دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۵ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۰۵۷
اقتصاد کلان

هشدار رئیس سازمان برنامه درباره معیشت مردم | بودجه۱۴۰۱ را بدون کسری بودجه تدوین می‌ کنیم

ر سازمان برنامه و بودجه
در حضور مسئولان سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار ایران، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از وضعیت آمارهای نادرست گفت که قریب به اتفاق آمار بودجه‌ای که به دست مان می‌رسد واقعی نیست و به همین دلیل مصوبات مجلس هم دقیق نیست.

به گزارش ایسنا، امروز همزمان با اول آبان ماه همایش روز ملی آمار در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و جمعی از مسئولان مربوطه حضور داشتند.

چطور ۵ سال دیگر با آمار غلط زندگی کنیم؟

در این همایش، حاجی بابایی- رئیس کمیسیون برنامه و بودجه - در اظهاراتی اهمیت آمار صحیح و قابل استناد را مورد توجه قرار داد و گفت که متاسفانه با وجود اقداماتی که صورت می‌گیرد شاهد آن هستیم که گاها آمار درست و دقیق نیستند به طوری که آماری که از بودجه به دست‌مان می‌رسد، ضمن تشکر از دقت‌ هایی که به کار گرفته می‌شود اما قریب به اتفاق درست نیست و به همین دلیل مصوبات مجلس شورای اسلامی هم دقیق در نمی‌آید.

وی با اشاره به تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: در نمونه‌ای، بودجه شرکت‌های دولتی که در قانون مصوب شده بود را مورد بررسی قرار دادیم که نشان داد ۱۳۷ درصد مغایرت دارد. نشان می‌دهد که ما در قانون محاسبات را درست انجام نداده‌ایم و اعداد و ارقامی که مصوب کردیم درست نیست.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به اهمیت سرشماری درست و دقیق اظهار کرد: قرار است سرشماری نفوذ و مسکن دور بعد در سال ۱۴۰۵ یعنی ۱۰ سال فاصله از دوره قبلی برگزار شود آیا می‌شود پنج سال دیگر با آمار غلط زندگی کرد ما خواستار آن هستیم که هرچه سریع‌تر سرشمار برگزار و آمار دقیق در اختیار مسئولان قرار گیرد.

وی در همین رابطه به سرشماری سال ۱۳۹۵ اشاره داشت و گفت: در زمانی که در یکی از استان‌ها نتایج سرشماری اعلام شد طی بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم که ۱۳۰ هزار نفر آمار جمعیت اشتباه بوده و مغایرت دارد  که همین آمار غلط متاسفانه مبنای تصمیم‌گیری‌ها برای استان بود و جالب اینجاست که اعلام می‌شد این استان بیشترین مهاجرت را داشته است در حالی که بررسی‌های دقیق ما از این حکایت داشت که نه تنها در این استان مهاجرت افزایش نیافته بلکه مهاجرپذیر هم بوده است بنابراین این آمار غلط اثرات نامطلوبی به جای خواهد داشت.

حاجی بابایی یادآور شد: خطای آماری تبعات سنگینی دارد که می‌توان گفت طلاق، اعتیاد، خودکشی، بهم ریختگی نظام برنامه ریزی از جمله رخدادهای برگرفته از آمار اشتباه است که امیدواریم به زودی بتوان به نوعی ساختار آماری را پیش برد که چشم بسته به آمار استناد کرد.

زنگ خطر معیشت به صدا درآمده است

در بخش دیگری از این همایش میرکاظمی – رئیس سازمان برنامه و بودجه – با اشاره به وضعیت معیشتی مردم گفت که پیش از این در سفرهای استانی آنچه که مردم اعلام می‌کردند گله‌هایی در رابطه با وضعیت مسکن بود اما اکنون عمدتا معیشتی است که نشان دهنده به صدا درآمدن زنگ خطر در این رابطه است.

وی افزود: این در حالی است که بررسی آمار نشان می‌دهد هزینه خانوارها افزایش یافته ولی متوسط درآمد آنها در اغلب موارد یا افزایش ندارد و حتی با کاهش مواجه شده است آنهم در شرایطی که هزینه‌ها با توجه به کسری بودجه و خلق پول و بدهی‌های سرسام آور رشد قابل توجهی داشته و در این شرایط رشد اقتصادی نیز به حدود ۰.۴ درصد رسیده است.

میرکاظمی همچنین از عدم توازن عدالت در استان‌ها انتقاد کرد و گفت: با وضعیت موجود نمی‌توان پیش رفت و نیاز است که تغییر رویه بدهیم، چرا که حرکت در این مسیر جز هدررفت منابع نتیجه دیگری ندارد.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به هزینه‌های سنگین دولت به بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی هر ماه برای پرداخت اوراق اشاره کرد و گفت که این بدهی در نتیجه اوراق فروشی‌های قبلی بوده است که دولت باید در چهار سال آینده آن را پرداخت کند، اما نمی‌توان برای تامین آن به سمت افزایش پایه پولی رفت.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، برای تغییر شرایط موجود و برنامه ریزی مناسب نیاز به آمار دقیق و رصد مرتب و به موقع وضعیت است که باید در همین راستا مرکز آمار تقویت و ارتقاء یابد.

کاهش هزینه آمار با روش ثبتی مبنا

رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این همایش با اشاره به پیام رئیس جمهور به مناسبت روز ملی آمار و تاکید وی بر اهمیت آمار رسمی در ترمیم وضعیت کنونی یادآور شد: در رویکرد جدید در نظام بودجه ریزی استناد به آمار بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

حسین‌زاده در اظهاراتش به اهمیت آمار ثبتی مبنا نیز اشاره و افزود: در این طرح در کنار حذف هزینه‌های سنگین در آمارگیری سنتی به طور حتم به سمت آمار دقیق‌تری پیش خواهیم رفت.

رییس سازمان برنامه و بودجه؛بودجه۱۴۰۱ را بدون کسری بودجه تدوین می‌ کنیم

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تلاش‌های دولت برای بازگشت ثبات به اقتصاد کشور گفت: بودجه۱۴۰۱ را بدون کسری بودجه تدوین خواهیم کرد.

ر سازمان برنامه و بودجه

به گزارش اقتصادآنلاین، مسعود میرکاظمی در روز آمار گفت: تا ۴ سال، ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان تعهد پرداخت اوراق بدهی داریم با وجود این، اجازه ندادیم برای این پرداخت‌ها به افزایش پایه پولی متوسل شویم.

وی افزود، در اقتصاد پر از نوسان با وجود ۴ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی، تولید همیشه بدون پول می‌ماند.

میرکاظمی با اشاره به فشارهایی که در منابع و مصارف وجود دارد و همچنین بدهی‌هایی که موعد باز پرداخت آن سررسیده است گفت: ما باید تا ۴ سال آینده ماهی ۱۰ هزار میلیارد تومان، بدهی اوراق سال‌های قبل را پرداخت کنیم که این موضوعات، قدرت مانور اقتصادی را از ما می‌گیرد.

وی یادآور شد: با همه این مشکلات، اجازه ندادیم برای پرداخت این بدهی ها، به افزایش پایه پولی متوسل شویم.

معاون رییس جمهور با اشاره به سفرهای استانی دولت گفت: در گذشته در سفرهای استانی عمده مشکلات مطرح شده مردم، مسئله مسکن و وام اشتغال بود، اما امروزه در سفرهای استانی، مردم بیشتر مشکلات معیشتی را مطرح می‌کنند که این یک زنگ خطر است.

میرکاظمی ادامه داد: باید در بهره وری سازمان‌ها و نهادهای مختلف، تغییرات و اصلاحاتی صورت گیرد که در این زمینه نقش سازمان ملی آمار باید پررنگ‌تر شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: قرار است در سال ۱۴۰۱ با همکاری مجلس، تغییراتی صورت گیرد که نخستین تغییر بر اساس برنامه ریزی، رشد اقتصادی با محوریت بهره وری است.

میر کاظمی با بیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در همه حوزه‌ها وجود دارد که باید با بهره وری، فعال شود، افزود: برخی از این حوزه‌ها بهره وری شده که باید رفع موانع شود البته تقسیم بندی‌هایی در این زمینه صورت گرفته که نقش محوری در این موضوع را مرکز آمار برعهده دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ایجاد بخش نظارت راهبردی در سازمان برنامه و بودجه گفت: به منظور سهولت در انجام اهداف در ساختار سازمان، نظارت راهبردی را طراحی کردیم.

وی با بیان اینکه سعی می‌شود با برنامه‌های در نظر گرفته شده تا پایان ۱۴۰۰, امنیت پولی ایجاد کنیم، افزود: این برنامه‌ها تا ۱۴۰۱ برای رسیدن به یک ثبات جدی تر، دنبال می‌شود.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش