به گزارش ایرنا، «محمدرضا تاجدار» رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی در نشستی خبری اضافه کرد: در نیمه نخست پارسال ۲۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نخ سیگار در داخل کشور تولید شد که این رقم مدت مشابه سال جاری به ۱۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نخ رسید.
وی اعمال عوارض واردات سیگار در برنامه پنجم توسعه را عامل به صفر رسیدن واردات سیگار ذکر کرد و گفت: تا امروز ۱۶ درصد کاهش تولید و فروش در محصولات دخانی را تجربه کرده ایم و تا پایان سال این رقم به بیش از ۳۰ درصد خواهد رسید.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی بیان کرد: سیاست افزایش قیمت سیگار با هدف کاهش مصرف، بازار سیگار کشور را به سمت محصولات بی کیفیت قاچاق کشانده است که در صورت ادامه این شرایط، کارخانه های تولید سیگار تا پایان سال با مشکلاتی جدی در پرداخت حقوق و دستمزد کارگرانشان مواجه می شوند.
تاجدار اظهار داشت: بر اساس آمارها، حدود ۱۵ هزار نفر در صنعت دخانیات کشور مشغول به کار هستند.
وی در ارتباط با دلایل افزایش قیمت محصولات دخانی و سیگار در سال جاری گفت: حدود یک سال و نیم پیش و در جریان برنامه ششم توسعه، پیشنهاد افزایش عوارض و مالیات محصولات دخانی از سوی نمایندگان مجلس مطرح شد که همان زمان دولت کاملا با آن مخالف بود.
به گفته وی، در این طرح، افزایش ۱۰ درصدی عوارض بر تولیدات داخلی، افزایش ۲۰ درصدی در تولیدات مشترک و افزایش ۲۵ درصدی برای برندهای خارجی تولید داخل و افزایش ۴۰ درصدی بر واردات سیگار مطرح شده بود.
تاجدار اضافه کرد: علاوه بر تصویب این طرح، پیشنهاد اخذ مالیات نخی بر سیگار در بودجه ۹۷ به تصویب رسید و بر این اساس، مالیات ۷۵ هزار تومانی بر هر کارتن سیگار تولید داخل، ۱۵۰ هزار تومان برای تولید مشترک، ۲۵۰ هزار تومان برای برندهای خارجی و برای وارداتی ۶۰۰ هزار تومان بر هر کارتن تصویب شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات دخانی تصریح کرد: افزایش قیمت سیگار، سهم سیگار قاچاق را در بازار ایران افزایش داد.
وی در مورد میزان مصرف سیگار در کشور گفت: وزارت بهداشت حدود هشت سال پیش اعلام کرد که سالانه ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف میشود ولی برآوردهای ما از مصرف سالانه ۶۵ میلیارد نخ سیگار حکایت دارد.
- 12
- 1