به گزارش ایسنا، قیمت جهانی مس بعد از افتی که حدود ۲.۵ ماه پیش متحمل شد و به حدود ۵۴۱۵ دلار رسید، در ماه های گذشته رشد مناسبی داشت و اکنون به قیمتی حدود ۵۹۳۰ دلار رسیده است و این در حالی است که بر اساس تحلیل های جهانی تولید جهانی مس کاتد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲.۵ درصد کاهش می یابد.
بازار مس ایران البته متاثر از بازار جهانی وضعیت خوبی را تجربه میکند و در آخرین رویدادهای حوزه تولید مس کارخانه مس چهل کوره سیستان و بلوچستان با حضور رئیس جمهور در هفته گذشته افتتاح شد.
به گفت مهدی کرباسیان – رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - در حالی میزان سرمایه گذاری در این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام شد که میزان خاک ورودی این کارخانه کنسانتره ۳۰۰هزار تن در سال بوده که تبدیل به ۱۶۷۰۰ تن کنسانتره ۲۰درصد می شود.
کرباسیان در توضیحات خود در باره معدن چهل کوره گفت: این معدن از ذخیره ۳ میلیون تنی برخوردار است که برای مدت ۱۰ سال می تواند کارخانه را تغذیه کند و تا کنون یک مرحله اکتشاف در این معدن انجام شده و برنامه ای برای اجرای طرح جدید اکتشافی وجود دارد تا به ذخایر بیشتری دست پیدا کنیم.
اما در ادامه تحلیل بازار جهانی در حالی که بر اساس براوردهای جهانی تولید کنسانتره ۹۰ درصد از رشد ظرفیت تولید جهانی مس را تا سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص می دهد ۵۵ درصد از این رشد در کشورهای شیلی، چین، جمهوری دموکراتیک کنگو، پرو و زامبیا روی می دهد. تولید جهانی مس کاتد تا پایان سال ۲۰۱۵ به ۱۸.۷ میلیون تن رسیده بود. از سوی دیگر ظرفیت تولید مس آند نیز طی پنج سال اخیر رشد سالانه ۳ درصدی داشته که ICSG پیش بینی می کند به سالانه ۱.۷ تا سال ۲۰۲۰ کاهش یابد.
ظرفیت سالانه پالایش مس در پنج سال گذشته با رشد ۳ درصدی به ثبت رسید که انتظار می رود با کاهش رشد مواجه شود و تا سال ۲۰۲۰ با میانگین رشد ۱.۲ افزایش یابد. حدود ۸۰ درصد از این رشد حاصل پالایشگاههای الکترولیتی است.
پیش بینی می شود که ۶۵ درصد از ظرفیت سالانه تصفیه جهانی مس تا سال ۲۰۲۰ متعلق به پالایشگاه های کشور چین و ۱۸ درصد نیز از افزایش ظرفیت الکترووینینگ جمهوری دموکراتیک کنگو است. انتظار می رود تا سال ۲۰۲۰ ظرفیت الکترووینینگ شیلی ۱۵ درصد کاهش یابد.
که مجموع این پیشبینیها افتی ۲.۵ درصدی را در سال ۲۰۲۰ برای مس نشان میدهد.
- 15
- 6