محمد اسلامی در گفتوگو با ایسنا درباره جزییات اعمال محدودیتهای تردد از شنبه هفته آینده اظهار کرد: با مصوبه جدید ستاد ملی مدیریت کرونا هر کسی که تست کرونای مثبت داشته باشد، حق ندارد از طریق سیستم حمل و نقل عمومی مسافرت کند و بر این اساس به همه بخشهای حمل و نقل ابلاغ کردهایم که این مصوبه باید به دقت اجرایی شود.
وی افزود: بخشهای هواپیمایی و ریلی در حال اتصال به سیستمهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند و برخی شرکتهای ریلی مانند رجا متصل شده و بقیه شرکتها نیز در حال انجام این مرحله هستند. اما در بخش جادهای با توجه به اینکه به عنوان مثال بلیت اتوبوس از گذشته با اسم صادر میشد باید سیستمشان را راهاندازی کنند تا تنها از طریق کد ملی صدور بلیت را انجام دهند.
فرصت یک ماهه به شرکتهای اتوبوسرانی برای اتصال به سامانه وزارت بهداشت
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر همین اساس تا پایان آذر ماه به شرکتهای حمل و نقل جادهای فرصت داده شده تا سیستمهایشان را به سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متصل کنند. چرا که ایجاد و اتصال این زیرساختها در برخی مناطق، استانها و شهرستانها نیازمند زمان بیشتری است.
اسلامی با تاکید بر اینکه این تکلیف و وظیفه به همه زیربخشهای حمل و نقل ابلاغ شده است تا آن را اجرا کنند، گفت: خواسته های وزیر بهداشت و کمیتههای مربوط همواره در ستاد ملی کرونا مورد توجه قرار گرفته و تصویب شده است. و از شنبه پروتکلهای جدیدی شامل محدودیتهای تردد اجرا میشود.
محدودیت تردد کروناییها با موبایل
وی اضافه کرد: دلیل اجرای محدودیتها از روز شنبه اول آذر ماه این است که وزارت بهداشت باید آمادگی و ظرفیت خودش را از نظر میزان تستهایی که میخواهد بگیرد، به حداکثر برساند تا غربالگری کاملتری انجام داده و بتواند هر چه سریعتر مبتلایان را در کشور شناسایی کند. نکته مهم اینجاست که به صورت سیستمی بتوانند مبتلایان را از طریق موبایلهایشان کنترل و مانیتور کنند تا تردد آنها را محدود کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در همین راستا به ما اعلام شده تا از مسافرتهای آنها با وسائل حمل و نقل عمومی جلوگیری کنیم یا در ترددهایشان به محل کار محدودیت ایجاد شود و پس از شناسایی آنها، از افراد پیرامونشان تست گرفته شده و اجازه گسترش زنجیره انتقال داده نشود.
اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درخواستی از سوی وزارت بهداشت مبنی بر همراه داشتن پاسخ منفی تست کرونا برای کسانی که می خواهند در مسیرهای داخلی با وسائل حمل و نقل عمومی مسافرت کنند، مطرح شده است؟ اعلام کرد: در پروازهای خارجی (ورودی و خروجی) داشتن تست منفی کرونا الزامی بوده و به همه ایرلاینها اعلام شده است اما برای سفرها و پروازهای داخلی الزامی نیست چرا که در شرایط کنونی ظرفیت گرفتن تست و هزینههای آن وجود ندارد و به همین دلیل وزارت بهداشت به آن ورود پیدا نکرده و تا کنون غیر از غربالگری و تبسنجی خواستهای نداشته است.
وی تاکید کرد: رعایت این پروتکلها و پروتکلهای جدید برای افراد و شرکتهای حمل و نقلی ضروری و اجباری است و با کسانی که در اجرای این مصوبات کوتاهی کنند برخورد جدی خواهد شد و برای هر یک از آنها شامل افراد و شرکتها جریمه تعیین شده است.
برای سفر باید تست کرونا داد؟
معاون گردشگری گفت: سفر به ارائه نتیجه منفی تست کرونا مشروط نشده است و طبق توضیح وزارت بهداشت، لازم نیست پیش از سفرهای داخلی تست PCR انجام شود. اما از ورود مبتلایان کووید-۱۹ به داخل هواپیما، قطار و اتوبوس جلوگیری میشود و خدمات تور و سفر به مبتلایان کرونا نباید فروخته شود.
ولی تیموری درباره شبهه و ابهاماتی که بخشنامه اخیر وزارت بهداشت در ارتباط با «ممنوعیت سفر بدون ارائه تست کرونا» ایجاد کرده است، به ایسنا گفت: جریان آن بخشنامه از این قرار است که اگر به عنوان مسافر به شرکتهای خدمات مسافرتی برای تهیه بلیت هواپیما، قطار و یا اتوبوس مراجعه کنید، کد ملی شما را دریافت و در سامانه وزارت بهداشت وارد میکنند. آنطور که این وزارتخانه اعلام کرده است بانک اطلاعاتی از افرادی که تست کرونا دادهاند وجود دارد که آژانسها، شرکتها و مراکز فروش خدمات سفر از طریق آن میتوانند از وضعیت سلامت مسافر اطلاع پیدا کنند. چنانچه مسافری دو هفته پیش از سفر تست کرونا داده باشد و نتیجه مثبت آن ثبت شده باشد، اجازه سفر نخواهد داشت و شرکتهای مسافرتی نباید خدماتی به آنها بفروشند. ضمن اینکه وزیر بهداشت اعلام کرده است از ورود این افراد به داخل هواپیما، قطار و اتوبوس جلوگیری خواهد شد.
او افزود: این بخشنامه صرفا مشمول افرادی است که دو هفته پیش از سفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و نتیجه تست آنها مثبت بوده و در بانک اطلاعاتی وزارت بهداشت ثبت شده است. اگر دوران نقاهت (۱۴ روز) بیمار پایان یافته باشد دیگر به ارائه نتیجه منفی تست نیاز نیست. مسافرانی که هنوز دو هفته نقاهت را پشت سر نگذاشتهاند اما مدعیاند نتیجه تست PCR آنها منفی است و اصرار به تردد و جابهجایی بین شهری دارند باید برای تهیه بلیت و استفاده از وسایل نقلیه عمومی، گواهی معتبر سلامت و نتیجه منفی تست کرونا ارائه دهند.
تیموری درباره ابلاغ بخشنامه وزارت بهداشت به آژانسهای مسافرتی و مجریان تورها، اظهار کرد: این بخشنامه مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است و همه باید اجرا کنند. هرچند که با تشدید محدودیتهای تردد از هفته آینده، عملا امکان اجرای تور وجود ندارد و سفر با وسایل نقلیه عمومی با توجه به تعطیلی بیشتر مراکز، محدود خواهد شد.
وزارت بهداشت از ۲۸ آبانماه طرح ممنوعیت سفر مبتلایان ویروس کرونا را به اجرا میگذارد. این وزارتخانه در نامهای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رییس سازمان هواپیمایی کشور، رییس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راهآهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرده است: «در راستای اجرای بند ۷ مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابهجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ ۲۸ آبان هرگونه جابهجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است.»
معاون وزیر بهداشت در تکمیل این نامه که محتوای آن برای بسیاری ایجاد شبهه و ابهام کرده بود، توضیح داد: قرار نیست از متقاضیان خرید بلیت، گواهی سلامت و یا تست کرونا گرفته شود، بلکه سامانههای فروش بلیت قطار، اتوبوس، هواپیما و آژانسهای مسافرتی به سامانه وزارت بهداشت متصل میشوند و از آن طریق، مبتلایان ویروس کرونا را شناسایی میکنند و بلیت برایشان صادر نمیشود و اجازه سفر نیز نخواهند داشت.
- 15
- 6