چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۰۶۱
تجارت و بازرگانی

ادعای عبدالملکی درباره سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اماراتی‌ها در مناطق آزاد کذب محض است

عبدالملکی,واکنش ها به اظهارات عبدالملکی درباره سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اماراتی‌ها
اظهارات اخیر حجت الله عبدالملکی، دبیر شورایعالی مناطق آزاد مبنی بر اعلام آمادگی اتاق سرمایه گذاری خارجی امارات برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در مناطق آزاد ایران در حالی جنجالی شده که سید مرتضی افقه، اقتصاددان معتقد است: مایه تاسف است که چنین فردی در جایگاه مشاور رئیس جمهور هم فرصت‌ها را از کشور می‌گیرد و هم احتمالا موجب اتلاف منابعی خواهد شد که مدیریت آن‌ها را به عهده گرفته است.

به گزارش اقتصاد۲۴، اخیرا دبیر شورایعالی مناطق آزاد از استقبال کشور‌های خارجی از جمله چین و امارات از طرح‌های سرمایه گذاری این نهاد خبر داد و گفت: «اماراتی‌ها آمدند و اتاق سرمایه گذاری خارجی امارات گفتند که ما تا ۱۰۰ میلیارد دلار حاضریم سرمایه گذاری کنیم، طرح‌هایتان را بدهید.» در این زمینه کارشناسان اقتصادی به علاوه فعالان مناطق آزاد با رد این آمار، تاکید کردند که چنین ادعایی بدون شک کذب محض است.

درحال حاضر روز‌های عجیبی در دبیرخانه شورایعالی درحال سپری شدن است؛ رویه‌ها و تحرکاتی در این دبیرخانه در حال انجام است که هم حاشیه‌ساز شده و هم به یک برنامه طنز برای مردم به خصوص فعالان رسانه‌ای، کارشناسان و صاحب‌نظران تبدیل شده است.

صندلی دبیری شورایعالی مناطق آزاد به منتقد این مناطق رسید!

با ورود حجت عبدالملکی به مناطق آزاد که سابقا جزو منتقدین سرسخت این مناطق در دولت حسن روحانی بود، هر روز شاهد ارائه آمار‌های غلط، هزینه‌کرد‌های خارج از عرف، سفر‌های مکرر داخلی و خارجی بدون دستاورد و حتی تخلفات عجیب در حوزه عزل و نصب‌ها هستیم؛ از مدیرعاملی عادل پیغامی تا دبیری عبدالملکی که براساس رای و نظر دیوان عدالت اداری، غیرقانونی است!

اما موضوع تعجب‌برانگیز این روزها، سکوت نمایندگان مجلس در قبال تحرکات صورت گرفته در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد است، این در حالی است که تا همین چندماه پیش، صدای داد و فریاد این نمایندگان از مجلس شنیده می‌شد و در جلسات علنی مجلس به سعید محمد و یا دبیران پیشین می‌تاختند که از جمله آن می‌توان به جر و بحث معصومه پاشایی‌بهرام با سعید محمد به سبب تامین نشدن نظر این نماینده برای انتصاب مدیرعامل ارس که منجر به گریه و قهر از جلسه کمیسیون اقتصادی شد!

سکوت معنادار فراکسیون مناطق آزاد در قبال عملکرد عبدالملکی

نمایندگان مجلس به مردم و سرمایه‌گذاران مناطق آزاد باید توضیح دهند که دلیل سکوتشان در قبال همه اشتباهات و تشویش اذهان عمومی توسط حجت عبدالملکی چیست؟ آیا چون مجلس در ماه‌های پایانی فعالیت خود قرار دارد، سکوت اختیار کرده‌اند تا خدشه‌ای به آرای احتمالی‌شان در دوره آتی انتخابات مجلس وارد نشود؟ چرا امروز که حجت عبدالملکی در حال آماربازی و ارائه آمار غلط و بولتن پر کن است و به خیال خود منجی مناطق آزاد ایران شده است، به او نمی‌تازند و به راستی آزمایی این آمارها نمی‌پردازند، آماری که اگر در یک کشور مترقی به غلط مطرح شده بود، یک رسوایی و بدنامی برای دولت مستقر ایجاد و منجر به استعفای و برکناری مقام طرح کننده آمار شده بود.

چرا وزیر اقتصاد که اکنون به حکم قانون، مسئول و متولی دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است، درخصوص رفتار و عملکرد پرابهام حجت عبدالملکی، دوست قدیمی و هم‌دانشگاهی خود، دم برنمی‌آورد و سکوت اختیار کرده است؟

صحت و سقم سرمایه گذاری اماراتی‌ها در مناطق آزاد

در همین زمینه سید مرتضی افقه، اقتصادددان معتقد است: در شرایطی که در اوج تنش با امارات بر سر حاکمیت جزایر سه گانه هستیم، ادعای چنین سرمایه گذاری‌ای از سوی اماراتی‌ها کذب محض است.

حسین فروزان، مدیرعامل سابق منطقه آزاد ماکو نیز با بیان اینکه هیچ کشوری در شرایط کنونی تحریم‌ها حاضر به سرمایه گذاری در مناطق آزاد ما نیست، اظهار کرد: نه مناطق آزاد ما زیرساخت لازم برای ۱۰۰ میلیارد دلار که هیچ، برای ۱۰ میلیارد دلار را دارد و نه خارجی‌ها به دلیل تحریم‌ها تمایلی برای سرمایه گذاری دارند.

تبعات اعلام اعداد و ارقام عجیب و بزرگ!

سید مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه کابینه ابراهیم رئیسی مجموعه‌ای کم تجربه و در بسیاری موارد فاقد دانش تخصصی است، گفت: همان حرف‌های عجیب و غریب حجت الله عبدالملکی در سمت وزیر کار دوباره دارد تکرار می‌شود. او که قرار بود با یک میلیون تومان، شغل ایجاد کند اکنون می‌خواهد مناطق آزاد را «آباد» کند.

این اقتصاددان افزود: عبدالملکی مخالف سرسخت سرمایه گذاری خارجی و همینطور مناطق آزاد بود و الان قرار گرفتن چنین فردی در سمت دبیری شورایعالی مناطق آزاد مایه شگفتی است!

پول خودمان را هم نمی‌توانیم وارد کشور کنیم چه برسد به سرمایه خارجی‌ها

افقه با بیان اینکه کشور درگیر شدیدترین تحریم هاست، گفت: ما پول خودمان را هم نمی‌توانیم به کشور بیاوریم چه برسد به سرمایه خارجی ها! در چنین شرایطی، حرف از سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اماراتی‌ها خنده دار است و از یک بچه دبستانی هم برنمی آید!

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران ادامه داد: عبدالملکی دوباره کم دانشی خود را عیان کرد. شواهد نشان می‌دهد چین و روسیه که شرکای منطقه‌ای ما هستند هم وارد مراودات تجاری بزرگ با ما نمی‌شوند چه برسد به امارات.

تنش ایران و امارات بر سر حاکمیت جزایر سه گانه

این اقتصاددان با اشاره به تنش بی سابقه امارات با ایران بر سر حاکمیت جزایر سه گانه گفت: در چنین شرایطی چه کسی باور می‌کند که امارات بگوید ۱۰۰ میلیارد دلار که معادل کل درآمد نفتی یک سال ایران قبل از تحریم هاست را در مناطق آزاد ایران سرمایه گذاری می‌کند؟

افقه ادامه داد: صادرات یک سال نفت ما در بهترین شرایط تاریخی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد ۱۱۰ میلیارد دلار بود؛ آیا با این اوصاف رقم اعلامی عبدالملکی می‌تواند درست باشد؟ مایه تاسف این است که چنین فردی با چنین سابقه‌ای هم فرصت‌ها را از کشور می‌گیرد و هم موجب اتلاف منابعی خواهد شد که این شخص مدیریت آن‌ها را به عهده گرفته است. این آمار‌های غلط تنها برای ایجاد دلگرمی برای طرفدارانش است.

سرمایه گذار بیاید، کو زیرساخت؟

حسین فروزان، مدیرعامل سابق منطقه آزاد ماکو نیز با بیان اینکه مناطق آزاد ما زیرساخت ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری که هیچ، زیرساخت ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری را نیز ندارد، گفت: اصلا برقش را داریم؟ زیرساختش را داریم؟ شهرک صنعتی اش را داریم؟ آبش را داریم؟ چنین ادعایی تنها می‌تواند در حد حرف باشد.

وی با بیان اینکه تحریم و نبود زیرساخت عواملی هستند که مانع ورود سرمایه گذاران خارجی به مناطق آزادند، ادامه داد: مناطق آزاد در زمان دبیری مرحوم اکبر ترکان، سودی نصفه نیمه برای کشور داشت که آن مزایا را هم از مناطق آزاد گرفتند. در شرایط کنونی کدام سرمایه گذار خارجی در مناطق آزاد ایران سرمایه گذاری می‌کند؟

عبدالملکی,واکنش ها به اظهارات عبدالملکی درباره سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری اماراتی‌ها

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات: اظهارات عبدالملکی درمورد آمادگی امارات برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در ایران با شواهد همخوانی ندارد

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات اظهار داشت: باید توجه داشت رتبه اعتباری ایران در سرمایه‌پذیری در کمترین رتبه قرار دارد و این ریسک سرمایه‌گذاری را بیش از پیش می‌کند و این عدد اعلام شده برای سرمایه‌گذاری‌ها در ایران بعید است. بنابراین، فرمایش آقای عبدالملکی با شواهد و قرائن وجود دارد همخوانی ندارد.

فرشید فرزانگان درباره ادعای «حجت عبدالملکی» دبیر شورای عالی مناطق آزاد مبنی بر اینکه اتاق سرمایه‌گذاری امارات آماده سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در ایران است، اظهار داشت: اساسا اتاقی تحت عنوان وجود ندارد و این عدد ۱۰۰ میلیارد دلار هم عدد قابل توجه و بزرگی است، در حالی که حجم تجارت ایران و امارات امسال به ۲۵ میلیارد دلار رسیده و این عدد ۱۰۰ میلیارد دلاری اعلام شده چند برابر حجم تجارت ایران و امارات است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت رتبه اعتباری ایران در سرمایه‌پذیری در کمترین رتبه قرار دارد و این ریسک سرمایه‌گذاری را بیش از پیش می‌کند و این عدد اعلام شده برای سرمایه‌گذاری‌ها در ایران بعید است. فرمایش آقای عبدالملکی با شواهد و قرائن وجود دارد همخوانی ندارد.

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات گفت: بخشی از امارات با بازار‌های جهانی ارتباط دارد و به بازار‌های جهانی متصل است و فاینانس‌ها دراین کشور از سوی بانک‌های بین‌المللی انجام می‌شود و تازمانی که روند سرمایه‌گذاری و خروج پول کاملا مشخص و شفاف نباشد، بعید است که ریسک سرمایه‌گذاری را قبول کنند.

فرزانگان تاکید کرد: پیش از سرمایه‌گذاری باید سازو کار خروج سرمایه از آن پروژه مشخص باشد و باید افراد بتوانند درآمد خود از این سرمایه‌گذاری را از کشورمان خارج کنند و امکان توسعه آن را در کشور دیگر داشته باشد؛ بنابراین روند این مسائل باید کاملا شفاف باشد و در این سازو کار و روند، مسائل بانکی و FATF فوق‌العاده اهمیت دارد و به سرمایه‌گذاری با دید جهانی نگاه می‌شود نه از دید کشوری و منطقه‌ای.

وی با بیان اینکه نمی‌توان گفت یک کشوری آماده سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در ایران است، اما بانک‌های ایرانی به بانک‌های جهانی متصل نباشد وگرنه با صرافی که نمی‌توان ۱۰۰ میلیارد دلار را جابه‌جا کرد، افزود: واقعیت این است که شاهد آن هستیم حوزه کارشناسی رها شده وگرنه افرادی از مرحله کارشناسی رشد کرده‌اند به مدیریت رسیدند نگاه متفاو‌ت‌تری نسبت به افرادی که از خارج از سازمان‌ها آمده‌اند و مدیر شده اند، دارند.       

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران و امارات گفت: البته اینگونه نیست که سرمایه‌گذاری اماراتی‌ها در ایران اصلا قابل انجام نباشد، ممکن است که یک سرمایه‌گذار اماراتی به دلیل ریشه‌های مشترکی در ایران دارد، تمایل به سرمایه‌گذاری در کشورمان را داشته باشد و در حد معقول نسبت به سرمایه‌گذاری در ایران اقدام کند که قصدی هم برای خروج سرمایه خود و درآمد خود از ایران را نداشته باشد. اما به هر حال آن سرمایه‌گذاری که دست به این اقدام می‌زند به خوبی ایران را می‌شناسد و به خوبی می‌داند که در کجا چه سرمایه‌گذاری انجام دهد.

فرزانگان با بیان اینکه هرچه روابط بین‌المللی بانکی تهسیل شده میزان سرمایه‌گذاری هم افزایش پیدا کرده که اوج آن درسال ۲۰۱۷ بوده‌است، اظهار داشت: موضوع این است که جذب سرمایه‌گذار نباید به تعداد افراد ایرانی- اماراتی یا سرمایه‌گذارانی که ریشه‌ای در ایران دارند، محدود شود و سرمایه‌گذاری باید روند توسعه‌ای داشته باشد و شرط آن هماهنگ شدن با ضرب آهنگ نظام بین الملل است و این دو رابطه مستقیم با هم دارند و هر زمان که روابط ایران با غرب بهتر شده، جذب سرمایه‌گذاری در ایران افزایش پیدا کرده‌است.

وی با اشاره به کاهش حجم تجارت با چین تاکید کرد: در حال حاضر شاهد آن هستیم میزان تجارت ایران و چین که با این کشور قرارداد راهبردی ۲۵ ساله داریم، به کمترین حد در طول سال‌های گذشته رسیده است. این روند نزولی به این دلیل بوده که شرکت‌های چینی با بازار‌های جهانی و تمام کشور‌های دنیا در حال همکاری هستند و عدد تجارت و همکاری با ایران عدد بزرگی نیست که بخواهند ریسک این سرمایه‌گذاری را بپذیرند. شاید یک بانک دست چندمی روابط با ایران را پوشش دهد، اما باید دید این روابط تا چه اندازه به نفع کشورمان بوده است.  

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش