شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۴۵ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۶۱۹
مسکن، راه، عمران

بازار مسکن ۵ سال اخیر را چگونه گذراند؟

مسکن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
بازار مسکن طی سالهای اخیر با زمین گیر شدن در فاز رکورد، بسیاری صنایع مرتبط را دچار مشکل کرد؛ به گفته کارشناسان و به استناد آمار منتشرشده، اینک در دوره پیش رونق قرار گرفته است.

به گزارش مهر، بر اساس آمار اعلامی بانک مرکزی،در  آذرماه امسال، حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی معامله شد که نشان دهنده افزایش قابل ملاحظه تعداد معاملات مسکن در شهر تهران است.

 

بر اساس اعلام بانک مرکزی، این تعداد معامله مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل (آذرماه ۹۵) ۵۰.۲ درصد رشد داشته  است که می تواند سرآغاز دوره رونق بازار مسکن باشد؛ به خصوص که نشانه های خوبی از پایداری روند افزایشی تعداد مبایعه نامه ها تا پایان سال جاری و ادامه آن در سال آینده دیده می شود.

 

همچنین بر اساس آمار اعلامی وزارت راه و شهرسازی، بیشترین میزان معامله مسکن در سال جاری، مرداد ماه امسال بود که ۱۸ هزار و ۳۰۰ فقره معامله مسکن به ثبت رسید. با توجه به اینکه معمولا در فصل دوم سال، همواره با افزایش تعداد معاملات روبه رو هستیم، بالا بودن تعداد معاملات در مرداد ماه طبیعی است اما اینکه در آذرماه که معمولا به طور سنتی با کاهش خرید و فروش مسکن مواجه هستیم، تعداد معاملات تقریبا به میزان مبایعه نامه های ثبت شده در مردادماه رسیده، نشان دهنده خروج مسکن از رکود است.

 

بر اساس اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، تعداد معاملات مسکن در بازه اردیبهشت تا شهریور ۹۱ تقریبا ثابت و در حد فاصل ۱۳ تا ۱۵ هزار فقره معامله است اما در مهر و آبان ۹۱ به ترتیب به ۲۱ و ۲۲ هزار فقره می رسد. اما در ادامه در آذرماه ۹۱ تعداد معاملات به ۱۶ هزار فقره برمی گردد.

 

اوج معاملات مسکن در دهه ۹۰ به بهمن ماه ۹۱ با ۲۳ هزار و ۳۰۰ فقره معامله تعلق دارد. با این حال در اسفند ماه ۹۱ و سپس اردیبهشت ماه ۹۲ میزان معاملات به ترتیب ۱۴ و ۱۳ هزار فقره معامله است و سپس از این زمان روند نزولی خرید و فروش مسکن آغاز می شود که به گفته کارشناسان آغاز دوره رکود شمرده می شود.

 

اگرچه در این مدت زمان حدودا ۵ ساله، در برخی از ماه ها به صورت تکی و بدون داشتن روند ثابت در ماه های قبل و بعد آن هر از گاهی شاهد افزایش جهشی تعداد معاملات در یک ماه و سپس سقوط مجدد جهش وار خرید و فروش ها در ماه بعدی هستیم، اما روند کلی بازار مسکن نشان دهنده رکود بوده است.

 

از همین رو در خرداد ماه ۹۲ تعداد معاملات مسکن به ۱۰ هزار فقره می رسد و این روند در ماه های پس از آن ادامه یافته و حتی در مرداد ۹۲ به اندکی بیش از ۵ هزار فقره می رسد که پایین ترین میزان امضای مبایعه نامه در سال های اخیر محسوب می شود. با این حال همانگونه هر ساله انتظار می رود، در دو ماه پایانی سال ۹۲ شاهد افزایش میزان معاملات مسکن هستیم به گونه ای که در بهمن ۹۲ ۱۵ هزار فقره و در اسفند ۹۲ به ۱۶ هزار فقره می رسد.

 

همچنین این روند افزایشی مجددا ادامه می یابد و در اردیبهشت ۹۳ شاهد وقوع حدود ۲۲ هزار فقره معامله مسکن هستیم که می توانست ادامه آن، نویدبخش رونق یابی بخش مسکن باشد. اما در خرداد ۹۳ ۱۵ هزار و ۵۰۰ فقره معامله و در تیر ماه ۱۳ هزار و ۵۰۰ فقره معامله مسکن به ثبت رسید. این روند کاهشی با انجام تنها ۱۲ هزار فقره معامله مسکن در مرداد ماه همان سال تثبیت شد که در نهایت در شهریورماه با اندکی رشد، به کمتر از ۱۴ هزار فقره معامله مسکن منتهی شد.

 

مجددا در مهرماه همان سال به امضای ۱۲ هزار فقره معامله رسیدیم و آبان ماه ۹۳ کمتر از ۱۱ هزار فقره خرید و فروش مسکن را تجربه کرد. آذرماه نیز با نزدیک ۱۳ هزار فقره معامله ادامه روند نسبتا ثابت رکود بازار مسکن را حفظ کرد اما دی و بهمن و اسفند به ترتیب ۱۴، ۱۵ و ۱۳ هزار فقره معامله را به خود دید که نشان دهنده بازگشت گرمای نسبی به بازار در دو ماه پایانی هر سال حتی در سال های رکود بازار مسکن است.

 

اگرچه این گرمای نسبی بازار مسکن در دو ماه اردیبهشت و خرداد ۹۴ هم تجربه شد و شاهد وقوع ۱۵ هزار فقره معامله مسکن هستیم، اما باز هم در تابستان این سال رکود نسبی بازار را دربرگرفت و در سه ماهه تابستان ۹۴ به ترتیب ۱۱ هزار، ۱۲ هزار و ۱۲ هزار و ۵۰۰ فقره معامله مسکن به وقوع پیوست که نشانی از رونق در این بازار به چشم نمی خورد.

 

جالب اینکه این تعداد معامله به همین ترتیب در سه ماهه پاییز ۹۴ تکرار می شود که همچنان نمی توان رونقی در بازار مسکن دید.

 

اگرچه در دی و بهمن ۹۴ باز هم گرمایی هرچند کم رمق بازار مسکن را فرامی گیرد و به ترتیب ۱۵ هزار و ۱۵ هزار و ۲۰۰ فقره معامله در این دو ماه به ثبت می رسد اما در اسفند ماه همان سال به یک باره به ۱۲ هزار فقره کاهش می یابد.

 

سال ۹۵ نیز اتفاق چندان مهمی در تغییر میزان معاملات رخ نمی دهد به گونه ای که در بهار ۹۵ تنها ۳۴ هزار فقره معامله و در تابستان ۹۵ با اندکی بهبود فضای خرید و فروش مسکن، به ۴۶ هزار فقره معامله افزایش می یابد که به طور میانگین در هر ماه تنها ۱۵ هزار فقره معامله مسکن رخ داده است. اما هنوز با فضای رونق فاصله دارد.

 

پاییز همان سال (۹۵) تعداد معاملات به مجددا به ۳۳ هزار فقره (میانگین ۱۱ هزار معامله در هر ماه) شاهد تمدید رکود در این فصل هستیم اما با توجه به اینکه ۲ ماه پایانی هر سال، زمان اوج گرفتن معاملات مسکن است، میزان مبایعه نامه های امضا شده در زمستان ۹۵ به ۴۵ هزار فقره برمی گردد.

 

اردیبهشت و خرداد امسال نیز نسبت به ماه های مشابه سال های قبل از آن تغییر خاصی رخ نداد و مجددا رکود بازار مسکن ادامه یافت به گونه ای که در اردیبهشت ۹۶ تعداد معاملات مسکن ۱۶ هزار و ۷۰۰ فقره و خرداد ماه ۱۵ هزار و ۷۰۰ فقره بود.

 

اگرچه در تیرماه وضعیت از ماه قبل از آن هم بدتر شد و با ثبت تنها ۱۴ هزار و ۷۰۰ فقره معامله مسکن، نسبت به تیر ماه ۹۵ حدودا ۶ درصد و نسبت به خرداد ماه امسال ۲.۵ درصد کاهش تعداد معاملات را شاهد بودیم اما در مرداد ماه با ثبت ناگهانی ۱۸ هزار و ۳۰۰ فقره معامله مسکن، روند آغاز خروج بخش مسکن از رکود آغاز شد.

 

با توجه به اینکه در ماه های پیش رو که معمولا به طور سنتی شاهد افزایش معاملات مسکن هستیم و ممکن است به مرز ۲۰ هزار فقره معامله مسکن برسیم، بسیاری از کارشناسان اقتصاد مسکن آذرماه امسال را نقطه عطف در بازار مسکن می دانند که می تواند نویدبخش حداحافظی با دوره رکود مسکن باشد.

 

به خصوص که با افزایش ۵۷ درصدی ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات از محل صندوق مسکن یکم پیش بینی می شود که بخش عمده ای این این متقاضیان طی ماه های آینده وارد بازار شوند که این موضوع ادامه رونق و ثبات در گرمای بازار مسکن را نوید می دهد.

 

ضمن اینکه روند کاهشی قیمت اوراق تسهیلات مسکن به شرط پایدار ماندن این نرخ ها و حتی ورود به کانال کمتر از ۷۰ هزار تومانی به ازای هر برگه می تواند در گرم شدن این بازار مؤثر باشد.

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش