمار و ارقام که از فسادها و فرارها و دورزدن‌ها در کشور وجود دارد، می‌توانیم در ٣ماه باقیمانده رضایت گروه ویژه اقدام مالی را جذب کنیم؟

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش