شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۳۰۰
اقتصاد کلان

سلام بر گیاه‌خواری؛ چند درصد ایرانیان گرسنه‌اند؟

تورم در ایران,وضعیت اقتصادی ایران
حدود پنج سال قبل علی اکبر سیاری معاونت وزارت بهداشت اعلام کرده بود که ۳۰درصد مردم در ایران گرسنه هستند.

به گزارش فراز، شاید در چند روز آینده گزارشی از فواید گیاه‌خواری از صدا و سیما پخش شود و افرادی را نشان دهد که بر اثر خوردن گوشت و مرغ دچار هزاران مشکل شده‌اند. البته این روزها گیاه‌خواری را نیز مانند گذشته نمی‌شود انجام داد ، چرا که قیمت برخی گیاهان در حال حاضر تنه به تنه مواد پروتئینی می‌زند.

با افزایش قیمتی که این روزها مواد خوراکی در پیش گرفته‌اند احتمالا همین روزها باشد که یکی از مسئولین کشور دوباره مردم را مورد عنایت قرار دهد که زیاد می‌خوریم و باید کمتر بخوریم و وعده‌های غذایی خود را مانند مردم کشور چین کم کنیم، البته شرایط گرانی کشور در رابطه با اقلام غذایی به گونه‌ای است که نان خشک خوردن مردم یمن شاید بیشتر به کارمان بیاید تا کم کردن وعده غذایی چرا که حتی با کاستن از وعده‌های غذایی هم نمی‌توان حتی سفره‌های سال قبل را دوباره پهن کرد.

شاید هم در چند روز آینده گزارشی از فواید گیاه‌خواری از صدا و سیما پخش شود و افرادی را نشان دهد که بر اثر خوردن گوشت و مرغ دچار هزاران مشکل شده‌اند. البته این روزها گیاه‌خواری را نیز مانند گذشته نمی‌شود انجام داد ، چرا که قیمت برخی گیاهان در حال حاضر تنه به تنه مواد پروتئینی می‌زند، دیگر قیمت هویج تفاوت چندانی با قیمت مرغ ندارد و شاید اگر با همین روال پیش برود قیمت آن از قیمت مرغ نیز بیشتر شود. حتی سوپ را هم دیگر نمی‌شود یک پیش‌غذا دانست چرا که اگر با همان مواد سابق تهیه شود باید جز غذاهای لوکس طبق‌بندی شود. البته گرانی مرغ با گرانی تخم‌مرغ همراه شده و گرانی گوشت با گرانی شیر و پنیر و ماست.

و تصویری که این روزها در فضای مجازی دست به دست می‌شود قیمت یک دبه ماست است که از یارانه ماهانه یک فرد بیشتر شده است. در چند روز گذشته قیمت گوشت گوساله نسبت به سال گذشته در حدود دو برابر شده است و قیمت مرغ نیز هر چند وقت یکبار و به تناوب سودای افزایش می‌یابد. سخنگوی انجمن صنایع لبنی نیز دیروز رسما آب پاکی را بر دست مصرف‌کنندگان ریخت و اعلام کرد تا مستقر شدن دولت و تعیین وزیر قیمت لبنیات بر اساس عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد!!

در این میان امنیت و سلامت غذایی جامعه موردی است که کمتر به آن پرداخته می‌شود و در هیاهوی تبلیغات گم می‌شود ، اینکه آیا با این قیمت‌ها توانی برای دهک‌ها به خصوص دهک‌های کم درآمد برای مصرف باقی مانده است؟ برای پیدا کردن این موضوع باید ابتدا تخمین درستی از میزان مصرف داشته باشیم. سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید را ۴۱ کیلوگرم اعلام کرده است که آمار مصرف کشور به کمتر از ۱۲کیلوگرم رسیده و ایران در رتبه ۹۸ از ۱۹۶ کشور قرار گرفته است.

همچنین بر اساس آخرین آمار مرکز ایران گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها نسبت به سال گذشته ۵۷درصد افزایش داشته و در مقایسه با سال ۱۳۹۵ و بر اساس شاخص آن سال حاکی از ۴/۷ برابر قیمت این مواد غذایی شده است. البته اگر به بازار مراجعه کنید افزایش قیمت‌ها بیشتر از ارقام اعلامی مرکز آمار است و تا دو برابر قیمت پارسال در برخی اقلام شاهد افزایش قیمت هستیم.

بنا به گفته مسئولان مرکز آمار مجموع مصرف گوشت قرمز و سفید در سال ۱۳۹۶ در حدود ۲۱کیلوگرم بوده است که با توجه به اینکه گزارش سازمان خواروبار جهانی مربوط به سال ۱۳۹۸ است به نظر می‌رسد که از سال ۹۶ تا ۹۸ مصرف گوشت و مرغ در کشور تقریبا نصف شده است و با ادامه روند کنونی در سال ۱۴۰۰ احتمالا به رقمی کمتر از ۱۰ کیلوگرم رسیده است. البته کاهش مصرف در گوشت قرمز بیشتر بوده و مردم سعی می‌کردند گوشت مرغ را جایگزین گوشت گاو و گوسفند بکنند.

آنچه مسلم است مصرف گوشت و فرآورده‌های آن در کشور روند نزولی گرفته است و با توجه به حداقل حقوق کارگران و افزایش اجاره‌بها، هزینه‌های درمان، بهداشت و سایر هزینه‌های اقشار کم‌ درآمد مجبورند هزینه‌های خود را کاهش دهند و این امر را با جایگزین کردن مصرف گوشت و فرآورده‌های آن جبران کنند با اقلامی مانند سویا و یا سایر گیاهان و تغییر سبک غذایی دنبال کنند. این امر احتمالا با سوتغذیه در کودکان همراه خواهد بود که عوارض آن را در سالهای بعد بیشتر مشاهده خواهیم کرد یکی از بارزترین نمودهای فقر تغذیه در فقر آهن و کم‌خونی نمود پیدا می‌کند که متاسفانه شیوع گسترده‌ای در کشور دارد.

حدود پنج سال قبل علی اکبر سیاری معاونت وزارت بهداشت اعلام کرده بود که ۳۰درصد مردم در ایران گرسنه هستند. ایشان بر اساس هرمتر و معیاری که این رقم را بیان کرده باشد، باید پرسید با توجه به شرایط کنونی و گرانی‌های افسار گسیخته فعلی چند درصد مردم کشور گرسنه هستند؟

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش