شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۴۲۲
اقتصاد کلان

افزایش نفرت اجتماعی در نبود ابزارهای مالیاتی

مالیات برای کنترل نفرت‌های اجتماعی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

به گزارش آرمان، یک اقتصاددان گفت: در صورت نبود ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه، شکاف‌های طبقاتی بیشتر شده و این امر باعث به وجود آمدن نفرت‌های اجتماعی می‌شود. ایمان اسلامیان یکی از علل مهم توسعه کشورهای پیشرفته را سودآوری بیشتر فعالیت‌های تولیدی نسبت به فعالیت‌های سوداگرانه ارزیابی و اظهار کرد: یکی از مشکلات مزمن اقتصاد ایران این است که منطق اقتصادی حکم می‌کند سرمایه‌گذاران پولشان را به جای تولید به حوزه‌هایی مانند املاک ببرند. او تصریح کرد: در کشورهای دیگر هم اگر ابزارهایی مانند مالیات بر عایدی سرمایه وجود نداشته باشد وضعیت مانند ایران می‌شود.

سال گذشته بازار ایران شاهد همه‌گیرشدن فعالیت‌های سفته‌بازانه در حوزه‌های مختلف اقتصادی بود؛ بازار خودرو، مسکن، طلا، سکه، ارز و هر کالای قابل معامله دیگری، به دلالی آلوده شد. از سوی دیگر، تحریم نفتی ایران سبب شد تا نهادها و مسئولان اقتصادی به فکر طراحی راه‌های دیگر درآمدزایی برای تامین بودجه بیفتند. از همین رو مهم‌ترین جایگزین درآمدهای نفتی یعنی مالیات‌ستانی، بیش از پیش جدی گرفته شد و در راستای گسترش پایه‌های مالیاتی طرح‌ها و لوایحی تنظیم شد.

یکی از مهمترین پایه‌های مالیاتی مورد توجه دولت که لایحه آن در آستانه ورود به مجلس قرار دارد، مالیات بر عایدی سرمایه است. بر این اساس، دولت می‌تواند از محل سود معاملات مسکن، خودرو و غیره مبلغی را به‌عنوان مالیات بر عایدی سرمایه دریافت کند تا هم جذابیت سوداگری کاهش یافته و سفته‌بازی در بازارهای مختلف کنترل شود و هم درآمدزایی دولت افزایش یابد. این پایه مالیاتی از دیرباز در اغلب کشورهای جهان اجرایی شده بود و در ایران نیز با استقبال اقتصاددانان و فعالان حقیقی بازارها مواجه شده است. معاون اقتصادی وزارت اقتصاد گفته است کلیات این لایحه به تأیید کارشناسان رسیده و در صورت تأیید وزیر اقتصاد، اواخر همین هفته آماده و در نهایت تحویل مجلس خواهد شد.

تورم؛ عید ثروتمندان و عزای فقرا

در همین باره ایمان اسلامیان با اشاره به سرمایه‌گذاری برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور در بازار املاک ایران اظهار کرد: در حال حاضر در حدود ۱۹۰ کشور دنیا پایه مالیات بر عایدی سرمایه را اجرا می‌کنند؛ بر این اساس اگر شخصی در هرکدام از این کشورها مسکنی تهیه کند و چند سال بعد بخواهد آن را بفروشد سازمان مالیاتی سود آن شخص از این معامله را کسر می‌کند. علت این مساله هم این است که از شکاف‌های طبقاتی و گسترش بی‌عدالتی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری کنند.

او با بیان اینکه حتی در کشوری مانند آمریکا که یک کشور سرمایه‌داری‌ است نیز حدود ۱۰۰ سال است که طرح مالیات بر عایدی سرمایه اجرا می‌شود، ادامه داد: اغلب ثروتمندان ایرانی ثروت خود را از راه خرید و فروش ملک به دست آورده‌اند. در چنین شرایطی است که تورم به عید ثروتمندان و عزای فقرا تبدیل می‌شود. ثروتمندان باید بخش عمده‌ای از سود خود را که از محل این‌گونه خرید و فروش‌ها به دست می‌آورند به حاکمیت برگردانند تا حاکمیت آن را صرف کاهش شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی کند.

اسلامیان با اشاره به قوانین مالیاتی فرانسه اضافه کرد: اگر در آنجا اثبات شود که خرید و فروش ملکی برای صاحب آن سودی داشته است، مبلغ قابل توجهی را به‌عنوان مالیات و پوشش‌های اجتماعی برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر باید به دولت پرداخت کنند. او همچنین به اختلاف قیمت خرید رسمی خودرو با فروش آن در بازار آزاد اشاره کرد و گفت: در این بین یک شخص به دلیل داشتن رانت یا اینترنت خوب توانسته است یک خودرو را ثبت نام کند و با این کار به اندازه چند ماه یک کارمند درآمد داشته است؛ این اتفاق در هیچ جای دنیا اتفاق نمی‌افتد.

مالیات بر سکه؛ همسو با عدالت اقتصادی

اسلامیان به شکاف‌های عمیق طبقاتی و به تبع آن، بروز نفرت‌های اجتماعی هم اشاره و تصریح کرد: بخش زیادی از این مساله به دلیل نبود ابزارهای مالیاتی درست مانند مالیات بر عایدی سرمایه است. این اقتصاددان از مالیات بر سکه نیز به‌عنوان طرحی در راستای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه نام برد و افزود: با این حال، سیاست‌گذاران از لحاظ اجرایی باید به تبعات از بین رفتن اعتماد در فضای اقتصادی هم توجه داشته باشند؛ آرژانتین زمانی جزو یکی از پنج قدرت اقتصادی برتر بود اما اجرای چند سیاست نادرست اقتصادی، این کشور را به جایی رسانده که می‌بینیم حالا دچار فرسودگی مزمن اقتصادی شده است که دلیل عمده آن بی‌اعتمادی مردم به حاکمان اقتصادی این کشور و در نتیجه شکست هر سیاست اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، اسلامیان توضیح داد: بسیاری از خریداران سکه اگر می‌دانستند که سکه قرار است مشمول مالیات شود به سراغ آن نمی‌رفتند؛ درست است که خریداران سکه بسیار بیشتر از مبلغ مالیات تعیین‌شده سود کرده‌اند، اما اینکه بعد از خرید سکه به‌رغم توافق قبلی مجبور به پرداخت مالیات شوند باعث لطمه‌زدن به اعتماد فعالان می‌شود. او با استقبال از طرح مالیات بر خرید سکه و تسری آن به دیگر حوزه‌های اقتصادی به‌ویژه مسکن و خودرو اظهار کرد: طرح‌های مالیات بر عایدی سرمایه باعث فرونشاندن آتش التهاب در این حوزه و بردن سرمایه‌ها به بخش تولید خواهد شد. اسلامیان با بیان اینکه به نظر می‌رسد تعداد خریداران سکه‌های مشمول مالیات زیاد نباشد ابراز کرد: از این جهت باید با وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی همراهی کرد و آن را آغازی برای شروع طرح‌های مشابه برای ایجاد عدالت اقتصادی توصیف کرد.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش