سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۰۸ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۵۷۳
مسکن، راه، عمران

مسئولان اجرایی:

«ایرباس نو» شاید این هفته بیاید...!

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,ایرباس
هواپیمای ایرباس ۳۳۰ که قرار بود هفته گذشته وارد کشور شود، اما اکنون زمان دقیقی برای ورود این ایرباس در دست نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،نخستین ایرباس خریداری شده پس از ۳۸ سال در تاریخ ۲۲ دی ماه ۱۳۹۵ با حضور جمعی از دولتمردان و مدیران عامل شرکت های هواپیمایی وارد آسمان کشور شد، این ورود آنقدر برای دولتمردان دلنشین بود که انگاری از یاد بردند قرار است یکی از نتایج برجام  بهبود شرایط اقتصادی کشور باشد تا واردات هواپیماهای میلیاردی که حدود هفت سال پیش هزینه  آن پرداخت شده بود. حالا زمزمه هایی از ورود دیگر هواپیمای ایرباس ۳۳۰ به گوش می رسد.

 

 

اما آنچه در این میان حائز اهمیت است ضرورت خرید این هواپیماهاست که چقدر برای ناوگان هوایی و البته اقتصاد کشور مفید خواهند بود و چه نقشی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا خواهند کرد زیرا عده ای موافق نوسازی ناوگان هواپیمایی هستند و عده‌ای دیگر نیز خروج پول‌های میلیاردی از کشور بابت خرید هواپیما را ضروری نمی دانند.

 

 

یک دانشجو با بیان نارضایتی از ورود ایرباس فرانسوی گفت: آیا واردات هواپیما سبب اشتغال زایی برای بسیاری از جوانان بیکار و تحصیل کرده کشور می شود یا هزینه شهریه دانشگاه ها، اجاره بهاهای خانه ها کاهش می یابد یا عمده تولیدی های تعطیل شده دوباره به چرخۀ تولید باز می گردند.

 

رضا کرمی ۴۷ ساله که بعد از ۱۸ سال سابقه تولید پیراهن مردانه، پیک موتوری شده، گفت: آشفته بازار اقتصادی کشور و انباشت کوهی از چک های برگشتی چاره ای جز تعطیلی تولیدی برایمان نگذاشت.

 

وی با بیان اینکه با وجود مشکلات مالی، حالا دولتمردان سراغ هواپیماهای خارجی میلیاردی رفته اند و دلخوش به اینکه این هواپیما چاره ساز و حلال مشکلات پایه ای اقتصادی کشور هستند ، افزود: عمده افراد جامعه به جهت شرایط نامساعد اقتصادی خود برای جابجایی از یک شهر به شهر دیگر بعد از بسیاری تفکر و استشاره و استخاره دست آخر به بلیت اتوبوس متوصل می شوند.

 

 حالا جای سؤال است که، چه افرادی سوار هواپیمای میلیاردی می شوند و آمدن این هواپیماها به کشور برای آحاد مردم جامعه چه سودی دارد؟!

 

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی در خصوص هواپیمای ایرباس ۳۳۰ که قرار بود هفته گذشته در ناوگان هوایی کشور حضور پیدا کند، اظهار کرد: افرادی از سوی انجمن شرکت‌های هواپیمایی برای آماده سازی ایرباس ۳۳۰ در کشور مبدا حضور دارند که البته هنوز زمان دقیق ورود این هواپیما به کشور مشخص نیست، اما پیش بینی ورود آن به ناوگان هوایی کشور طی هفته‌ جاری دور ذهن نخواهد بود.

 

این درحالی است که دهم اسفتد ماه نیز عباس آخوندی در حاشیه بهره برداری از سامانه های هوشمند  ثبت تخلف عبور و مرور در جاده های کشور (۲۱ استان) اظهار کرد: تا پایان سال و قبل از تعطیلات نوروز ۲ فروند ایرباس ۳۳۰ وارد ناوگان هوایی کشور می شود.

 

به نظر می رسد، انتظار برای رسیدن هواپیمای نو از وزیر تا مسئولان ذی‌ربط را فراگرفته و این دلخوشی ها ربطی به مردم ندارد، چرا که آنان معتقدند این ایرباس های نو  مشکلاتشان را کم نمی کند.

 

هرچند مسئولان دولتی تأکید دارند که دولت ایران  حتی یک دلار نیز بابت خرید هواپیما به ایرباس و بوئینگ نخواهد پرداخت و کل پول از طریق فاینانس بانک‌های خارجی تأمین خواهد شد، اما آنها به روی دیگر ماجرا اشاره نمی‌کنند که به هر حال همین فاینانس‌ها به اضافه سودشان باید طی سال‌های آینده از جانب ایران بازپرداخت شود.

 

در چند ماه اخیر، اظهارات مسئولان دولتی به گونه‌ای بوده که افکار عمومی تصور می‌کند این حجم عظیم از هواپیما قرار است به طور رایگان در اختیار ایران قرار گیرد، در همین راستا کاظم جلالی نماینده حامی دولت در مجلس، ضمن غیرکارشناسانه خواندن اظهارات مطرح‌شده درخصوص اولویت اشتغال و مسکن برای کشور، خرید هواپیما را دارای اهمیت بیشتری دانست و  از دولت یازدهم و وزارت راه و شهرسازی به خاطر نوسازی ناوگان هوایی تشکر کرد.

 

همچنین محسن فلاح عضو هیأت علمی دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی اظهار داشت: مقاصد پروازی که برای این هواپیماهای غول پیکر درنظر گرفته شده بسیار محدود است و این هزینه ها با درآمدهایی که مقاصد پروازی برای این هواپیماها تعیین می کند برابری نمی کند، چراکه مسیر پروازی ایران مسیراقتصادی پردرآمدی نیست و جز ضرر و زیان برای کشور عایدی نخواهد داشت.

 

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره موضوع مورد بحث به خبرنگار راه و شهرسازی  درباره تصمیم دولت مبنی برخرید هواپیما در شرایط اقتصادی کنونی اظهار داشت:  در حال حاضر سیستم حمل و نقل هوایی کشور فرسوده و ناکارآمد است، ما موافق تقویت ناوگان حمل و نقل هوایی هستیم ولی اگر قرار است پولی از کشور خارج شود، خرید هواپیما در وضعیت کنونی ضرورت نداشته و اولویت های بسیاری غیر از این مورد برای کشور وجود دارد.

 

رضایی کوچی ادامه داد: در وضعیت کنونی کشور اگر پولی وجود داشته باشد در ابتدا باید صرف توسعه و نوسازی شبکه ریلی برای جابجایی مسافر و کالا، اصلاح جاده‌ها ، بزرگراه‌ها و بافت‌های فرسوده، راههای روستایی و کاهش و حذف ۱۶ هزار تایی تصادفات و..... شود.

 

وی تصریح کرد: خرید هواپیما برای کشور زمانی تحت موافقت ما قرار می گیرد که پولی از کشور خارج نشده و در قبال طلب ما از سایر کشورها نباشد.

 

 

بنابراین اگرچه نوسازی ناوگان هوایی کشور امری مطلوب تلقی می‌گردد اما با  توجه به مشکلات و سنگین و گلایه مندی مردم از معیشت ، لازم است که از منابع در اختیار، برای تحقق رشد اقتصادی و ارزش افزوده بالاتری در کشور استفاده شود.

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش