چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۷۲۸
اقتصاد کلان

بعضی از مردم نان را هم قسطی می‌خرند | رشد ۳۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در سال ۱۴۰۱

کاهش قدرت خرید مردم,خرید قسطی نان
علی رضایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به وضعیت اقتصادی ایران می‌گوید: بعضی وقت‌ها ایده‌آل صحبت می‌کنیم و گاهی اوقات واقعیت‌ها را می‌گوییم؛ گاهی هم بر اساس داشته‌ها و وضع جیب‌مان حرف می‌زنیم. سالی که گذشت به لحاظ اقتصادی و معیشتی، سال بسیار سختی برای مردم بود. ما با امید زندگی می‌کنیم و ناامید کردن مردم درست نیست.

به گزارش رویداد۲۴،نمی‌توانیم بگوییم وضعیت خوب نیست و از کمبود‌ها حرف بزنیم، فقط می‌گوییم امیدواریم که شرایط بهتر شود. امیدواریم سال ۱۴۰۲، دورنمای اقتصاد ایران، بهتر از گذشته باشد. سال آینده قطعاً کسری بودجه خواهیم داشت، ولی بازهم امید داریم وضعیت بهتر شود. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: دولت و مجلس باید با هم بنشینند و جلسه بگذارند و فقط حرف نزنند، بلکه راهکار‌های کارشناسی ارائه بدهند. با این راهکار‌ها از بن‌بست‌ها و ایست‌های ایجاد شده می‌توانیم عبور کنیم. در حال حاضر موانع و معضلاتی داریم که در اقتصاد ما مشکل ایجاد کرده‌اند. 

رضایی می‌گوید: باید همه بنشینیم و با همدلی و تفاهم و ارائه راهکار، کار‌هایی بکنیم تا مشکلات حل شوند؛ ولی ساختار اقتصاد ما همین است. از طرفی مسئله تحریم‌ها را داریم و از طرفی سوء‌مدیریت‌ها را می‌بینیم. حتماً دولت و مجلس باید به صورت دوطرفه، به حرف هم گوش بدهند.نماینده کنگاور می‌گوید: در مورد برخورد مجلس و دولت، اسمش را رودربایسی یا تعامل بگذاریم، هرچه که باشد، هست و واقعیت دارد، ولی معتقدم که هیچ‌وقت این اندازه تعامل بین این دو قوه نبوده است. مجلس دوست دارد دولت در ارائه برنامه‌های اقتصادی و در پیشبرد اهداف اقتصادی بلندمدت خود موفق باشد. 

او می‌گوید: در دولت آقای روحانی هم، انتقادات و فشار زیاد بود و ایراد زیاد گرفته می‌شد، ولی باز هم دولت و مجلس با یکدیگر همراهی می‌کردند. دولت باید بداند که مردم از این وضعیت اقتصادی خوشحال نیستند و ناراضی‌اند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: ما ناچاریم این روند اقتصادی موجود را تغییر دهیم، چون مردم نمی‌توانند این حجم از فشار را تحمل کنند و قدرت تاب‌آوری مردم هم، اندازه‌ای دارد. مردم ایران یکی از بهترین مردم دنیا هستند که در همه مقاطع حساس، یار و یاور نظام، انقلاب و رهبری بوده و هستند و در آینده هم خواهند بود. 

نماینده کنگاور می‌گوید: وقتی پای مسائل اصلی انقلاب و نظام وسط باشد، مردم باز هم مشارکت خواهند کرد و پای صندوق‌ها می‌آیند و در انتخابات آینده هم شرکت می‌کنند، ولی نباید از این خوب بودن مردم سوءاستفاده کنیم. صبر مردم حدی دارد و صبرشان در حال طاق شدن است.

رضایی می‌گوید: چند روز پیش به هفت، هشت روستا در حوزه انتخابیه خودم سر زدم و دیدم مردم به شدت از وضعیت اقتصادی ناراضی هستند و می‌گویند که دخل و خرجشان با هم نمی‌خواند و میزان کردن این دخل و خرج، وظیفه دولت است. دولت فقط به کمیته امداد، سازمان بهزیستی و ایثارگران و کارمندان دولت رسیدگی می‌کند در حالی که ۸۵ میلیون جمعیت داریم که بیشتر این جمعیت داخل این گروه‌ها نیستند و این چهار گروه نصف جمعیت ایران هم نمی‌شوند.

وی می‌گوید: الان بالای ۵۰ درصد جامعه مشکل اساسی در حوزه اقتصادی دارند و فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم، وضع‌شان خوب است و بیشتر مردم تحت پوشش آن چهار دستگاه حمایتی نیستند. الان فشار زیادی روی طبقه متوسط و ضعیف است و حقیقتاً جای نگرانی دارد.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه می‌گوید: اگر دولت کار خوب و به جایی انجام دهد، هم رضایت مردم جلب می‌شود و هم آن‌ها به نظام علاقمند می‌شوند و هم بیشتر پشت نظام قرار می‌گیرند و در انتخابات شرکت می‌کنند. حتی به نظرم، اعتراضات هم کمتر می‌شود. البته ما به اعتراضات، چالش‌های اجتماعی می‌گوییم که یواش یواش تبدیل به چالش‌های امنیتی می‌شوند و نباید اجازه دهیم شکاف‌ها تبدیل به گسل شوند. الان مردم بسیار ناراضی و در فشار هستند و دیگر با چه زبانی این را بگویند؟ خانواده‌ها رنج بیکاری فرزندانشان را دارند و دولت مدام وعده می‌دهد می‌گوید که شغل ایجاد می‌کنیم و به سمت تولید و اشتغال می‌رویم. پس کو؟ متاسفانه در حال حاضر بعضی از مردم نان را هم قسطی می‌خرند.

رشد ۳۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در سال ۱۴۰۱

:بررسی قیمت ماهانه اقلام خوراکی مناطق شهری نشان می‌دهد بیشترین میزان تورم در بعد ماهانه را کالای روغن نباتی جامد رقم زده است. این تورم طبق برآوردهای مرکز آمار بیش از ۲۰۰ درصد بوده که نشان می‌دهد قیمت این کالا در فاصله یک ماه بیش ازسه برابر شده است.

کاهش قدرت خرید مردم,خرید قسطی نان

 به گزارش اکوایران، تورم کالاهای مختلف در مناطق شهری ایران در خرداد ماه ۱۴۰۱ جهش بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد. مرکز آمار ماهانه گزارشی از وضعیت شاخص قیمت مصرف‌کننده در کالاهای خوراکی و غیر خوراکی منتشر می‌کند. تورم ماهانه تغییرات قیمت مصرف‌کننده را در مقایسه با ماه قبل به تصویر می‌کشد. بررسی جزئیات منتشر شده از تورم ماهانه کالاهای خوراکی در پایان بهار نشان می‌دهد ازبین ۵۳ کالای منتخب، ده کالا تورم بالاتر از ۳۰ درصد را رقم زده است.

بررسی رکورد تورم خوراکی‌هایی با بیشترین جهش قیمت 

در خرداد تورم ماهانه در دو کالای روغن نباتی جامد و روغن مایع بیش از ۲۰۰ درصد به ثبت رسید و به عبارت دیگر بیش از ۳ برابر افزایش قیمت در فاصله یک ماه داشته است. برخی کارشناسان معتقدند مهم ترین دلیل رشد قیمت این دوکالا و سایر کالاها در این ماه حذف ارز ترجیحی و یارانه ها از برخی اقلام خوراکی بوده که جهش شدید قیمت را در این ماه رقم زده است. 

در این بررسی ماکارونی، پنیر ایرانی پاستوریزه و ماست در خرداد ماه تورم شدیدی را به ثبت رسانده‌اند و خانوارها در مقایسه با اردیبهشت ماه بیش از ۵۰ درصد برای این اقلام هزینه کرده‌اند. تورم ماهانه شیر و کره پاستوریزه نیز نزدیک ۵۰ درصد اعلام شده است.

تورم ماهانه مرغ ماشینی و تخم مرغ ماشینی در خرداد ماه بیش از ۳۰ درصد اعلام شد و به باور کارشناسان، علت این روند افزایشی در قیمت را می‌توان در افزایش قیمت نهاده‌های دامی جستجو کرد. همچنین در این بررسی مشخص شد خربزه با تورم ماهانه ۳۱درصدی رشد قیمت قابل توجهی نسبت به اردیبهشت داشته است.

کاهش قدرت خرید مردم,خرید قسطی نان

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش