شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۱۳ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۲۳۹
بانک و بیمه

رفاقت با مدیر بانک، «سرمایه» است/ رکورد تخلفات بانکی چطور شکسته شد؟

پرونده های بانک سرمایه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
بانک سرمایه این روزها به عنوان مشهورترین بانک ایران شناخته می‌شود؛ این اتفاق البته نه به خاطر خدمات خاص آن، که بیشتر به خاطر تخلفات عجیب و عمده‌ای است که در سال‌های گذشته در آن اتفاق افتاده و به جرات می‌توان گفت حجم تخلفات و ابهامات موجود در آن از تمام بانک‌های خصوصی و دولتی کشور به مراتب بیشتر بوده است؛ تخلفاتی همچون برداشت‌ها از حساب معلمان، پرونده پرویز کاظمی، علی بخشایش، محمدرضا توسلی، پرونده حسین هدایتی و ... از جمله پرونده‌های کلان بانکی هستند که همگی در بانک سرمایه انجام شده است. همه این پرونده‌ها در سال‌های مختلف این سوال را به ذهن می‌آورد تفاوت بانک سرمایه با بانک‌های دیگر چه بوده که این حجم تخلف در آن اتفاق افتاده است؟

وحید شقاقی شهری اقتصاددان به رویداد۲۴ می‌گوید: عدم شفافیت در اقتصاد ایران باعث این حجم انبوه از فساد شده است و متاسفانه این فساد در معاملات بازرگانی و در سایر بانک‌های ما نیز مشهود است بنابراین فساد در بانک سرمایه پدیده جدیدی نیست و تا زمانی که تن به شفافیت ندهیم باز هم این پدیده‌ها را خواهیم دید؛ این در حالی است که اگر کلیه اطلاعات مالی و گردش مالی نهاد‌ها رصد و ردیابی شود احتمال فساد کاهش خواهد یافت، اما این پنهان‌کاری‌ها باعث شده این مسائل در کشور بوجود بیاید.

 

این اقتصاددان می‌گوید: زمانی که ترازنامه‌های بانکی را مرور می‌کنیم به شکاف‌های بزرگی برخورد می‌کنیم و اینکه اعداد در واقعیت با اعداد اعلامی بانک بسیار متفاوت است که این شکاف به دلیل پنهان کاری‌های عظیم است بنابراین عدم نظارت قوی از سوی بانک مرکزی و عدم شفافیت ترازنامه‌های بانکی دلیل اصلی بروز چنین فسادهایی در حجم کلان است و تا زمانی که حاضر به شفاف سازی نباشیم و ترازنامه‌ها صوری و به نفع سهامداران تنظیم شود و سامانه یکپارچه الکترونیک ایجاد نشود، اوضاع همین خواهد بود.

 

شقاقی ادامه می‌دهد: فسادی که امروز شاهد آن هستیم اولین مورد نیست و آخرین آن هم نخواهد بود قطعا بانک‌های دیگر نیز تخلف خواهند داشت و مسائل پیچیده‌تری دارند اما بانک سرمایه به دلیل ارتکاب فساد ساده‌ای که داشته اینگونه لو رفته است وگرنه این موضوع چندان پیچیده و سازمان یافته نبوده است.

 

او می‌گوید: افراد فاسد در بانک سرمایه با اقدامی بسیار دم‌دستی و ساده تسهیلات کلانی به افراد کارتن‌خواب داده بودند و پس از آن این مبالغ کلان را به حساب‌های خودشان واریز کرده‌اند. همچنین این افراد با ارائه وثایق صوری و کم ارزش‌تر اقدام به دریافت تسهیلات کلان کرده‌اند؛ به عنوان مثال ارزش خانه‌ای که ۱۰ میلیارد تومان بوده را برای گرفتن وام سنگین، ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده‌اند و با روش‌های این‌چنینی به راحتی تسهیلات کلان بدون بازگشت را با پنهان کاری و دغل بازی بردند و سیستم بانکی را متضرر کردند.

 

او می‌گوید: این زنجیره فساد از یک جای ساده لو رفته و مرحله به مرحله افرادی که در این زنجیره بودند، لو رفتند تا اینکه اعضای هیات مدیره امروز باید پاسخگو باشند که در این بانک چه کرده‌اند. در این قضیه پای افراد بنام و مشهوری نیز مطرح شده است؛ پس می‌بینیم که متاسفانه کل سیستم با مسئله‌ای حاد روبرو شده است.

 

شقاقی ادامه می‌دهد: علت اصلی این اتفاقات را باید در ضعف بانک مرکزی، عدم شفافیت اطلاعات مالی و ترازنامه‌های صوری و غیرواقعی جست. بانک سرمایه به عنوان یک نمونه کوچک امروز خود را نشان داده اما نمونه‌های این چنینی در کشور کم نیست و بانک مرکزی و دستگاه‌های نظارتی باید بابت این نوع اتفاقات در کشور و فساد‌های گسترده اقتصادی پاسخگو باشند.

 

او در خاتمه می‌گوید: مردم خواهان شفاف شدن پشت پرده فساد‌ها و تخلفات بانکی در کشور هستند که ورود به موقع دستگاه‌های نظارتی می‌تواند به روشن شدن این دست از اتفاقات کمک کند.

 

به گزارش رویداد۲۴ بانک سرمایه در سال ۱۳۸۳ با سرمایه‌ای ۳۵۰ میلیارد تومان تاسیس شد که ۷۳.۵ درصد از این سرمایه به طور مستقیم از سوی فرهنگیان و صندوق ذخیره آن‌ها و ۳۲ درصد مابقی به طور غیر مستقیم از سوی این بخش خریداری شد. قرار بود حقوق فرهنگیان که تا آن زمان از طریق بانک ملی پرداخت می‌شد، از طریق بانک سرمایه پرداخت شود اما پس از مدتی کلمه بانک سرمایه با کلمه فساد بانکی گره خورد.

 

مستندات قضایی نشان می‌داد متهمان تخلفات بانک سرمایه تعدادشان کم نیست و به بیش از ۳۲ تن رسیده‌اند و تخلف برخی از متهمان که حتی در شرف بازنشستگی بودند و سابقه‌ای ۲۰ ساله در حوزه بانکی داشتند، اتفاقی عجیبی بوده که در این بانک خصوصی رقم خورده است.

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش