به گزارش ایلنا، فرود عسگری درباره میزان میزان قاچاق از مبادی رسمی گفت: ما مدعی هستیم با کنترلهایی که از طریق سیستمها انجام میدهیم و دریافت بارنامه و گواهی بازرسی از مبدا، کالای قاچاقی از مبادی رسمی وارد کشور نمیشود.
وی، ۱۵ میلیارد دلار آمار رسمی قاچاق ورودی به کشور را برآورد دستگاههای دیگر عنوان کرد و گفت: آنها باید پاسخگو باشند و گمرک مسئول مبادی رسمی است.
رئیس کل گمرک با بیان اینکه در حال حاضر با فعال شدن گمرک در مناطق آزاد در این مناطق هم دیگر قاچاق کالا نداریم، افزود: در راستای مکانیزه کردن گمرک ایران و سیستمهای کنترلی در سال گذشته و امسال، دستگاههای ایکسری فوق پیشرفتهای تهیه شده و با قرارگرفتن این دستگاهها در مبادی اصلی ورود کالا به کشور مثل بندر شهید رجایی، دوقارون و سرخس ۱۰۰ درصد کالاهای ترانزیتی از این ایکسریها عبور خواهند کرد و کالاهای وارداتی که در سطح سه قرار دارند به وسیله ایکسریها کنترل میشوند.
وی با اشاره به راهاندازی دستگاههای ایکس ری فوق پیشرفته در مرزهای اینچهبرون و بازرگان گفت: این دستگاهها این امکان را به کارشناسان ما میدهد که تصاویر ایکس ری ورودی و خروجی کانتینرهای ترانزیت را با هم مقایسه کرده و امکان ردیابی وجود دارد تا این کالا برابر با اظهارنامه باشد.
معاون اقتصاد تاکید کرد: با نصب جیپیاس بر روی کانتینرها در صورت انحراف محموله از مسیر و یا توقف غیرمجاز کامیونهای ترانزیتی میتوان به سرعت آنها را ردگیری کرد. ضمن اینکه پلمپهای کانتینرها در حال حاضر با تکنولوژی RFID انجام میشود که امکان جعل آن را غیرممکن میکند؛ به این ترتیب مسیر ترانزیتی کشور بسیار امن است.
عسگری با اعلام رقم ۷ میلیارد دلاری صادرات تا ۲۹ اردیبهشت ۹۷ گفت: با توجه به تصمیمات جدید دولت و راهاندازی سامانه نیما تا به حال نه تنها صادرات کالا نسبت به سالگذشته ۲۵ درصد افزایش داشته بلکه واردات کالا نیز با رقم ۶ میلیارد دلاری تا ۲۹ اردیبهشتماه نشان از عدم تاثیر سیاستهای ارزی بر واردات کالا به کشور دارد.
رئیس کل گمرک گفت: انواع کالاها از جمله کالاهای اساسی و قطعات منفصله خودرو به راحتی وارد کشور میشوند و بانک مرکزی هم به کالاهای وارداتی ارز مورد نیاز را اختصاص میدهد.
- 9
- 5