چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۷۹۹
اقتصاد کلان

دورخیزِ مجلسِ انقلابی برای کوچک کردن سفره‌های مردم/ ۱۵ درصد از مایحتاج مردم بعنوان مالیات برداشت می‌شود

درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در بودجه سال 1400
رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: امروز دولت علاوه بر مالیات مستقیم، در بخش عمده نیاز مردم نزدیک به ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به صورت غیرمستقیم دریافت می‌کند. با تلفیق این دو دولت ۱۲ تا ۱۵ درصد از مایحتاج مردم به غیر از اقلام محدود مانند نان برداشت می‌کند.

محمود تولایی در گفت وگو با ایلنا در مورد تلاش کمیسیون تلفیق بودجه مجلس برای افزایش ۲۲ هزار میلیارد تومانی درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در بودجه سال ۱۴۰۰ گفت:تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه قطعی نیست و تا زمانی که این طرح در صحن تصویب نشود تنها یک طرح است. مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که مردم می دهند و عملا در بعضی موارد قدرت خرید مردم را کاهش می دهد. وقتی نرخ ها دو برابر می شود مالیات بر ارزش افزوده آنها نیز افزایش پیدا کرده است.

وی افزود:گاهی سازمان مالیاتی ، بدون اینکه کالا در زنجیره تا مصرف کننده پیش برود، مالیات بر ارزش افزوده را از واحد تولیدی می گیرد. با افزایش مالیات بر ارزش افزوده فشار روی این واحدهای تولیدی نیز افزایش می یابد. حتی اگر این طرح به درستی اجرا شود و مشکلات این چنینی وجود نداشته باشد تا به بخش تولیدی فشار وارد کند؛ با کاهش قدرت خرید و به تبع آن کاهش تقاضا به واحدهای تولیدی فشار وارد می شود. اما متاسفانه بیشتر قوانین به درستی اجرا نمی شود و لذا برای بخش تولید مشکل ایجاد می شود.

رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران در ادامه اعلام کرد :وقتی قدرت خرید مردم کاهش پیدا می کند، تقاضا کاهش یافته و برای بخش تولیدی مشکل ایجاد می شود. به باور من باید سهم مالیات بر ارزش افزوده تعدیل شود؛ قدرت خرید مردم به شدت کم و فشار معیشتی در جامعه بسیار زیاد شده است. امروز دولت علاوه بر مالیات مستقیم، در بخش عمده نیاز مردم نزدیک به ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به صورت غیرمستقیم دریافت می کند. با تلفیق این دو، دولت ۱۲ تا ۱۵ درصد از مایحتاج مردم به غیر از اقلام محدود مانند نان را برداشت می کند. اخباری هم که من آن را تایید یا تکذیب نمی کنم شنیده شده که به دنبال افزایش رقم مطلق مالیات بر ارزش افزوده نیز بودند، یعنی هم درصد و هم سطح مالیات افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت :امیدواریم در سال آینده قانون مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شود. مایه تعجب است که ۱۲ سال پیش قانونی در مورد مالیات را طی سه ماه به مرحله اجرا رساندند درحالی که سازمان امور مالیاتی حتی نمی دانست این قانون چیست. ولی با گذشت دو سال از تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده در صحن مجلس این قانون بین مجلس، شورای نگهبان و کمیسیون ها پاسکاری می شود. با ابلاغ این قانون کمی از بار مشکلات کم می شود.

تولایی در اینباره توضیح داد:سطح های مالیاتی در این قانون تغییر کرده و نرخ ها یکسان نیست. بعضی از اقلام که مشمول مایحتاج عمومی هستند و الان مالیات این اقلام تا جایی که امکان داشت کم شده و مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی شوند. برای واحدهای تولیدی نیز تعیین تکلیف شده است. یعنی یک سری اشکالات که در قانون فعلی وجود دارد در آن قانون حل شده است.

وی همینطور اعلام کرد :مشکل اقشار کم درآمد تامین معاش است و در آمد بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار برای کارگر وجود دارد و کارفرما هم وضعیت خوبی ندارد که پول بیشتری بپردازد. البته در بعضی بخش ها مانند پتروشیمی ها که نرخ دستمزد در قیمت تمام شده بالا نیست، تا ده برابر این میزان را نیز می توانند بپردازند و اتفاقی هم برای آن واحد تولیدی رخ نمی دهد. ولی در بسیاری از صنایع ما نرخ دستمزد عدد قابل توجهی در قیمت تمام شده است که باید هم به حال کارگر و هم به حال کارفرما گریست.

رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران در ادامه اضافه کرد:امیدوارم در سال آینده تدابیری اندیشیده شود که وضعیت معیشت مردم بهتر شود، اگر این اتفاق بیافتد قدرت خرید آنها بالا رفته و چرخ اقتصاد بهتر می چرخد با این شرایط تحریم ها و معیشت شرایط مناسب نیست و فشار روی مردم و واحدهای تولیدی بسیار بالا است.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش