جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۰ - ۲۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۳۰۰
اقتصاد کلان

ریشه نارضایتی بانک‌ها از عملکرد بانک مرکزی کجاست؟

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,فرشاد حیدری و خاوری
علیرغم بهبود شرایط اقتصادی در ۴ سال گذشته، امروز بسیاری از کارشناسان دلسوز اقتصادی اذعان دارند که سیاست های بانک مرکزی نتوانسته است نظام بانکی کشور را همپای این شرایط بهبود بخشد.

به گزارش انتخاب، این موضوع تا جایی پیش رفته است که وضعیت بانک ها و مشکلات بانکی کشور در حوزه بین الملل به پاشنه آشیل دولت یازدهم تبدیل شده و هر از گاهی منتقداندولت با همین دستاویز، به تخریب دستاوردهای دولت می پردازند.

 

مشکل اصلی آنجاست که وضعیت بانک ها و اخبار پیرامون آنها در ۴ سال گذشته نشان می دهد که بانک مرکزی به جای سیاستگذاری، عملا اداره بانک ها را در دست گرفته است. ورود مستقیم بانک مرکزی به اساسنامه بانک ها و نیز رویه آن در انتخاب اعضای هیات مدیره که منجر به تشکیل مجامع پرتکرار و بی نتیجه بانک ها شده، صدای بسیاری از این بانک ها را درآورده است.

 

به طور طبیعی، یکی از بخش های اصلی و مسئول در این حوزه، معاونت نظارت بانک مرکزی است.

 

تصدی این معاونت از اردیبهشت ماه سال ۹۵ بر عهده فردی به نام فرشاد حیدری است. بررسی سوابق حیدری و چگونگی ارتقای او در نظام بانکی کشور، نکات قابل تاملی به را نشان می دهد.

 

حیدری تا قبل از سال ۸۵، یعنی سال دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد کارشناس اعتباری، معاون شعبه و نهایتا رییس شعب بانک تجارت در دو استان بوده است. اما از همین سال، ارتقای سریع و جهشی او آغاز می شود. ابتدا در سال ۸۵، به ریاست اداره اعتبارات کل بانک تجارت منصوب شد. یک سال بعد در سال ۸۶، مدیر امور اعتباری و عضو هیأت مدیره همین بانک می شود.

 

اوج ارتقای او اما در سال ۹۰ و در میانه دولت دوم محمود احمدی نژاد بود. حیدری در حالی که دولت دهم و به طور مشخص بانک های ملی و صادرات، درگیر ماجرای اختلاس بی سابقه ۳ هزار میلیاردی (که با اقتدار قوه قضاییه فوراً پیگیری و عاملان آن معرفی و مجازات شد) بودند، از بانک تجارت به بانک ملی نقل مکان کرد و به عضویت هیات مدیره این بانک دولتی درآمد.

 

 

در آن زمان، شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد، محمود بهمنی رییس بانک مرکزی و محمودرضا خاوری مدیرعامل بانک ملی ایران بودند. اعضای هیات مدیره بانک ها معمولا با پیشنهاد مدیرعامل، انتخاب می شوند اما در مورد اینکه حیدری با پیشنهاد مستقیم خاوری عضو هیات مدیره بانک ملی شده بود یا نه خبر قطعی وجود ندارد.

 

فقط کمی پس از حضور حیدری در بانک ملی، محمود خاوری به عنوان یکی از متهمان اصلی اختلاس بزرگ از کشور گریخت و در انتصابی عجیب، فرشاد حیدری تازه وارد که تا پیش از آن، سابقه مدیرعاملی هیچ بانکی را نداشت جانشین متهم فراری شد تا بزرگترین بانک ایران و به تعبیری بزرگترین بانک جهان اسلام، در اختیار فردی قرار بگیرد که به هیچ عنوان تجربه لازم را ندارد.

 

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,فرشاد حیدری و خاوری در تصویر فوق نشان داده می شود که خاوری پس از معرفی «حیدری» به عنوان «عضو هیات مدیره بانک ملی» و متعاقباً حکم وزیر وقت اقتصاد، طی نامه ای خطاب به «پدرام» (رییس وقت حوزه ریاست بانک ملی) از او خواسته تا اقدامات لازم اداری در مورد حیدری را انجام دهد.

با آغاز به کار دولت تدبیر و امید، علی طیب نیا وزیر اقتصاد، سکان هدایت بانک ملی را به عبدالناصر همتی سپرد و حیدری را به سمتی دور از مسئولیت های حساس پیشین، یعنی ریاست صندوق بازنشستگی بانکها منصوب کرد.

 

یک سال و اندی بعد، در حالی که برخی منابع خبری، تلاش داشتند او را به عنوان گزینه بانک صادرات معرفی کنند، طیب نیا او را در همان جایگاه پیشین خود نگاه داشت. با این حال در اردیبهشت سال ۹۵، در حالی که باز هم برخی از رسانه ها، برای حضور او در بانک مرکزی جوسازی کرده بودند، سرانجام به عنوان معاون نظارتی به ساختمان بانک مرکز رفت.

 

حال باید پرسید چرا فردی که تمامی رشد او در نظام بانکی کشور و ارتقاءهای ناگهانی او در دوران محمود احمدی نژاد بوده و در دوران متلاطم بانک ملی ناگهان جایگزین خاوری شده،  باید عهده دار معاونت حساس بانک مرکزی دولت روحانی شود؟ نتیجه کار او در این مدت به جز نارضایتی بانک ها از عملکرد بانک مرکزی و دخالت های بیش از حد در نحوه اداره بانک ها چه بوده است؟

 

 

  • 17
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
واقعا گردش هزاران میلیارد تومان پول از طریق کیسه و متکا صورت می‌گرفته یا موسسات غیرمجاز هم در طول فعالیت خود از خدمات شبکه بانکی کشور استفاده می‌کرده‌اند؟ آیا این نهادهای غیرقانونی می‌توانستند در شرایط محرومیت از خدمات بانکی ولو با ده‌ها هزار شعبه چنین گسترش یابند؟ آیا جلوگیری از نقل و انتقال پول این قدر مشکل است ؟ آیا مقام بانکی توانایی پایش گردش پول در بانک‌ها را ندارد؟ همه خواهان اعمال ماده ۲۳۶ هستند .
تحمیل آن فرمول ظالمانه کسر سودها از شهریور ۹۴ و بلوکه شدن ۱۰ در صد از سرمایه مان همه و همه به علت اعتماد بیش از حد به مجوز ارایه شده از سوی تانک مرکزی است وکارشناسان ارزش داراییهای موسسه فرشتگان را پایین تر از ارزش واقعی قیمت گذاشته است نیز از محل خط اعتباری ارایه شده ۳۴ در صد سود دریافت می کند !! و بانک مرکزی هیچ مسولیت مالی را نیز در رابطه ارایه مجوز وعدم نظارت برعهده نمی گیرد واز آنجا که مدیران بانک مرکزی خوب می دانند این موسسه کاسپین هیچگاه سرو سامان نمی گیرد ولابی گری یک رکن اصلی محسوب می شود درنهایت املاک ودارییهای این موسسه نیز به چوب حراج گذاشته می شود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش