به گزارش صدا و سیما، مدیر کل دفترسرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری درنشست سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و تانزانیا و ایران گفت: تانزانیا از کشورهای باسابقه و دارای روابط طولانی اقتصادی و سیاسی قابل اتکایی در حوزه آفریقا باایران دارد.
فکری گفت: بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم توسعه روابط با افریقا و بویژه کشورهایی که از گذشته سوابق روابط مثبت و مهم بوده و تاریخ روابط همیشه فرازهایی را داشته ما را بر ان داشت تا در جهت توسعه روابط دوجانبه گامهای جدیدی برداریم که خوشبختانه دولت تانزانیا و مسئولان این کشور نیز تلاشهای گستردهای را در بخشهای مختلف انجام دادند تا این نشست صورت بگیرد.
وی افزود: رایزنیهای زیاد صورت گرفت تا ما بتوانیم برای تسویه دیون گذشته به توافقات مهمی با دولت تانزانیا دست یابیم ویک سندی بین ایران و تانزانیا تنظیم گردید تا به امضا برسد.
علی فکری گفت: این گام نخست برای یک شروع خوب ارزیابی میشود تا روابط دوکشور سرعت بگیرد و امضای این توافقنامه سبب میشود که بخش خصوصی ایرن و صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی بعنوان یک علامت مثبت در نظر بگیرند برای توسعه روابط دوجانبه و برای اینکه بتوانند فرصتهای جدیدی را با طرف تانزانیایی ایجاد کنند.
امضای موافقتنامه پرداخت بدهیهای گذشته دولت تانزانیا به ایران
بعد از امضای موافقت نامه مدیر کل دفترسرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری به خبرنگار صدا و سیما گفت: این موافقت نامه در خصوص پرداخت بدهیهایی است که دولت تانزانیا از گذشته به دولت جمهوری اسلامی ایران داشته که مربوط به چند دهه است ولی، چون دولت سیزدهم سیاست توسعه همکاری و سرمایه گزاری بادولتهای مختلف را پیگیری میکند قرار بر این شد که موانع موجود جهت تسهیل روابط برداشته شود و کشور تانزانیا با توجه به روابط دیرینه اش با ایران از جمله کشورهای مورد توجه این سیاست بود که با همکاری وزارت امورخارجه نشستی برای این کشور برگزار کنیم که به امضای توافق نامه پرداخت بدهیها انجامید.
قسط اول پرداخت بدهی ۷ میلیون دلار
فکری در ادامه گفت: قرار بر این شد که دولت تانزانیا برای شروع همکاری ۷ میلیون دلار از بدهیهای خودش را بصور ت قسط اول پرداخت کند تا بر اساس جدول توافق شده مابقی بدهیها هرماه به ایران پرداخت شود.
افزایش جذب سرمایه خارجی از ابتدای سال تا کنون
فکری گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشتیم، که مجموع مصوبات سرمایع گذاری خارجی بوده که صادر شده و بخش عمده آنها نیز فعالیت خود را شروع کرده اند و وارد مراحل اجرایی شده اند.
وی افزود: این سرمایه گذاریها در حوز ههای صنعتی، خدماتی، کشاورزی و حوزه آب و برق از مهمترین حوزهای سرمایه گذاری خارجی میباشد.
کشورهای مهم سرمایه گذار در ایران
وی افزود: مهمترین کشور سرمایه گذار در این در درجه نخست چین است و بعد از آن کشور امارات قرار دارد. سومین سرمایه گذار خارجی ایرانیان مقیم کشورهای خارجی هستند که علاقه وافری به سرمایه گذاری در ایران دارند و چهارمین سرمایه گذار خارجی کشور ترکیه و عراق میباشد.
رویکر دولت دلیل افزایش سرمایه گذاری خارجی
مدیر کل دفترسرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری در خصوص علت افزایش سرمایه گزاران خارجی در ایران افزود: مهمترین دلیل تغییر رویکرد دولت سیز دهم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه وهمسو و تسهیل شرایط برای سرمایه گذاری خارجی در ایران است که بخوبی برنامه ریزی و اجرایی شد و نتیجه داد.
وی افزود: سال گذشته بزرگترین سرمایه گذارخارجی در ایران روسیه بود و امسال بزرگترین سرمایه گذار چین است که البته شما میتوانید نامه کشورهای همسایه را نیز در فهرست سرمایه گذاران مشاهده کنید که این مهمترین دلیل دلیل سرمایه گذاری خارجه است، ضمن اینکه دولت آقای رئیسی تمام هم خود را برای رفع موانع سرمایه گذاری خارجی بکار گرفته است که گام به گام صورت گرفته است.
اهم تسهیلات دولت برای رفع موانع
فکری اقدامات دولت برای رفع موانع را شامل، چگونگی انتقال سرمایه، چگونگی صدور مجوزهای مورد نیاز برای سرمایه گذاریها عنوان کرد که این مورد خیلی کمک کرد به ورود سرمایه، یعنی وقتی سرمایه گذاران تسهیلات را مشاهده میکنند علاقه مند میشوند به اینکه برای سرمایه گذاری اقدام کنند. از جمله اقدامات دیگر که سرمایه گذاران خواستار آن هستند نرخ ارز مورد نظر سرمایه گذاران است که اخیرا اتفاق افتاده و ما الان با نرخ ارز ترجیحی از سرمایه گذاران خارجی ارز را خریداری میکنیم.
- 16
- 3