شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۰۵ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۲۶۵
مسکن، راه، عمران

ردپای پدرخوانده‌ها در سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران

سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران,ردپای پدرخوانده‌ها در سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران

روزنامه جهان صنعت نوشت: ساخت‌و‌ساز در تهران به عنوان پایتخت کشور همواره با تلاطم و آمارهای عجیب و غریب و در نهایت با حاشیه‌های فراوانی همراه بوده است. چندی پیش خبری منتشر شد که رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از انحلال سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خبر می‌داد. علی کریمی با اشاره به تخلفات رخ‌‌داده در بدنه سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران گفت: افرادی در سازمان نظام مهندسی استان تهران نفوذ دارند که عضو هیات‌مدیره نیستند، اما نقش اساسی در اداره آن ایفا می‌کنند.

او با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی استان تهران پنج هفته است که خروجی نداشته، تصریح کرد: تکلیف این است که سازمان‌های نظام مهندسی را رصد کنیم و اگر همین رویه ادامه پیدا کند قطعا راهی جز اجرای ماده ۲۶ قانون نمی‌ماند و این ماده اجرایی می‌شود.

براساس ماده ۲۶ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، انحلال سازمان‌های نظام مهندسی در صورت انحراف از اهداف سازمان، پیش‌بینی شده است.

علی کریمی آنچه رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان نظام مهندسی استان تهران منحل می‌شود، گفت: تصور من این است که این مشکلات بعد از اعلام رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور رو به کاهش گذاشته و امید است که این مشکلات به‌طور کامل مرتفع شود. او با بیان اینکه اشخاصی بیرون از هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند که در مواردی دخالت می‌کنند، ادامه داد: امیدواریم با اعلام رییس سازمان نظام مهندسی کشور و تمهیدات هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران این مشکلات به سرعت برطرف شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران همچنین شیب کیفیت ساخت‌و‌ساز را رو به بهبود دانسته و می‌گوید: عُمر مفید ساختمان در تهران بالای ۳۰ سال است و باید تخریب و نوسازی را در درجه اول در صرفه اقتصادی داشتن این اقدام دانست.

کریمی درخصوص علت این موضوع که همچنان شاهد پایین بودن کیفیت ساخت‌و‌ساز هستیم، گفت: وجود آزمایشگاه‌ها و مجریان ذی‌صلاح منجر به افزایش کیفیت ساخت‌و‌ساز با یک شیب ملایم شده است. با این حساب معتقد به کاهش کیفیت ساخت‌و‌ساز نیستم، بلکه معتقدم در سال‌های اخیر با یک شیب ملایم کیفیت ساخت‌و‌ساز بهتر شده است.

او همچنین گفت: با توجه به مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان به شکل مناسبی اجرا نمی‌شود. در حال حاضر نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد که عُمر مفید ساختمان در تهران چقدر است، اما قطعا بالای ۳۰ سال است.

کریمی افزود: بخش عمده پایین بودن عُمر مفید ساختمان را غیر‌ از موضوع عمر مفید ساختمان که تعداد سال‌های بهره‌برداری را مشخص می‌کند، این است که الان دچار مشکلی شده‌ایم و آن هم این است که برای یک مالک واحد مسکونی صرفه اقتصادی دارد که ساختمانی را که چندین سال پیش سه یا چهار طبقه ساخته‌شده را تخریب و نوسازی کند. چراکه مقررات ملی ساختمان جدید می‌گوید که یک واحد مسکونی را در این پهنه می‌توانید تا ۵‌طبقه هم احداث کنید و از آسانسور هم بهره ببرید. بنابراین بخش عمده موضوع تخریب و نوسازی به اقتصاد مسکن بازمی‌گردد و اینطور نیست که عمر ساختمان به انتها رسیده باشد. خیلی از ساختمان‌های جدید و قدیمی هستند که با وجود اینکه عُمر آنها به انتها نرسیده است، دچار تخریب و نوسازی می‌شوند.

در هفته‌های گذشته مواردی به وجود آمد و باعث شد تا رییس سازمان نظام مهندسی کشور اعلام کند که سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران منحل می‌شود. در صحبت‌هایی که حمزه شکیب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان داشتند از وجود پدرخوانده‌ها در نظام مهندسی ساختمان اسم برده و به آن اشاره کرد.

کریمی در این باره به «بازار» گفت: برخی مواقع دخالت‌هایی از بیرون برای سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام می‌شود و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان هم به آن اشاره داشته‌اند.

کریمی همچنین گفت: ماده ۲۶ در سال‌های گذشته چندین بار اعمال شده است. سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان در استان تهران در سال‌های دور و در استان کرمان منحل و مشمول ماده ۲۶ شدند. به نظر می‌رسد این مشکل در استان تهران هم به سرعت در حال مرتفع شدن است.

او اضافه کرد: بنده به عنوان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران مایل به اعمال ماده ۲۶ نیستم، اما اندازه‌گیری انحرافات سازمان نظام مهندسی ساختمان از خط‌مشی توسط نهادهای مرتبط با قانون انجام می‌شود.

کریمی درخصوص قصد کمیسیون عمران مجلس برای افزایش زمان ریاست سازمان نظام مهندسی گفت: موضوعی را که بنده در صحن مجلس شورای اسلامی شنیده‌ام این است که زمان حضور در هیات‌مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان بعد از تصویب قانون چهار ساله شود و دوره‌های ریاست نیز دو ساله باشد. بالاخره در بخش‌هایی هم ثبات مدیریت می‌تواند مثبت باشد.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش