جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۰۸:۰۲ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۲۸۶
تجارت و بازرگانی

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران معرفی کرد

گران‌ترین کالاهای صادراتی ایران

کالاهای صادراتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

گران‌قیمت‌ترین کالاهای صادراتی ایران معرفی شدند. هرچند نام آمار گمرک با کلماتی همچون تراز تجاری، حجم تجارت خارجی، کالاهای عمده صادراتی و وارداتی و کشورهای عمده مقاصد صادرات و مبادی واردات گره خورده، اما این بار معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران به آمارهای گمرک از زاویه دیگر نگاه کرده است.

 

زاویه‌ای که آمار صادرات از ابتدای امسال تا ۲۸ مردادماه را به گونه‌ای مورد بررسی قرار داده که در آن خبری از میعانات گازی و مواد پتروشیمی به‌عنوان سرلیست‌های صادرات نیست. اما از فرش ، بستنی و شکلات گرفته تا دارو و کالاهای صنعتی را می‌توان در این لیست دید.

 

کالاهایی که بیشتر آنها کالاهای تمام شده با ارزش افزوده بالا یا کالاهای واسطه‌ای هستند. بنابراین بدیهی است که موادی همچون میعانات گازی و مواد پتروشیمی که به‌صورت خام صادر می‌شوند در این لیست جایی نداشته باشند.

 

عمده کالاهای صادراتی ایران در آمارهای گمرک، کالاهایی هستند که ارزش افزوده کمتری دارند؛ اما به لحاظ وزنی بیشتر از سایر کالاها صادر می‌شوند. در نتیجه توانسته‌اند صدرنشین کالاهای صادراتی باشند. اما در لیست ۳۰ کالاهای صادراتی گران‌قیمت، جایی ندارند.

 

کالاهای صادراتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

چراکه آنها به دلیل خام فروشی با قیمت ارزان تر صادر می‌شوند. بر اساس آمارهای این گزارش، از بین ۳۰ قلم عمده صادراتی که از ابتدا تا ۲۸ مرداد سال جاری دارای بالاترین قیمت صادراتی هستند، «فرش و سایر کف‌پوش‌های نسجی، از سایر مواد نسجی، گره‌باف» با میانگین قیمت صادراتی بیش از ۶۶ هزار دلار به ازای هر تن، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

 

پس از آن «آنتی سرم‌ها، دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت بخش» و «اجزا و قطعات توربین‌های بخار» در رتبه‌های دوم و سوم این فهرست جای دارند که به ترتیب دارای میانگین قیمتی نزدیک به ۵۴ و ۵۲ هزار دلار به ازای هر تن هستند. همچنین «گرید نساجی(پلی‌اتیلن فتالات)» با میانگین قیمتی ۹۴۹ دلار به ازای هر تن کمترین قیمت را در این فهرست دارد.

 

بر اساس این گزارش، میزان صادرات «فرش و سایر کف‌پوش‌های نسجی، از سایر مواد نسجی، گره‌باف» با میانگین قیمتی بیش از ۶۶ هزار دلار، معادل ۴۵۰ تن و با ارزشی نزدیک به ۳۰ میلیون دلار بوده است.

 

همچنین صادرکنندگان در این دوره توانسته‌اند به میزان ۲۳۰ تن از «آنتی سرم‌ها، دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت بخش» با ارزشی بیش از ۱۲ میلیون دلار را صادر کنند که میانگین قیمتی نزدیک به ۵۴ هزار دلار به ازای هر تن برای آن به ثبت رسیده است. پس از آن «اجزا و قطعات توربین‌های بخار» با میانگین قیمتی نزدیک به ۵۲ هزار دلار به ازای هر تن از دیگر اقلام عمده با میانگین قیمتی بالا است که وزنی معادل ۳ هزار تن و ارزشی بیش از ۱۷۸ میلیون دلار داشته است.

 

کالاهای صادراتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

«مواد شروع‌کننده و مواد تسریع‌کننده واکنش شیمیایی» به‌عنوان چهارمین کالا از نظر بالا بودن قیمت صادراتی، با وزن ۵ هزار تن و با ارزش ۸۵میلیون دلار گزارش شده که میانگین قیمتی آن به بیش از ۱۷ هزار دلار به ازای هر تن می‌رسد. میزان صادرات «لوله‌ها یا پروفیل‌های توخالی بدون درز از فولاد ممزوج با مقطع غیرمدور» در این مدت، معادل یک هزار تن و با ارزش بیش از ۱۷میلیون دلار به ثبت رسیده و میانگین قیمتی آن بیش از ۱۲ هزار دلار به ازای هر تن بوده است.

 

در ردیف ششم این فهرست، «پسته‌ها یا پوست تازه یا خشک» ثبت شده که به ترتیب دارای وزن و ارزشی معادل ۱۴ هزار تن و ۱۲۶ میلیون دلار است و میانگین قیمتی آن، ۹ هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است.

 

از «انواع دارو» نیز معادل ۲هزار تن و با ارزشی بیش از ۱۶ میلیون دلار صادرات صورت گرفته که با میانگین قیمتی ۹ هزار دلار به ازای هر تن در ردیف هفتم این فهرست قرار دارد.

 

پس از آن «کف‌پوش‌های منگوله باف از مواد مصنوعی» با میانگین قیمتی ۹ هزار دلار به ازای هر تن، قرار دارد که به میزان ۴هزار تن و با ارزشی بالغ بر ۳۵ میلیون دلار در این مدت صادرات داشته است. «کاتد و قطعات کاتد از مس تصفیه‌شده» هم به ترتیب با وزن و ارزش معادل ۱۵ هزار تن و نزدیک به ۷۲ میلیون دلار، میانگین قیمتی نزدیک به ۵هزار دلار به ازای هر تن را داراست.

 

دهمین کالا از نظر دارا بودن میانگین قیمت صادراتی بالا، «بستنی و سایر شربت‌های یخ زده، حتی دارای کاکائو» است که با وزنی معادل ۲۳ هزار تن، ارزشی نزدیک به ۱۰۲ میلیون دلار داشته و میانگین قیمتی آن در دوره مذکور به بیش از ۴ هزار دلار به ازای هر تن رسیده است.

 

کالاهای صادراتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

از« شکلات، حاوی کاکائو، به‌صورت غیر از بلوک، تخته، میله یا قلم» نیز با میانگین قیمتی بیش از۴ هزار دلار به ازای هر تن، به میزان ۷ هزار تن و با ارزشی بیش از ۲۸ میلیون دلار صادر شده است. همچنین در «سایر پنیرها» میانگین قیمت صادراتی بیش از ۳ هزار دلار ثبت شده که این قلم کالایی دارای وزن و ارزشی به ترتیب معادل ۲۱ هزار تن و نزدیک به ۷۱ میلیون دلار را دارد.

 

«بوتا ۱، ۳ دیکان و ایزوپرن اشباع نشده» وزنی معادل ۴۰ هزار تن و ارزشی نزدیک به ۱۲۳ میلیون دلار داشته که با داشتن میانگین قیمتی بیش از ۳ هزار دلار به ازای هر تن، سیزدهمین قلم کالایی از نظر بالابودن میانگین قیمت صادراتی گزارش شده است.

 

همچنین در گروه «شیرینی (همچنین شکلات سفید)، بدون کاکائو» نیز صادرکنندگان توانسته‌اند به میزان ۲۴ هزار تن و به ارزش بیش از ۶۶ میلیون دلار از این کالا را با میانگین قیمتی نزدیک به ۳ هزار دلار به ازای هر تن صادر کنند.

 

از ابتدا تا مرداد سال جاری نیزبه میزان ۵۳ هزار تن «روی غیرممزوج محتوی ۹۵/ ۹۹ تا ۹۹/ ۹۹ درصد وزنی به‌صورت کار نشده» با ارزش بالغ بر ۱۲۳ میلیون دلار و میانگین قیمتی بیش از۲هزار دلار به ازای هر تن صادر شده است. پس از آن «سایر کیسه‌، کیسه کوچک از پلی اتیلن به‌جز کیسه خون، کیسه اسپتیک ۵ لایه مقاوم در مقابل نفوذ هوا و اکسیژن» قرار دارد که با میانگین قیمتی بیش از۲ هزار دلار به ازای هر تن، به ترتیب وزن و ارزشی معادل ۱۳ هزار تن و بیش از ۲۸ میلیون دلار را به خود اختصاص داده است.

 

در ردیف ۱۷ این فهرست، «سرب تصفیه‌شده به‌صورت کار نشده» با میزان صادرات ۳۱ هزار تنی و به ارزشی نزدیک به ۵۹ میلیون دلار قرار دارد که میانگین قیمتی آن نزدیک به ۲ هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است. «سایر پلی کلروروینیل، مخلوط نشده با سایر مواد به غیر از سوسپانسیون و امولسیون» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن، صادراتی معادل ۸۳ هزار تن و به ارزش بیش از ۱۴۵ میلیون دلار داشته است.

 

همچنین در این مدت، بالغ بر ۷۸ هزار تن «آلومینیوم به‌صورت کار نشده، غیرممزوج» با ارزش نزدیک به ۱۳۳ میلیون دلار صادر شده که میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن داشته است. «رب گوجه‌فرنگی» نیز با وزنی معادل ۵۱ هزار تن، ارزشی نزدیک به ۷۱ میلیون دلار داشته که میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن را به خود اختصاص داده است.

 

کالاهای صادراتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

«پلی استایرن غیرقابل انبساط معمولی» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن در ردیف بعدی قرار دارد که به میزان ۲۴ هزار تن و با ارزشی بیش از ۲۹ میلیون دلار صادر شده است. «سایر پلی‌اتیلن گرید تزریقی با چگالی ۹۴درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری» نیز با وزنی معادل ۲۴۲هزار تن و با ارزشی بیش از ۲۹۰ میلیون دلار در رده بعدی قرار دارد که دارای میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن است.

 

پس از آن «پلی اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از ۹۴ درصد به‌جز نوع پودری» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن، به ترتیب وزن و ارزشی معادل ۵۳۱ هزار تن و ۶۳۳ میلیون دلار داشته است. میزان صادرات «سایر پلی اتیلن گرید لوله با چگالی ۹۴ درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری» هم در این مدت بالغ بر ۱۰ هزار تن و با ارزشی نزدیک به ۱۲ میلیون دلار بوده که قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن داشته است.

 

همچنین «الکیل بنزن خطی(LAB)» نیز با وزنی معادل ۱۰ هزار تن و ارزشی نزدیک به ۱۱ میلیون دلار،میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن را از آن خود کرده است.

 

«سایر پلیمرهای پروپیلن یا پلیمرهای سایر الفین‌ها» هم به ترتیب با وزن و ارزشی معادل ۱۵هزار تن و بیش از ۱۵ میلیون دلار صادر شده که میانگین قیمت صادراتی آن یک هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است. صادرکنندگان در این مدت توانسته‌اند از گروه کالایی «سایر پلی اتیلن گریدبادی با چگالی ۹۴ درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری» به میزان ۱۲۳ هزار تن با ارزشی نزدیک به ۱۳۲ میلیون دلار و با میانگین قیمتی یک هزار دلاری به ازای هر تن صادر کنند.

 

همچنین در این مدت، میزان صادرات«سایر پلی اتیلن با چگالی کمتر از ۹۴ درصد به غیر از پودری» به ۱۸ هزار تن رسیده که ارزشی بیش از ۱۹ میلیون دلار داشته و میانگین قیمتی آن نیز یک هزار دلار به ازای هر تن به ثبت رسیده است.

 

بعد از آن قلم کالایی«پلی اتیلن گرید فیلم به‌صورت غیر پودر با وزن مخصوص ۹۴ درصد یا بیشتر» قرار دارد که به میزان ۳۰۲ هزار تن و با ارزشی بیش از ۳۱۷ میلیون دلار صادر شده و میانگین قیمتی یک هزار دلار به ازای هر تن را داشته است. در آخر نیز «گرید نساجی(پلی اتیلن فتالات)» با میانگین قیمتی ۹۴۹ دلار به ازای هر تن، به میزان ۳۹ هزار تن و با ارزشی نزدیک به ۳۷ میلیون دلار صادر شده است.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش