دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۰۵ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۰۵۴
مسکن، راه، عمران

ساکنان مسکن مهر در سرما شب را روز می‌کنند

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

مسکن مهر بعد از گذشت سالها همچنان به عنوان یک معضل نگران کننده خود نمایی می‌کند . منتقدان این طرح که گاهی از آن تحت عنوان "ساخت مسکن در بیابان" یاد می‌کنند، می‌گویند نبود زیر ساخت‌های مناسب موجب شده بیشتر این پروژه‌ها بلااستفاده یا بدون مشتری بماند.

 

این نوع مسکن هر از گاهی مورد اقبال و توجه خانوارهای بی سرپناه قرار می‌گیرد. به عبارتی دیگر هر گاه که رشد قیمت مسکن در متن کلانشهرها فزونی می‌گرفت توجه بخشی از مردم و دلالان متوجه مسکن مهر می‌شد تا شاید بتوان از آن به عنوان راهکاری برای سکونت در اطراف شهرها استفاده کرد.

 

قرار بود در قالب طرح مسکن مهر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود که اکنون بیش از ۲ میلیون واحد آماده شده اما بخشی از آن فاقد امکانات لازم برای خدمات زیر و روبنایی بویژه تاسیسات داخلی و بالابر است و این سبب شده است برخی خانواده‌ها برای اقامت در این واحدها با مشکلات زیادی روبرو شوند و شماری از متقاضیان نیز برای زندگی در این واحدهای مسکونی علاقه نشان ندهند.

 

تابستان امسال هم رشد خیره کننده قیمت مسکن موجب شد که باز هم مسکن مهر در کانون توجه مردم قرار بگیرد اما ضعف زیر ساخت‌های آن موجب شد که باز هم لبه تیز انتقادات متوجه مسکن مهر باشد.

 

تجمع اعتراضی

طی روزهای اخیر صدها خانوارساکن در مسکن مهر تهران به خاطر «فقدان سیستم گرمایشی در این واحدها» با توجه به آغاز فصل سرما تجمعاتی برپا کردند . مدیر روابط عمومی‌شرکت عمران شهرهای جدید می‌گوید قیمت سیستم گرمایش (پکیج) به بیش از سه برابر افزایش یافته و سبب شده است پیمانکاران در تهیه و نصب آن در واحدهای مسکن مهر کشور با مشکلات بزرگی روبرو شوند. با این حال معترضان نسبت به نصب نشدن این دستگاه در واحدهای تحویلی در مسکن مهر پردیس و تاخیر در تحویل واحدهای خود اعتراض داشتند.

 

کار به جایی رسید که وزیر جدید راه و شهرسازی یعنی جانشین آخوندی در دیدار با نمایندگان پروژه‌های مسکن مهر پردیس به سبب مشکلات کنونی عذرخواهی کرده و قول داده که این پروژه را به اتمام خواهد رساند.

 

وضعیت اسفبار مسکن مهر به قدری نگران کننده است که تقریبا بیشتر مسئولان مرتبط کار چندانی از دستشان بر نمی‌آید و حتی آخوندی وزیر دولت روحانی که قول داده بود این پروژه را به سرانجام خواهد رساند، در نهایت نتوانست کار چندانی از پیش ببرد و این سرطان بدون درمان قطعی به وزیر بعدی سپرده شد.

 

با این حال وزیر جدید هم می‌گوید با یک برنامه اجرایی، به جای وعده و وعید «اقدام و عمل» را با مشارکت دستگاههای اجرایی در دستور کار قرار خواهیم داد.

 

در همین راستا ، وزیر راه و شهرسازی به «حبیب الله طاهرخانی» مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید و «احمد اصغری مهرآباد»، مشاور وزیر در امور مسکن مهر، دستور داد همه موارد و خواسته‌های پروژه مسکن مهر و دیگر پروژه‌های مرتبط، پیگیری شود.

 

اسلامی‌گفت: بخشی از امکانات در اختیار وزارت راه و شهرسازی است که امیدوارم امکانات دیگر بخش‌ها نیز فراهم شده و در یک زمانبندی مناسب کار با رعایت همه تعهدات و شرایط لازم پیش برود.

 

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد اولویت وزارت راه و شهرسازی اتمام پروژه مسکن مهر و تشکیل کانون‌های گرم خانواده در این واحدهای آماده است.

 

واحد‌ها را تحویل دهند، زیر ساخت هم می‌آید

یک کارشناس مسکن می‌گوید: درست است که مسکن مهر زیر ساخت مناسب ندارد اما اکنون بحث اصلی در خصوص واحدهایی است که تحویل مردم نشده و سالهاست که آنها سرمایه و دار و ندار خود را به امید خانه دار شدن صرف تکمیل آن کردند اما هنوز هیچ واحدی تحویل نگرفته اند.

 

پیمان مروتی می‌گوید: در برخی بخش‌های مسکن پردیس که زیر ساخت ندارد و کمتر واحدی تحویل متقاضیان شده مسجد ساخته اند اما از مدرسه خبری نیست، به نظر من بحث نبود زیر ساخت موضوع درستی است اما مسئله این است که ساکن شدن بدون زیر ساخت بهتر از عدم سکونت و متروک شدن است چون زیر ساخت‌ها پس از سکونت شکل می‌گیرد اما تا وقتی سکونتی محقق نشود زیر ساختی هم شکل نخواهد گرفت.

 

وی می‌افزاید: وزیر جدید هم همان وعده‌های وزیر قبلی را در آستانه وزیر شدن می‌دهد اما در عمل بعید است اراده جدی از طرف ایشان برای تکمیل واحدهای اطراف تهران وجود داشته باشد.

 

مروتی می‌گوید : عدم تحویل واحد‌ها به متقاضیان موجب شده که روز به روز قیمت اقلام زیر ساختی مثل سیستم گرمایش، شیر آلات ، لوله و ... با افزایش ۱۰۰ درصدی روبرو شود در حالیکه اگر این واحد‌ها تحویل داده می‌شد ساکنان قبل از گران شدن این اقلام لا اقل بخشی از کاستی‌ها را از جیب خود تامین می‌کردند اما الان دیگر بعید است پیمانکار با این افزایش قیمت مسئولیت تکمیل آن را بر عهده بگیرد.

 

این کارشناس می‌گوید: اگر زودتر واحد‌ها تحویل می‌شد زیر ساخت هم ایجاد می‌شد اما عدم ارائه واحدها موجب خواهد شد که به مرور واحدهای تقریبا آماده متروک شود و تلاشی برای زیر ساخت‌های آن نشود.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش