پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۳۰ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۶۹۹۰
صنعت و معدن

عرضه تلویزیون‌های ماهواره‌دار قاچاق/ دامپینگ محصولات ال‌جی و سامسونگ در مرز

تلویزیون‌های ماهواره‌دار قاچاق,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری از عرضه تلویزیون‌های ماهواره‌دار در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر محصولات ال‌جی و سامسونگ در مرزهای ایران دمپ می‌شوند.

به گزارش فارس،‌ بابک ثقفی در یک نشست خبری با اشاره به افزایش قاچاق لوازم خانگی به کشور در پاسخ به سؤال فارس در مورد حجم قاچاق تلویزیون اظهار داشت:‌ در حال حاضر سهم قاچاق در بازار تلویزیون ایران حدود ۲۰۰ هزار دستگاه است ولی همین رقم کم توانسته بازار را متشنج کند.

وی ادامه داد: میزان مصرف تلویزیون در کشور به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسیده که بخشی از آن از طریق قاچاق تأمین می‌شود.

ثقفی افزود:  در حال حاضر که قیمت ارز نیمایی و ارز بازار آزاد به یکدیگر نزدیک شده، جذابیت قاچاق لوازم خانگی بیش از سال‌های گذشته افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود ۶۰ درصد بازار لوازم خانگی به راحتی در اختیار شرکت‌های خارجی قرار داشت، گفت: این شرکت‌های خارجی در شرایط متأثر از تحریم‌ها به راحتی بازار کشورمان را رها کردند و به عرضه قطره چکانی لوازم خانگی روی آوردند.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز این شرکت‌ها با دامپینگ محصولاتشان در شهرهای مرزی از جمله در کردستان، دبی وغیره به دنبال کاهش هزینه‌های قاچاق به ایران هستند تا اجازه ندهند تولیدکنندگان ایرانی قدرت بگیرند.

وی افزود: شرکت‌های خارجی بیشتر تلویزیون‌های پرمصرف را دمپ می‌کنند و محصولات گران‌قیمت از طریق قاچاق عرضه نمی‌شوند تا به این ترتیب رشد تولیدکنندگان داخلی را متوقف کنند.

* عوامل به تعادل رسیدن بازار لوازم خانگی

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر بازار لوازم خانگی به تعادل رسیده است، افزود: با خروج شرکت‌های خارجی از بازار لوازم خانگی ایران با تنش و کمبود کالا روبرو شدیم که نارضایتی مشتریان را به همراه داشت ولی در حال حاضر با فعال شدن تولیدکنندگان داخلی بازار به تعادل رسیده است.

وی توضیح داد: برخی عوامل در اینجا تعادل در بازار لوازم خانگی مؤثر بوده است، از جمله اینکه تولیدکنندگان ایرانی که تا آن زمان تحت فشار شرکت‌های خارجی در حال نابودی بودند، با خروج برندهای خارجی توانسته‌اند خود را پیدا کنند و سطح تولیداتشان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی ایران شبیه بازار ترکیه است، افزود: ۴ سال پیش مصرف تلویزیون در ترکیه ۳ میلیون دستگاه بود و در حال حاضر نیز همین میزان است. در آن زمان مصرف بازار ایران حدود ۲ میلیون دستگاه بود ولی حالا به یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه رسیده است.

ثقفی تصریح کرد: این کاهش مصرف نشان‌دهنده تأثیر مسائل اقتصادی بر بازار است. زیرا با افزایش قیمت‌ها، کاهش تقاضا برای خرید لوازم خانگی را در بازار شاهد بودیم.

تلویزیون‌های ماهواره‌دار قاچاق,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گفته وی ۴ سال پیش حدود ۶۰۰ هزار دستگاه از ۲ میلیون دستگاه تلویزیون مصرفی در کشور از طریق قاچاق تأمین می‌شد و حالا هم سهم قاچاق از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه تلویزیون مصرفی در کشور حدود ۲۰۰ هزار دستگاه است.

وی تأکید کرد:‌ در تمام مغازه‌هایی که محصولات ال‌جی و سامسونگ را عرضه می‌کردند حالا کالای قاچاق عرضه می‌شود.

* عرضه تلویزیون‌های ماهواره‌دار در کشور

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری تأکید کرد: مسئولین کجایند؟ خوابند؟ در حال حاضر تلویزیون‌هایی که دارای گیرنده ماهواره هستند در بازار عرضه می‌شود. در حالی که عرضه این محصول در کشور ممنوع است.

به گفته وی،‌ هم اکنون شرکت‌های خارجی تولیدکننده لوازم خانگی با دمپینگ‌  محصولاتشان در مرزهای ایران سعی دارند در بازار ایران حضور داشته باشند و با کاهش قیمت تمام‌شده محصولاتشان برای مشتری می‌خواهند اجازه ندهند که شرکت‌های ایرانی قوی شوند.

ثقفی با طرح این سوال که چرا مسئولان دولتی جلوی این مسئله را نمی‌گیرند؟ گفت: مردم نیازمند کالای باکیفیت و قیمت مناسب هستند، تولیدکنندگان ایرانی تا حدی اجازه این تولید را پیدا کرده‌اند، نباید اجازه دهیم دوباره بازار به شرایط سابق برگردد.

وی حمایت مردم از کالای ایرانی در سال گذشته را به عنوان یکی دیگر از عوامل ایجاد تعادل در بازار عنوان کرد و گفت: در سالی که با عنوان رونق تولید ملی نامگذاری شده باید به تولیدات داخل توجه بیشتری شود.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت تأمین مالی شرکت‌های داخلی از طریق عرضه سهامشان در بورس، گفت: اگر برای ساخت یک کارخانه ۱۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت شود، باید سود ۲۰ درصدی بابت این تسهیلات پرداخت شود که میزان این سود حدود ۳۶ میلیارد تومان است. این موضوع باعث می‌شود هزینه تولید هر دستگاه تلویزیون حدود ۳۶۰ هزار تومان افزایش یابد. در مورد لباسشویی نیز حدود ۱۰ درصد قیمت کالا یعنی ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود در حالی که اگر از بورس تأمین مالی شویم می‌توانیم کالا را با کیفیت و قیمت مناسب عرضه کنیم.

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویریدر ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی شرکت‌های داخلی برای افزایش تولید لوازم خانگی، از نصب خط تولید لباسشویی در شرکت صنایع ماشین‌های اداری ایران در هفته آینده خبر داد و گفت: ابتدای مهر ماه نیز خط تولید یخچال نصب خواهد شد که با قطعات وارداتی به تولید می‌رسند.

* تسهیلات ناچیز برای صنعت لوازم خانگی

وی در مورد اختصاص تسهیلات به شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی از سوی وزارت صنعت نیز گفت: مدیران این وزارتخانه عنوان کردند که ۲۰ میلیارد تومان بابت صنعت لوازم خانگی تسهیلات پرداخت خواهد شد. در حالی که این رقم بسیار ناچیز است.

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر هزینه ارسال یک دستگاه تلویزیون از مرز تا تهران ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است و بابت هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان هزینه دریافت می‌شود، گفت: این رقم در مورد لباسشویی که ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم است و یا یخچال که حدود ۱۰۰ کیلوگرم است، عدد بالایی خواهد شد و به همین دلیل قاچاق این دو محصول صرفه زیادی ندارد.

وی با بیان اینکه دولت باید در مبارزه با قاچاق برنامه جدی داشته باشد،‌گفت:‌ شرکت‌های لوازم خانگی خارجی سالی چند میلیون دلار جهت تبلیغات صرف می‌کردند و حالا این رقم را بابت دامپینگ محصولاتشان در مرزهای ایران می‌پردازند.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
شما هم بفکر جیب خودتون هستید نه مردم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش