جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۰۹:۵۸ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۳۴۴۳
اقتصاد کلان

کنایه اکبرترکان درباره قاچاق کالا

کانتینر با قاطر می‌آید؟!

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,اکبر ترکان

از خودروسازی تا پخت قورمه‌سبزی

اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی شامگاه پنجشنبه مهمان برنامه دست‌خط در صداوسیما بود. یکی از خبرگزاری‌هایی که همواره نگاه انتقادی به دولت دارد، نوشت:« اکبر ترکان دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و مشاور رئیس‌جمهور در برنامه این هفته دست‌خط از ماجرای اظهارنظر معروفش درباره درست‌کردن آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی به‌عنوان تنها تخصص ایرانی‌ها و حواشی آن می‌گوید.»

 

ترکان که مسئولیت مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق تجاری را برعهده داد، در بخش‌های متفاوت سیاسی و اقتصادی پاسخگوی سوالات مجری برنامه بود. او گفت: منطقه آزاد تجاری فعال که بر اساس قانون ا تاسیس‌شده است، ۷منطقه است، ۴منطقه در سواحل جنوبی است و یکی در ساحل دریای خزر و ۲منطقه هم در شمال غرب کشور است. منطقه ویژه که روی کاغذ تصویب شده و مصوب است و به تصویب مجلس رسیده است، ۶۴منطقه است، ولی آن مناطقی که فعال شده است و کار می ‌کنند، ۲۸منطقه است. ترکان در پاسخ به این سوال که بعضا گفته می‌شود مناطق آزاد یکی از علل افزایش قاچاق کالا شده است، تصریح کرد: نه، من هیچ‌وقت قبول نداشتم.

 

من عرضم این است کسانی که می‌خواهند رد گم کنند، این را شلوغ کردند، ارقام منطقه آزاد که مشخص است! چیز مخفی‌ای نیست، گمرک در مبادی ورودی و خروجی ما ثبت می‌کند، اعدادش هم اینهاست، اگر کسی می‌گوید چیز دیگری است، بیاییم آمارهای گمرک ایران را نگاه کنیم. او افزود: ستاد مبارزه با قاچاق برای اینکه بگوید من خیلی کارم مهم است، آن اوایل گفتند ۲۵میلیارد دلار قاچاق وارد کشور می‌شود، اصل این مبنای صحیحی ندارد، محاسباتشان مبنا ندارد، بعد گفتند نه، ۲۰تا بوده و حالا آرام‌آرام می گویند ۱۵تاست! اینها چه کردند که کم شده است؟! این برآورد اولیه اشتباه بوده است.

 

مگر می‌شود؟ وقتی کسی می‌گوید ۲۵میلیارد دلار قاچاق در کشور ماست؛ ۲۵میلیارد دلار یک اسکله شهید رجایی می‌خواهد؛ اصلا می‌شود؟! هر کسی گفته، این عدد معیار کارشناسی ندارد؛ یک کسی گفته بود عدد بلد نیستی، ۲۵میلیارد دلار قاچاق یعنی یک اسکله شهیدرجایی قاچاق! آخر می‌شود کسی با کوله‌بری و با روش‌های بازارچه مرزی و ملوانی و ته‌لنجی که هست، به‌اندازه یک اسکله شهیدرجایی کالا وارد کند؟! ترکان درباره این صحبت مجری که گفت:«می‌گویند با کانتینر وارد می کنند»، ادامه داد:اتفاقا آن درست است، با کانتینر قاچاق می‌آید، ولی نه از کوله‌بری و ته‌لنجی و از این حرف‌ها.

 

او همچنین در پاسخ به این سوال که با کانتینر چگونه می‌آید، اظهار داشت: آنجا پیدا کنید پرتقال‌فروش را! اینجا، بله، من قبول دارم کالا با کانتینر قاچاق می‌شود، ۱۰منطقه آزاد است، نه بازارچه‌مرزی است، نه ملوانی است و نه کوله‌بری، می‌گویم پیدا کنید پرتقال‌فروش را!

 

کانتینر با قاطر می‌آید

در ادامه این برنامه مجری پرسید: حیطه شما نیست، ولی به عنوان یک آدم متخصص کاربلد و کهنه کار از کجا می‌آید؟ دبیر شورای هماهنگی مناطق تجاری خاطرنشان کرد: من نظرم این است که از دالان‌های اصلی می‌آید. او در ادامه در پاسخ به این سوال که «یعنی جاهای که ما باید نظارت کنیم و نمی‌کنیم؟»، تصریح کرد: نه، حالا نظارت همه می‌کنند، ولی بالاخره می‌آید دیگر.

 

کانتینر با قاطر می‌آید؟ این بحث با سوال دیگری از جانب مجری ادامه یافت که وقتی نظارت می‌کنیم، چگونه با کانتینر می‌آید؛ ترکان دراین باره گفت: کانتینر با کوله‌بری می‌آید؟ کانتینر ته‌لنجی می‌آید؟ کانتینر می‌تواند از کیش قاچاق شود بیاید در ساحل؟ پس این یک جای دیگری است. او درباره اینکه یک جای دیگر کجاست، ادامه داد: برای من سخت است، باید افراد باشند از خودشان دفاع کنند. ترکان خاطرنشان کرد: آدم‌هایی که کارشان را درست انجام نمی‌دهند، این جنس را رد می‌کنند. در ادامه مجری پرسید، بحث شما با آقای نعمت‌زاده هم همین بود؟ ترکان پاسخ داد: نه، آقای نعمت‌زاده یک فرمایشاتی درباره قاچاق کردند.

 

من عرض کردم که بی‌هوا حرف می‌زنند. مجری در بخش دیگری از برنامه گفت:یک چیزی از شما بیرون آمد و خیلی روی آن مانور رسانه‌ای دادند، ولی من چون حضرتعالی را می‌شناسم، سوابقتان را می‌دانم، بخصوص در صنایع دفاعی شما کسی بودید که می‌شود گفت بالاخره اینکه ما روی پای خودمان ایستادیم، یک بخشی از آن فعالیت‌های شما در صنایع دفاعی بوده است زمان وزارت دفاع شما، من تعجب کردم در جمعی گفته بودید ما جز پختن آبگوشت بزباش و قورمه‌سبزی در هیچ تکنولوژی‌ای نسبت به جهان برتری نداریم! شوخی کردید؟ در پاسخ به این موضوع، دبیر شورای هماهنگی مناطق تجاری یادآور شد: آن جلسه، جلسه خودرو بود و بحث روی صنعت خودرو ایران بود.

 

جمعی از دوستانی که در آن جلسه فنی صحبت می‌کردند، می‌گفتند ما باید تعرفه واردات خودرو را کاهش بدهیم و با فناوری رقابت کنیم. بنده هم نظرم این بود که ما قادر نیستیم با فناوری با قدرت‌های مسلط جهانی رقابت کنیم. ترکان درپاسخ به این سوال که «در حال حاظر نیز همین نظر را دارید؟»، افزود: بله، و اگر ما دفاع تعرفه‌ای‌مان را از تولیداتمان برداریم، از بین می‌رویم، الان هم معتقدم، در صنعت نساجی یک بار امتحان کردند، دفاع تعرفه‌ای را از تولیدات ایران برداشتند، تولیدات خارجی رسید و برخی از صنایع صاحبنام نساجی ایران، الان کجا هستند؟

 

در همه این رشته‌ها تراز ما خوب است

دبیر شورای هماهنگی مناطق تجاری درباره این تناقض که در چنین شرایطی مردم شاکی خواهند بود که چرا کالایی با کیفیت پایین را باید خرید کنند، اظهار داشت: این قسمت را تکمیل کنم، بعد به این حرف شما هم می‌رسیم؛ بنابراین بنده عرض کردم فکر نکنید که شما می‌توانید با تکنولوژی بر دنیا برتری داشته باشید؛ آن هم در خودرو، بعد روی طنزی بنده عرض کردم ما در هیچ رشته صنعتی بر دنیا برتری تکنولوژی نداریم، گفتم ما در نیمه‌هادی در دنیا برتریم؟ در الکترونیک در دنیا برتریم؟ در همه این رشته‌ها تراز ما خوب است، اما اندازه خودمان، ولی نمی‌توانیم بگوییم ما در هوافضا در دنیا برتر هستیم، ما داریم می رویم به سمت ترازهای جهانی، این تکه طنز را هم گفتم، یک عده‌ای بی‌انصافی کردند و همه عرض حقیر را که یک سخنرانی مفصل است، اینها نگفتند که من برای چه دارم حرص‌وجوش می‌خورم و می‌‌گویم دفاع تعرفه‌ای را ما نباید برداریم، هر جا برداریم آسیب می‌بینیم.

 

اما اینکه درست است مصرف‌کننده ایرانی می‌گوید ما اگر قرار است پول بدهیم، چرا بهترین کالا را مصرف نکنیم، اگر این‌طور است، پس ایرانی‌ها کار نکنند؟ کار به جایی رسیده است که رئیس‌جمهور ایالات متحده به دنبال دفاع از تولید در آمریکا است؛ نیست؟ ما باید در ایران بسازیم، خارجی می‌خواهد بسازد، اشکال ندارد؛ کارخانه‌اش را بیاورد در ایران، بچه‌های ما باید کار کنند، شما وضعیت اشتغال را می‌دانید. اگر واردش شدیم، مفصل‌تر می‌گویم.

 

 

armandaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش