شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۲۹ - ۱۴ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۳۹۳۴
اقتصاد کلان

بسته‌ای که گره‌های بسته چندان باز نکرده است

بسته حمایتی دولت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

بسته حمایتی از جمله موضوعاتی است که این روزها خیلی از خانوارها را مشغول و درگیر خود کرده است. معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه چندی قبل گفته بود بسته‌های حمایتی شامل کسانی می‌شود که ماهانه کمتر از ۳ میلیون دریافتی دارند. با این حال مددجویان کمیته امداد جزو نخستین اقشاری بودند که این بسته حمایتی شامل حال شان شد. موضوعی که در این میان قدری عجیب است این است که کارکنان دولت که قاعدتا از سطح رفاه به مراتب بهتری هم برخوردارند خیلی زودتر از کارگران و اقشار آسیب پذیر به این بسته حمایتی دست می‌یابند. 

 

با این حال قرار است کارگران،رانندگان و بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی در مراحل بعدی بسته حمایتی دریافت کنند؛ گرچه بررسی‌ها نشان می‌دهد خیلی از آنها همچنان در پیچ و خم شامل شدن یا نشدن بوده و پاسخ درستی دریافت نکرده‌اند.

 

اولویت با چه کسانی است؟

توزیع بسته‌های حمایتی میان مردم طبق آئین نامه دولت صورت می‌گیرد که بر اساس آن مقرر شده این بسته‌ها در میان افراد دارای اولویت به ترتیب پخش شود.

 

با این حال در اعمال این اولویت بندی، این طبقه آسیب دیده کارگر است که در شرایط فعلی و با افزایش لجام گسیخته قیمتها در اولویت‌های انتهایی واقع می‌شود و چه بسا کارگرانی که بیمه نبوده یا جزو حقوق بگیرانی که نامشان در سامانه‌های رسمی ثبت نشده هستند و ممکن است بسته حمایتی شامل حال آنها هم نشود.

 

در مرحله نخست ۳ میلیون خانوار شامل مددجویان حمایتی که از دهک‌های پائینی جامعه هستند مبالغ در کارت‌های شان قرار گرفت و توانستند با مراجعه به فروشگاه‌های معتبر اقلام مورد نیاز خود را دریافت کنند.

 

البته آن طور که مسئولان ذیربط گفته‌اند قرار است این بسته‌ها شامل حال همه شود و در نهایت حتی برای افرادی که نام‌شان در هیچ سامانه حقوقی و دستمزدی نیست راهی جهت دریافت بسته حمایتی پیش بینی شده است.

 

بررسی‌های آفتاب یزد نشان می‌دهد گروه مرتبط با کارگران، رانندگان و بازنشستگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هم که با درآمد کمتر از سه میلیون تومان جزو هیچکدام از گروه‌های تعریف شده برای دریافت بسته حمایتی نیستند، در نهایت می‌توانند این بسته‌ها را دریافت کنند. 

 

حتی ترتیبی اتخاذ شده که افرادی که شامل هیچکدام از گروه‌های درآمدی تعریف شده هم نیستند در نهایت بتوانند با مراجعه به بهزیستی و پر کردن تنها یک فرم از بسته حمایتی برخوردار شوند. گرچه در این بخش مشکلاتی وجود دارد و خیلی از افرادی که مستحق دریافت بسته هستند هنوز نتوانسته‌اند حق خود را اثبات کنند.

 

بر اساس این گزارش، رقم شامل شده برای هر خانوار عددی میان ۱۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار را شامل می‌شود که بسته به میزان حقوق و وضعیت شغلی متغیر خواهد بود به این معنی که سهم ریالی سبد حمایت غذایی در مرحله اول برای هر خانوار یک‌نفره حدود ۱۵۰ هزار تومان و برای یک خانوار دونفره ۲۰۰ هزار تومان و برای یک خانوار سه‌نفره حدود ۲۵۰ هزار تومان و برای یک خانوار چهارنفره ۳۰۰ هزار تومان و برای یک خانوار ۵نفره و بیشتر ۳۵۰ هزار تومان خواهد بود.

 

بسته شامل چه مبلغی است؟

آنگونه که جزئیات طرح موسوم به توزیع بسته‌های حمایتی نشان می‌دهد در مرحله نخست ۳ تا ۳۵۰۰ میلیارد تومان بودجه از طرف دولت برای توزیع این بسته حمایتی در نظر گرفته شده است که توزیع آنها احتمالا تا اواسط بهمن ماه ادامه خواهد یافت.

 

آخرین بررسی‌های صورت گرفته از سوی خبرنگار آفتاب یزد نشان می‌دهد سیستم پرداختی سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت این بسته‌ها به گونه‌ای است که برای حقوق بگیران با حقوق ماه پرداخت خواهد شد.

 

با وجود تاکید مسئولان مرتبط بر پوشش دادن بیشتر مشمولان، گروه‌های زیادی از کارگران به شدت از نحوه شمولیت این بسته‌ها انتقاد دارند.

 

در حالیکه طبق برنامه ریزی‌ها قرار است نیمی از جمعیت کشور بسته‌های حمایتی دریافت کنند، در مرحله اول مددجویان تحت حمایت کمیته امداد مشمول دریافت شدند ؛ اما مصوبه دولت مطابق با اولویت‌های اعلام شده مرحله دوم را شامل حقوق‌بگیران رسمی و کارکنان دولتی کرد که قرار است طی هفته‌های آینده کارت حقوق آنها ۲۰۰هزار تومان شارژ شود.

 

در مرحله سوم که احتمالا دی ماه خواهد بود، کارگران و اقشار خاص بسته حمایتی را دریافت خواهند کرد. این در حالی است که اقشار خاص و کارگران به خاطر تنگی معیشت انتظار دارند زودتر از دیگر حقوق بگیران این بسته را دریافت کنند.

 

شاکیان از چه حرف می‌زنند؟

اعتراضات افرادی که بسته شامل حال آنها نشده بعضا به جایی ختم نشده است با این حال سازمان بهزیستی می‌گوید برای برطرف کردن مشکلات و اعتراضات سامانه شکایات را بر روی خروجی سایت خود قرار داده که اگر کسی بسته شامل حالش نشده می‌تواند با مراجعه به سامانه اعتراض خود را اعلام کند که ظاهرا نزدیک به یک میلیون نفر از آبان ماه تا کنون به این سامانه مراجعه کرده‌اند.

 

سیف الله رحمتی از کارگران ساختمانی به خبرنگار آفتاب یزد می‌گوید: بسته‌ای شامل حال من نشده است چند بار پیگیر شدم اما جوابی نگرفته ام.

 

زهرا یک زن سرپرست خانوار هم می‌گوید: سرپرستی دو بچه کوچک را بر عهده دارم و ۶۵۰ هزار تومان حقوق تامین اجتماعی می‌گیرم اما بسته‌ای به من تعلق نگرفته است!

 

یک کارگر روستایی هم که فقط بیمه روستایی دارد می‌گوید: فکر نمی‌کنم بدبخت تر از من هم وجود داشته باشد اما بررسی کردم هیچ چیزی به من تعلق نگرفته است.

 

با وجود انتقادات مردم در خصوص عدم دریافت بسته‌ها به نظر می‌رسد دولت برای سال آینده هم که سال سختی به لحاظ تنگنای معیشت برای مردم ارزیابی شده، برنامه پرداخت بسته حمایتی را در دستور کار دارد. محمد باقر نوبخت دیروز سه شنبه خبر داد که در بودجه سال ۹۸ بین ۱۰ تا ۱۵هزار میلیارد تومان برای بسته‌های حمایتی پیش‌بینی شده است.

 

سامان تیموری متخصص آی تی و فن آوری ارتباطات می‌گوید: دولت برای آنکه بتواند همه افراد مشمول را مطابق دریافتی‌های خود از بسته حمایتی برخوردار کند باید یک سامانه قوی طراحی کند که مبتنی بر عدالت اجتماعی باشد و کسی را از قلم نیندازد.

 

وی به خبرنگار آفتاب یزد گفت: دولت الکترونیک در ایران قدمت ده ساله پیدا کرده و اینکه نابسامانی‌ها نتواند مشمولان واقعی را رصد و شناسایی کند جای تاسف دارد. به نظر من طراحی چنین سامانه‌ای با توجه به اینکه سال آینده هم قرار است توزیع بسته‌ها ادامه یابد، ضروری است.

 

تیموری در خصوص سامانه مستقر در سایت بهزیستی گفت: ممکن است چون میزان مراجعات با موضوع غیر بسته به سایت زیاد است پهنای باند در نظرگرفته شده برای مراجعان جوابگو نباشد و لازم است سامانه قدرتمند تری برای رسیدگی به مشکلات افراد در نظر گرفته شود.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش