چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۰۸ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۵۹۸
اقتصاد کلان

رشد انفجاری طبقه میلیونرها در ایران: مقام چهاردهم دنیا رتبه نخست منطقه

افزایش میلیونرها در ایران,تعداد ثروتمندان در ایرانعکس:گتی ایمجز
نشریه آمریکایی" فوربس" از رشد بالاتر از تصور تعداد و ثروت میلیونرهای ایرانی طی دوران تحریم و کرونا خبر داد.

به گزارش عصرایران، فوربس در گزارشی نوشت:

تعداد میلیونرها در کشور ایران علی رغم اینکه این کشور از تحریم های آمريکا و بیماری همه گیر کووید ۱۹ رنج می برد، شاهد رشدی انفجاری بوده است.

در سال ۲۰۲۰ تعداد افراد با ارزش ثروت خالص بالا( HNWI) در ایران ۲۱.۶ درصد رشد کرده در حالیکه میانگین جهانی این آمار در سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۳ درصد بوده است؛ همچنین میزان ثروت این طبقه در ایران نیز طی همین سال( ۲۰۲۰) بیش از ۲۴.۳ درصد رشد داشته است و بسیار بیشتر از میانگین جهانی بوده است.

مرکز مشاوره" کپ جمینی"- Capgemini- در گزارش" ثروت جهانی" که روز سه شنبه ۲۹ ژوئن( ۸ تیر ۱۴۰۰) منتشر کرده، می گوید:" بین ماه های مارس و ژوئیه( بهار ۱۴۰۰) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۶۲۵ درصد افزایش یافته است." برای مقایسه رشد ارزش معاملات" اس اند پی" در آمریکا طی دوره مشابه تنها شاهد ۱۶ درصد رشد بوده است.

با دسترسی به دارایی های بین المللی که به علت تحریم ها مسدود شده است، بسیاری از طبقات ثروتمند و حرفه ای ایران پول خود را وارد سهام و بورس می کنند. بنا بر گزارش" کپ جمینی" اکنون تعداد میلیونرهای ایرانی به بیش از ۲۵۰ هزار نفر رسیده که بیشتر آنها در ایران زندگی می کنند.

دولت ایران با سرازیر کردن سرمایه ها به بورس به رشد این طبقه میلیونر در ایران کمک کرده است. در سپتامبر سال پیش ( شهریور ۹۹) دولت ایران ۱ درصد از ذخائر صندوق توسعه ملی را به بازار بورس تزریق کرد و در ژانویه امسال( دی ماه ۱۳۹۹) هم مبلغ ۲۵ تریلیون ریال( حدود ۵۹۵.۲ میلیون دلار) را تزریق کرد.

رونق رمز ارزها منبع دیگری برای رشد ثروت میلیونرهای جدید ایران بوده است. برق ارزان در ایران یک مزیت نسبی بالا برای استخراج رمز ارز و رونق بازار ارزهای دیجیتال است.

شور و اشتیاق برای استخراج رمز ارز در ایران بسیار بالا بوده است و به دلیل مشکل کمبود برق دولت ماه قبل خاطرنشان کرد که فرایند استخراج رمز ارزها به مدت ۴ ماه ممنوع خواهد بود. مزارع استخراج رمز ارز به قدری برق مصرف می کردند که منجر به خاموشی های پی در پی می شد.

یکی از فعالان استخراج رمز ارز در ایران می گوید استخراج رمز ارز سودی فوق العاده در ایران دارد و بسیار بیشتر از شغل وکالت برای او درآمد داشته است. گزارش" ثروت جهانی" مرکز مشاوره" کپ جمینی" می گوید حدود ۷۲ درصد از میلیونرهای ایران در بازار رمز ارز سرمایه گذاری کرده اند.

بر اساس گزارش" کپ جمینی" افزایش سریع میلیونرها در ایران، این کشور را به لحاظ تعداد میلیونرها در مقام چهاردهم جهان و اول خاورمیانه قرار داده است. ایران اکنون حتی از وسیع ترین رقیب خود یعنی عربستان سعودی که با ۲۱۰ هزار میلیونر در رده ۱۷ جهانی قرار دارد، پیش افتاده است.

با این حال افزایش ثروت و تعداد میلیونرهای ایران، کاملا در تضاد با اقتصاد ضعیف این کشور است." شورای اسلامی کار" می گوید بیش از ۶۰ درصد جمعیت ایران به دلیل هزینه های زندگی در فقر نسبی زندگی می کنند. هیچ آمار رسمی دولتی درباره میزان فقر وجود ندارد.

به دنبال تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۸، قیمت اقلام روزمره افزایش یافت. یک سال بعد اعتراضات خشونت آمیزی در برابر افزایش هزینه های زندگی در شهرهای بزرگ ایران برگزار شد.

این نرخ ها با افزایش ۵۰ درصدی تورم هنوز هم روزانه در حال افزایش هستند. بیماری همه گیر کووید۱۹ هم مزید بر علت شده و به بیکاری و فقر در ایران دامن زده است.

خبر افزایش تعداد و ثروت میلیونرهای ایران می تواند مشکلاتی برای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری منتخب ایران ایجاد کند که در ماه آگوست( نیمه مرداد ۱۴۰۰) قرار است دولت را تحویل بگیرد.

رئیسی از مذاکرات در حال انجام در وین برای احیا توافق هسته ای( برجام) پشتیبانی می کند.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش