سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۵ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۹۴۱۲
اقتصاد کلان

قرار جلب آقای حاشیه چگونه صادر شد؟/ علیرضابیگی: رئیس جمهور حاضر به برکناری پوری حسینی نیست

پوری حسینی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
روز گذشته خبری منتشر شد که بر اساس آن پای پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی به ماجراهای حسین هدایتی نیز باز شد. وکیل حسین هدایتی خبر از صدور قرار جلب به دادرسی پوری حسینی داد؛ اما ماجرا چه بود؟

به گزارش رویداد۲۴، پس از انتخابات سال ۹۲ و روی کار آمدن دولت نزدیک به اصلاح‌طلبان، نشستن دوباره بر صندلی ریاست سازمان خصوصی‌سازی متاعی بود که بابت جبران خدمات پوری حسینی به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی به او داده شد؛ این متاع شیرین اما این بار برای پوری حسینی پرحاشیه‌تر و دردسرساز شد.

 

از سال گذشته تا کنون اخبار متفاوتی درباره پوری حسینی شنیده می‌شود؛ از ممنوع الخروجی تا بازداشت و برکناری و ... همه اخباری بودند که درباره رئیس پرحاشیه سازمان خصوصی سازی شنیده می‌شد. هیچکدام از اخبار اما تایید نشدند تا دوران ریاست او با تمام گلایه‌ها و انتقادات همچنان ادامه باشد. در میان این اخبار ضد و نقیض، روز گذشته خبر رسید که پای پوری حسینی به پرونده هدایتی در موضوع کارخانه نورد و لوله اهواز باز شده و با شکایت یکی از ابربدهکاران باتکی ایران، قرار جلب به دادرسی پوری حسینی صادر شده است.

 

سیامک مدیرخراسانی وکیل مدافع حسین هدایتی خبر داده بود که حدود ۵۰ درصد از سهام کارخانه نورد و لوله اهواز به هدایتی تعلق داشته اما سازمان خصوصی‌سازی قرارداد را فسخ کرده و بدون تشریفات قانونی آن را به دیگری واگذار کرده است. آنگونه که مدیر خراسانی گفته در این پرونده ابتدا قرار منع تعقیب صادر می‌شود اما با پیگیری بیشتر، قرار جلب به دادرسی او صادر شده است.

 

چرا قرار جلب پوری حسینی صادر شد؟

یک منبع آگاه به رویداد۲۴ می‌گوید پوری حسینی کارخانه نورد و لوله اهواز را به دلیل عدم واریز اقساط از سوی حسین هدایتی به فرد دیگری واگذار کرد و همین موضوع باعث صدور قرار جلب به دادرسی او شد اما این تنها پرونده او در مراجع قضایی نیست و پرونده‌های متعددی از واگذاری‌های سازمان خصوصی سازی روی میز قوه قضاییه باز است.

 

هرچند واگذاری یک کارخانه به یک ابربدهکار بانکی، سوالات زیادی در ذهن ایجاد می‌کند اما نکته مهمتر اینکه فسخ معامله و پس از آن واگذاری بدون تشریفات قانونی سوالات و ابهامات بسیار بیشتری به وجود می‌آورد. سازمان خصوصی سازی درباره این پرونده هنوز موضعی نگرفته اما پوری حسینی معتقد است عده‌ای در حال تخریب او هستند تا به روند خصوصی سازی در کشور آسیب برسد! این در حالی است که نمایندگان کنونی و پیشین مجلس پرونده‌های بسیاری درباره تخلفات در سازمان خصوصی سازی آماده کرده‌اند و به مراجع قضایی ارسال کرده‌اند. آنها معتقدند بزرگترین تخلفات سریالی در این سازمان اتفاق افتاده است.

 

نمایندگان مجلس در نامه‌ای که خطاب به روحانی و جهانگیری نوشته‌اند، تاکید کرده بودند که «دهها هزار میلیارد تومان اموال مملکت در شرکت‌های هپکو، هفت تپه، ماشین‌سازی تبریز، آلومینوم المهدی، کشت و صنعت مغان و برخی شرکت‌های بزرگ در کرمانشاه و خراسان و غیره به غارت رفته و انسان‌های متخلف و فاقد اهلیت در بسیاری از موارد با حمایت سازمان خصوصی‌سازی مالک این شرکت‌ها و اموال شده‌اند.» یکی از نمایندگان مجلس گفته بود اسحاق جهانگیری اجازه برکناری پوری حسینی را نمی‌دهد!

 

علیرضابیگی: وزیر اقتصاد می‌گوید برکناری پوری حسینی از عهده من خارج است!

 

احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز که از افراد پیگیر برکناری پوری حسینی بوده و از تخلفات دوره او انتقاد دارد، درباره پرونده‌های دیگرسازمان خصوصی سازی به رویداد۲۴ می‌گوید: تحقیق و تفحص در خصوص چند موضوع واگذاری سازمان خصوصی سازی از کارخانه کشت و صنعت مغان، ماشین سازی تبریز، آلومینیوم هرمزگان، پتروشیمی کرمانشاه و .. مطرح شده که در چارچوب قوانین در دست انجام است.

 

او می‌گوید: هفته گذشته اعضای مربوط به تحقیق و تفحص واگذاری ماشین سازی تبریز تعیین شدند و سایر موارد قضایی نیز از سوی دیوان محاسبات و مرجع قضایی در دست بررسی است.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه چند ماهی است حکم ممنوع الخروجی رییس سازمان خصوصی سازی صادر شده می‌گوید: مدتی است که موضوع برکناری ایشان در مجلس مطرح شده و موضوع را به وزیر اقتصاد نیز منتقل کردیم، اما آقای دژپسند وزیر اقتصاد می‌گوید که این مسئله از عهده من خارج است.

 

علیرضابیگی می‌گوید: پس از اظهار نظر وزیر اقتصاد، ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس نامه‌ای خطاب به رییس جمهور در مورد واگذاری کارخانجات به اخلالگران اقتصادی و به وجود آمدن جو بی اعتمادی به این سازمان امضا کردند و خواستار برکناری پوری حسینی از ریاست سازمان خصوصی سازی شدند اما رییس جمهور این موضوع را نپذیرفت.

 

نماینده تبریز گفته در اقدام بعدی طرح سوال از رییس جمهور در این خصوص مطرح شد که نمایندگان گفتند مستلزم زمان زیادی است و برای جلوگیری از فوت زمان و اینکه شرایط سیاسی مجلس به گونه‌ای است که ممکن است به نتیجه نرسیم، این مطالبه از دستگاه قضایی مطرح شد تا به این پرونده هر چه سریعتر رسیدگی شود. هفته گذشته در دیداری که با آقای رییسی رییس قوه قضاییه صورت گرفت، مطالبه نمایندگان برای رسیدگی سریع به تخلفات پوری حسینی مطرح شد و ایشان نیز به نمایندگان قول پیگیری دادند.

 

واگذاری مجتمع گوشت اردبیل

پوری حسینی در شکایت نمایندگان متهم به اهمال منجر به تضییع اموال عمومی شده و آنها به خصوصی‌سازی‌های دوران او انتقاد داردند؛ مواردی همچون واگذاری مجتمع گوشت اردبیل به شخص پوری حسینی یکی از مواردی بود که نمایندگان به آن انتقاد داشتند. آنگونه که علیرضابیگی درباره این واگذاری گفته پوری‌حسینی به عنوان رئیس سازمان خصوصی‌سازی شرکتی را به بخش خصوصی واگذار کرده که خود به عنوان شخصیت حقیقی خریدار آن شرکت بوده است. دادستان اردبیل درباره این پرونده ورود کرده بود و خبر داده بود که این پرونده مفتوح و موضوع در حال رسیدگی است. او همچنین گفته بود پوری حسینی از نظر دستگاه قضایی بدهکار است.

 

واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال

پرونده واگذاری پرابهام آلومینیوم المهدی و هرمزال از دیگر مواردی بود که سازمان خصوصی سازی در آن متهم به تضییع حقوق بیت‌المال شده بود. احمد توکلی درباره واگذاری هرمزال گفته بود: «این‌ها آمدند نام هرمزال را که از سال ۸۸ افتتاح شده و تا سال ۹۴، به مدت هفت سال تولید داشته و صد‌ها هزار تن شمش تولید کرده بود، گذاشتند (طرح) و قیمت‌گذاری آن را بر اساس اجزاء آن انجام دادند؛ یعنی گفتند این ماشین‌آلات فلان مبلغ می‌ارزد، این سوله فلان قیمت ارزش دارد و دست آخر همه این‌ها را جمع زدند و گفتند هرمزال این مقدار ارزش دارد؛ درحالی که قیمت‌گذاری عقلایی باید اینچنین باشد که محاسبه کنند اگر کسی بخواهد این کارخانه را همین الان بسازد، ماشین‌آلات دست دوم هم سن این ماشین آلات را از اروپا وارد کند، همین سوله را بسازد چه قیمتی تمام می‌شود.» توکلی همچنین گفته بود رد پای ثروت هنگفتی که یک معاون وزیر اقتصاد به دست آورده است را در شرکت المهدی پیدا کرده‌ایم. 

 

واگذاری کشت و صنعت مغان

میرحمایت میرزاده نماینده گرمی درباره ابهامی واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان توسط سازمان خصوصی‌سازی به رویداد۲۴ گفته بود وضعیت واگذاری‌ها توسط شرکت خصوصی‌سازی مشخص نیست و فرآیند واگذاری‌ها هم اعلام نمی‌شود؛ این مورد در واگذاری شرکت کشت و صنعت و دامپروی مغان پیش آمده و سازمان خصوصی بدون اینکه حریم عشایر را مشخص کند، مجتمع به همراه همه زمین‌ها به یک خریدار را واگذار کرده است.

 

واگذاری ماشین سازی تبریز

استاندار پیشین آذربایجان شرقی درباره واگذاری ماشین سازی تبریز گفته آنها کارخانه را ضررده کردند و در حالی که ارزش آن ۵ هزار میلیارد، بود آن را به قیمت ۱۷۰۰ میلیارد تومان به کسی فروختند که ۴ کلاس سواد هم ندارد و بعد از فروش متوجه شدیم کارخانه به کسی فروخته شده که نه تنها اهلیت لازم را ندارد، بلکه یک اخلالگر ارزی است که طی سال‌های ۹۴ تا ۹۷، قریب به نیم‌میلیارد دلار ارز دولتی دریافت کرده است. آنگونه که علیرضابیگی گفته خریدار ماشین سازی تبریز با خریدار مجتمع نیشکر هفت تپه ارتباط سازمان‌یافته داشته و هر دو سابقه جعل و دسیسه داشته‌اند.

 

واگذاری نیروگاه اصفهان

بر اساس توضیحات احمد علیرضابیگی نیروگاه اصفهان توسط سازمان خصوصی سازی به یکی از اقوام یکی از مسئولان وقت وزارت نیرو فروخته شده و فردی که نیروگاه اصفهان را برای واگذاری قیمت‌گذاری کارشناسی کرده، امروز مدیر آن مجموعه شده است.

 

به گزارش رویداد۲۴ پیش از این نمایندگان نامه‌ای به دژپسند ارسال کرده‌اند و به علت آنچه که «عدم اهلیت» پوری حسینی خوانده‌اند، قراردادهای او را فاقد اعتبار خوانده‌اند، با اینهمه پوری رئیس سازمان خصوصی سازی همچنان قرارداد امضا می‌کند و در مقام خود حضور دارد.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
پشتشون خوب گرمه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش