چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۱۵۲
اقتصاد کلان

بررسی وعده‌های وزیر اقتصاد برای جبران خسارت مشاغل اینترنتی؛

رویاپردازی یک وزیر؛ آقای«خاندوزی»!خسارت قطعی این روزهای اینترنت به مراتب بدتر از زمان کرونا است

خسارت کسب و کارها از قطعی نت,توهمات وزیر اقتصاد
رییس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت: از نظر فنی قطعا زیرساخت‌های پلتفرم‌های داخلی جواب‌ده نیست. حتی اگر جوابگو هم باشد حجم مخاطب ایرانی که در پلتفرم‌های خارجی بودند را ندارند و فاصله زیادی وجود دارد. لذا حتی اگر این موضوع در مراجع قانونی هم تصویب شود حتما باید زمان‌دهی شود و بعد از آنکه زمان به پایان رسید، تحولات رخ دهد. اینکه بخواهیم از شرایط فعلی سوءاستفاده کنیم و تصمیماتی بگیریم که برای کسب‌وکارها ضرر و زیان به همراه دارد، قطعا مورد تایید نیست و ما به عنوان صنف مخالف آن هستیم.

 با توجه به اینکه کسب‌و‌کارهای اینترنتی طی مدت اخیر تحت ‌تاثیر قرار گرفته‌اند، وزیر اقتصاد از آمادگی این وزارتخانه برای حمایت از این بخش خبر داد و اعلام کرد که به زودی بسته حمایتی در این راستا نهایی می‌شود.

یازدهم مهرماه بود که سیداحسان خاندوزی به لطمه‌ای که به کسب‌وکارهای اینترنتی وارد شده است، اشاره کرد و گفت‌: «وزارت اقتصاد از همه ابزارهای خود برای ترمیم خسارت به کسب‌و‌کارها استفاده می‌کند و همه باید برای ترمیم لطمه‌هایی که در روزهای گذشته به کسب‌و‌کارهای حقیقی و مجازی وارد شده تلاش کنیم. دولت هم اهتمام دارد با ابزارهایی که در اختیار دارد برای جبران این خسارت‌های وارده به مردم اقدام کند.» به گفته وزیر اقتصاد، در این زمینه با وزیر ارتباطات گفت‌وگو و از سوی وزارت اقتصاد اعلام آمادگی شده است که از ابزارهایی چون مشوق‌های مالیاتی برای ترمیم این آسیب‌ها استفاده شود.

خاندوزی همچنین اواسط هفته قبل هم مجددا به این موضوع اشاره و تاکید کرد: «نگران معیشت مردم، اقتصاد، امنیت سرمایه‌گذاری و کسب‌و‌کارها هستیم، چرا که لطماتی که متاسفانه وارد شد و آشوبگرانی که هم در فضای مجازی و هم واقعی این لطمه را زدند، هر دو قسم از کسب‌و‌کارها آسیب دیدند. بر این اساس بسته‌ای آماده و ویرایش اولیه آن انجام شده و به چند وزارتخانه و دستگاه دولتی نیز ارسال شده است تا نظر تکمیلی گرفته شود.» طبق آنچه وزیر اعلام کرده این بسته حمایتی ظرف چند روز آینده نهایی و رسما اعلام می‌شود. همچنین مسوولان بیمه اعلام کرده‌اند که کسب‌و‌کارهای اینترنتی که بیمه بوده‌اند در صورت خسارت، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

خسارت وارده به کسب‌وکارها چقدر است؟

در این میان، بر اساس اطلاعاتی که در پایگاه سامانه نظام صنفی رایانه‌ای کشور منتشر شده است و به گفته محسن عامری- دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی- حجم بازار اینستاگرام ۴۰ هزار میلیارد تومان درسال برآورد می‌شود و دو میلیون و ۴۰۰ هزار کسب‌وکار در این شبکه حضور دارند. همچنین وب‌سایت جهانی «نت بلاکس» مدعی شد که قطعی اینترنت در ایران ساعتی ۵/۱ میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی به ایران وارد می‌کند که این یعنی روزانه هزار میلیارد تومان به کسب‌و‌کارهای اینترنتی و اقتصاد کشورمان خسارت وارد می‌شود. البته فعالیت نت‌بلاکس مربوط به وضعیت اینترنت در کشورهاست و مبنای محاسبه بازار اقتصادی در این آمار نامشخص است.

گزارش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران از تاثیر محدودیت‌ها و قطع اینترنت بر کسب‌وکارها نشان می‌دهد تا ۱۷ مهرماه، بیش از ۴۱ درصد شرکت‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست داده‌اند و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشته‌اند.

امکان جبران نیست ولی امکان تسهیل‌گری وجود دارد

در همین خصوص حسین اسلامی رییس هیات‌مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به «جهان صنعت» گفت: ما در نظام صنفی رایانه‌ای تهران یک نظرسنجی با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت انجام دادیم و برآوردی از میزان خسارت‌ها انجام شد. این خسارات چون معنوی و مادی است قاعدتا امکان جبران ندارد. ولی امکان تسهیل‌گری، همراهی و حمایت وجود دارد و ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم. او ادامه داد: همچنین چند نوع از این تسهیلات را می‌توان از مسوولان درخواست کرد. یک نوع آن موضوعات مرتبط با مالیات و بیمه است، یعنی هم بخشودگی و هم زمان دادن بیشتر است. راه‌حل این است که آن چیزی که در حالت عادی رخ داده است در حال حاضر با زمان‌دهی بیشتری انجام شود. به عنوان مثال اگر ما ۳ ماهه گزارش‌های مربوطه را ارسال می‌کردیم در حال حاضر یک یا دو ماه به ما فرصت بیشتری دهند.

خسارات قطعی این روزهای اینترنت به مراتب بدتر از زمان کرونا است

اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: یک بخشی از موضوعات باید به شکل پرداخت تسهیلات باشد. خسارات قطعی اینترنت که در این روزها شاهد آن هستیم به مراتب بدتر از اتفاقات و خساراتی است که در زمان بیماری کرونا شاهد آن بودیم. بنابراین بهتر است حجمی از تسهیلات به شرکت‌های کوچک که آسیب‌های زیادی را شاهد بودند و حتی در پرداخت حقوق هم دچار مشکل شده‌اند، داده شود. همچنین به شرکت‌های بزرگ بر اساس نیازمندی‌هایی که دارند تسهیلاتی تمهید شود.

دسترسی آزاد به اینترنت باید تضمین شود

او ادامه داد: واقعیت این است که دسترسی آزاد به اینترنت باید تضمین شود. دسترسی آزاد به اینترنت زیرساخت اقتصاد دیجیتال است. امیدواریم همان‌گونه که با شرایط خاص امنیتی این دو پلتفرم مسدود شدند با رفع این شرایط اینستاگرام و واتساپ به حالت قبلی خود برگردند. وی در ادامه گفت: این نکته که کسب‌وکارها نباید در این پلتفرم‌ها سرمایه‌گذاری می‌کردند، بسیار اشتباه است. حتی اگر قرار است ممنوعیت و محدودیتی ایجاد شود باید قبل از اینکه کسب‌وکارها و افراد در این پلتفرم‌ها سرمایه‌گذاری و حضور پیدا کنند، اعلام شود.

به نظر می‌آید حتی از منظر حقوقی، حقی بر این دوستانی که کسب‌و‌کارهای خودشان را در این پلتفرم‌ها تشکیل داده‌اند، ایجاد شده که ما نمی‌توانیم این حق را به این راحتی انکار کنیم. همچنین این کسب‌و‌کار‌ها به شکل قانونی در این پلتفرم‌ها فعالیت می‌کردند و هیچ مشکل، تذکر و حکم مسدودسازی دریافت نکردند و به خاطر دلایل امنیتی مسدود شده است. بنابراین موضوعات امنیتی محدود به زمان است و هر زمان که شرایط مناسب شد باید به حالت قبلی برگردد. او افزود: حتی اگر نوع دیگری از این رفتارها قرار است صورت بگیرد باید همانند فرآیند طرح صیانت در مجلس به آن رای و حتما باید زمان دهند. جابه‌جایی کسب‌و‌کارها به این راحتی نیست. اعتمادی که از کاربران و افراد به وجود آمده دوباره به این راحتی به دست نمی‌آید.

از شرایط فعلی سوءاستفاده نکنیم

اسلامی در ادامه افزود: همچنین از نظر فنی قطعا زیرساخت‌های پلتفرم‌های داخلی جواب‌ده نیست.

حتی اگر جوابگو هم باشد حجم مخاطب ایرانی که در پلتفرم‌های خارجی بودند را ندارند و فاصله زیادی وجود دارد.

لذا حتی اگر این موضوع در مراجع قانونی هم تصویب شود حتما باید زمان‌دهی شود و بعد از آنکه زمان به پایان رسید، تحولات رخ دهد. اینکه بخواهیم از شرایط فعلی سوءاستفاده کنیم و تصمیماتی بگیریم که برای کسب‌وکارها ضرر و زیان به همراه دارد، قطعا مورد تایید نیست و ما به عنوان صنف مخالف آن هستیم.

وی در پایان گفت: در نهایت خواهش من این است که تا آسیب‌ها جدی‌‌تر نشده، اقدامی صورت گیرد. شرکت‌های بزرگ خسارات و آسیب‌های خودشان را دیرتر نشان می‌دهند و شرکت‌های کوچک با توجه به شرایط باعث شده تا در معرض نابودی قرار بگیرند. ما همین الان به یاری دوستان نیازمندیم. اینکه در یک زمان طولانی به آن رسیدگی شود، جوابگو نیست.

علی حسینی

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش