روزنامه جهان صنعت نوشت: معاون اول رییسجمهوری ایران که حالا آقای محمد مخبر است، از نظر قانون اساسی ایران نفر دوم اجرایی این کشور به حساب میآید که یک مقام عالی در نظام سیاسی و نزد شهروندان است. شهروندان ایرانی البته انتظار دارند هنگامی که معاون اول رییسجمهوری سخن میگوید و اطلاعاتی به ایرانیان و نیز به شهروندان جهانی و ناظران آگاه میدهد بر پایههای درستی باشند و به اعتبار این سرزمین آسیب نرسد و نیز شهروندان همین اندک اعتمادی را که شاید به سخنان مقامهای عالیرتبه دارند از دست ندهند.
شوربختانه محمد مخبر به اینگونه مسائل گویا اعتنایی ندارد و نیز گویا اطلاعاتی را که به او داده میشود بدون بازخوانی و واکاوی بر زبان میآورد. به گزارش خبرگزاری فارس، معاون اول رییسجمهوری دیروز در پنجاهویکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در بانک مرکزی در جمع روسای بانکهای مرکزی اعضا گفت: ایران در سال ۲۰۲۲ از نظر شاخص برابری قدرت خرید با داشتن ۱۶۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی به عنوان بیستودومین اقتصاد برتر دنیا تبدیل شده است.
آقای مخبر! این عدد بسیار دور از واقعیت است و باید پیش از اعلام آن واکاوی میشد. برای اینکه دور بودن واقعیت از عدد یادشده را دریابیم، ۱۶۰۰ میلیارد دلار را تقسیم بر ۸۵ میلیون ایرانی ساکن در سرزمین میکنیم و به عدد کمی بالاتر از ۱۸ هزار دلار درآمد سرانه ایرانیها میرسیم. اگر این عدد را در هر دلار معادل ۵۰ هزار تومان ضرب کنیم هر ایرانی درآمد سرانهاش در سال به عدد ۹۰۰ میلیون تومان میرسد. حالا اگر این عدد را بر ۱۲ ماه تقسیم کنیم درآمد ماهانه هر ایرانی ساکن این سرزمین به عدد ۷۰ میلیون میرسد. آیا اینگونه است؟
یعنی مطابق آماری که مخبر داده است، درآمد سرانه ایرانیان رقم حیرتانگیزی میشود که آدمی سرگیجه میگیرد که پس چرا ایرانیان اینقدر ناخرسندند و چرا یک مقام برجسته میگوید ۲۰ میلیون ایرانی از امکانات زندگی محروم هستند.
برای اینکه آقای مخبر متوجه بزرگی عدد شوند یادآور میشود الان میانگین مزد ماهانه خبرنگاران در بهترین حالت ۱۰ میلیون تومان در ماه است که با هر دلار ۵۰ هزار تومان در ماه ۲۰۰ دلار و در سال ۲۴۰۰ دلار میشود. حداقل مزد کارگران که از این عدد فاصله بسیاری دارد. درآمد سرانه ۳۰۰۰ دلاری حقوقبگیران با درآمد سرانه ۱۸۰۰۰ دلار اعلامی شما با هم جور درنمیآید و یک دره بزرگ بینشان وجود دارد.
آقای مخبر در صورتی میتوان این عدد را باور کرد که نابرابری درآمدی در ایران بسیار فراتر از چیزی باشد که تصور میشود و بخش بزرگ این میزان تولید ناخالص داخلی حتی با لحاظ قدرت خرید در چنگ عدهای کمتر از یک درصد باشد که این یک ظلم فاحش است و دوم اینکه بخش قابل اعتنایی از درآمد ۱۶۰۰ میلیارد دلاری ادعایی شما برای کالاهای عمومی به ویژه امنیت خارجی هزینه میشود.
محمدصادق جنانصفت
- 20
- 5
محمد
۱۴۰۲/۳/۱۰ - ۴:۳۵
Permalink