به گزارش سرپوش و به نقل از ایسنا، محمد امین، دبیر خوشههای فرش دستباف ایران ضعیف بودن طرف تقاضا در بازار فرش داخل را مشکل مهمی در این بخش دانست و افزود: پروژههای توسعه خوشهای فرش دستباف که توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی و با همکاری مرکز ملی فرش ایران طی حدود یک دهه اخیر در ۱۷ استان کشور اجرا شده است بخشی از مشکلات زنجیره تولید و ارزش فرش را شناسایی و برطرف کرده و تولید و کیفیت را در برخی مناطق و استانهای کشور افزایش داده اما اگر به طرف تقاضا بیتوجهی شود، این رونق در تولید تداوم نخواهد داشت.
وی با اشاره به معطوف شدن فرش به صادرات گفت: توجه به بازارهای صادراتی نباید موجب غفلت از ظرفیتهای بازار داخلی فرش دستباف شود ولی متاسفانه در سالهای اخیر حضور فرش دستباف در خانههای بسیاری از هموطنان کمرنگ شده است.
امین، نبود تناسب بین قدرت خرید عموم مردم و قیمت فرش دستباف را یکی از عوامل کمرنگ شدن این کالای ملی در خانههای ایرانی قلمداد کرد و افزود: فرش دستباف یک کالای مصرفی نیست بلکه یک کالای سرمایهای است و خرید یک کالای سرمایهای الزامات خاص خود را دارد که از آن جمله میتوان به خرید اقساطی اشاره کرد.
دبیر خوشههای فرش دستباف ایران با اشاره به تفاهم اخیر شرکت سهامی فرش ایران و بانک قرضالحسنه مهر ایران در راستای تخصیص وام قرضالحسنه به خریداران فرش از سوی این بانک و فروش فرش به صورت اقساط توسط شبکه فروش شرکت سهامی فرش، تصریح کرد: تسهیلاتی که از سوی بانک قرضالحسنه مهر ایران برای خرید اقساطی فرش تخصیص یافته، گام مثبت و شایسته تقدیر در جهت برطرف کردن مشکل فروش این کالای هنری – تجاری است.
وی افزود: تلاش میکنیم از طریق ظرفیتهایی که در خوشههای فرش وجود دارد علاقهمندان فرش دستباف را از ظرفیت جدیدی که از طرف بانک مهر ایران برای خرید اقساطی فرش ایجاد شده، مطلع کرده و از این فرصت برای رونق بخشیدن به تولید و تجارت این کالای ملی استفاده کنیم.
دبیر خوشههای فرش ایران با بیان اینکه رونق بخشیدن به تولید کالای ایرانی یک وظیفه ملی است، ابراز امیدواری کرد که اقدام شایسته بانک مهر ایران و شرکت سهامی فرش ایران توسط دیگر اجزای شبکه بانکی و دستاندرکاران فرش نیز الگوبرداری شود و بانکهای دیگر هم تسهیلات ارزانقیمت به خرید فرش دستباف تخصیص دهند.
- 12
- 6