جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۵۶ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۱۱۴۷
صنعت و معدن

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان:

مشکل امروز ذوب‌آهن تأمین سنگ‌آهن است

منصور یزدی‌زاده,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: واردات ریل اصلاً توجیهی ندارد و دلیل وارد کردن این محصول را باید از واردکنندگان پرسید. ما ریل را به قیمت ارزان‌تر تولید می‌کنیم و واقعاً به این حجم از واردات انتقاد داریم.

به گزارش تسنیم، منصور یزدی‌زاده ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری فعالان عرصه صنعت سربازان اقتصاد کشور هستند تا مانند همیشه از گردنه‌های خطرناک عبور کنیم.

وی افزود: متأسفانه برخی در شبکه‌های اجتماعی به جای اینکه به‌دنبال منافع مردم و کشور باشند، بر اساس منافع خود عمل می‌کنند، در حالی که ما حساب رسانه‌هایی که واقعیات را انعکاس می‌دهند را از آنها جدا می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان ادامه داد: ذوب‌آهن مجموعه‌ای بزرگ با بیش از ۵۰ سال سابقه است و خوشبختانه برخلاف برخی خبرسازی‌ها هنوز از نفس نیفتاده و به‌دنبال کسب موفقیت‌های بیشتر است.

تحقق شعار سال رونق تولید الزاماتی نیاز دارد

وی با بیان اینکه سال رونق تولید الزامات و مبانی خاصی لازم دارد، گفت: با نام‌گذاری امسال به نام رونق تولید قطعا سطح توقعات ما از وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک متفاوت شده است و عملکرد آنها باید در جهت تحقق رونق تولید باشد، چون افزایش تولید تنها راه بهبود شرایط کارخانه و سطح معیشت کارکنان آن است.

یزدی‌زاده بیان کرد: برخی نمایندگان سوال می‌کنند که فولادمبارکه سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان سود داشته اما چرا سود ذوب‌آهن کمتر از این میزان بوده است، در حالی که بزرگ‌ترین دلیل تفاوت در سود شرکت‌ها تفاوت فرآیند تولید است. ذوب‌آهن تنها شرکت کشور است که با روش کوره بلند کار می‌کند که اتکا به گاز طبیعی در آن تقریبا صفر است و ما نسبت به فولادمبارکه به نسبت یک به ۱۰ یارانه گاز دریافت می‌کنیم. همچنین گازی که به ما می‌دهند با تعرفه صنعتی است در حالی که باید با تعرفه نیروگاهی باشد.

وی تصریح کرد: ذوب‌آهن برخلاف سایر واحدهای صنعتی امکان توقف تولید ندارد و باید به صورت شبانه‌روزی کار کند، چون خاموش شدن کوره بلند مساوی با مرگ کارخانه است. اینها تفاوت‌های ذوب‌‌آهن با سایر واحدهای صنعتی است که متاسفانه زیاد مطرح نمی‌شود‌.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان درباره میزان تولید این شرکت خاطرنشان کرد: سال گذشته سال بسیار سختی بود، اما به رکورد تولید یک میلیون و ۴۱۰ هزار تن چدن رسیدیم و هدف‌گذاری امسال، تولید ۳ میلیون و ۵۰ هزار تن است که تا الان به تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده‌ایم. شرط رسیدن به هدف‌گذاری امسال این است که کوره یک که در دست تعمیر است در ۶ ماه دوم سال به مدار تولید برگردد که در مرحله ساخت بلوک‌ها هستیم و امیدوارم به ۳ ماه آخر سال برسد. البته مشکل ذوب‌آهن کوره بلند نیست و تامین سنگ آهن است. به همین دلیل از برنامه تولید فولاد عقب هستیم که امیدواریم در شهریور یا ۶ ماه دوم سال این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

وی اظهار داشت: به دلیل افزایش نرخ ارز، صادرات سنگ‌آهن به صرفه‌تر شده و از وزارت صمت انتظار داریم صادرات سنگ‌آهن و مواد خام با برنامه‌ریزی این وزارتخانه کنترل شود. البته باید پای حرف فعالان حوزه معدن هم نشست، اما یک مرجع باید برای هماهنگی این موارد وجود داشته باشد.

یزدی‌زاده تولید ریل ملی را از دستاوردهای ذوب‌آهن در یک سال گذشته دانست و افزود: هنوز پرونده بازی در حوزه محیط زیست داریم و در این مورد دست‌هایمان برابر قانون بالا است، اما یکی از دستاوردهای ما در حوزه کاهش آلایندگی تولید درهای هفت متری انعطلاف‌پذیر برای باتری شماره ۳ است که سال گذشته طراحی و ساخته شد‌. همچنین مصرف آب را با انجام پروژه‌های ریز و درشت از ۱۷ میلیون مترمکعب در سال ۹۶ به ۱۴ میلیون مترمکعب در سال ۹۷ کاهش دادیم. با قرارداد هزار میلیارد تومانی خرید پساب از زرین‌شهر، نجف‌آباد، فولادشهر، فلاورجان و ... تا ۲ سال آینده مصرف آب خام در کارخانه در حد شرب و مصارف بهداشتی کارکنان خلاصه می‌شود.

وی ادامه داد: این پروژه توسط شرکت مپنا و به صورت BOT انجام خواهد شد و امیدواریم ظرف ۴ سال آینده به کمترین میزان برداشت آب از رودخانه زاینده‌رود برسیم.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان صادرات ۵۰ درصد تولیدات این شرکت را هدف سال جاری دانست و گفت: آسیای دور، شمال آفریقا، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، عراق و افغانستان از جمله کشورهای هدف صادرات محصولات ذوب‌آهن است‌.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه با وجود تولید ریل در ذوب‌آهن واردات این محصول چه توجیهی دارد و چه رایزنی‌هایی برای جلوگیری از واردات آن با مسئولان انجام شده است، تصریح کرد: واردات ریل اصلاً توجیهی ندارد و این سوال را باید از واردکنندگان پرسید. ما ریل را به قیمت ارزان‌تر تولید می‌کنیم و واقعاً به این حجم از واردات انتقاد داریم. به وزارت راه و شهرسازی و متروهای سراسر کشور نامه زدیم و برای تامین ریل اعلام آمادگی کرده‌ایم، اما در هر حال باید خودمان را جای طرف مقابل هم بگذاریم و شاید این نگرانی را دارند که اگر ذوب‌آهن به مشکل برخورد بدون ریل بمانند. در کل امیدواریم شرایط واردات به گونه‌ای باشد که این محصول دیگر وارد نشود.

یزدی‌زاده در پاسخ به سوالی درباره بدهی‌های این شرکت گفت: سال گذشته جزو شرکت‌های بودیم که بانک‌ها دیگر به آن وام نمی‌دادند و ۱۶۰ چک برگشتی داشتیم و بدهی‌های بانکی به شکلی بود که امکان بازپرداخت آنها را نداشتیم. همچنین از نظر مواد اولیه در شرایط اسفناکی بودیم و میزان آب ورودی به کارخانه تقریباً صفر شده بود، اما در حال حاضر چک برگشتی نداریم و دیگر جزو شرکت‌هایی که به آنها وام تعلق نمی‌گیرد نیستیم و هزار میلیارد تومان از بدهی بانک‌ها را با کمک تامین اجتماعی تسویه کرده‌ایم و در حال حاضر به‌جای بدهی به بانک‌ها، تامین اجتماعی طلبکار ما است.

وی با اشاره به افزایش بودجه پژوهشی این شرکت از ۲ میلیارد تومان به ۱۰ میلیارد تومان اضافه کرد: شرکت ذوب‌آهن در سال‌های گذشته نتوانسته تملک معدن داشته باشد و به همین دلیل قیمت تمام شده محصولات ما از سایر واحدهای صنعتی که معدن در اختیار دارند، بیشتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان درباره آلاینده بودن این کارخانه گفت: هم‌اکنون ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز داریم که سالانه ۱۵ میلیارد تومان برای ما هزینه نگهداری دارد. برخی تا کمی دود می‌بینند می‌گویند ذوب‌آهن آلاینده است در صورتی که هر صنعتی ممکن است کمی آلایندگی داشته باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره علت تغییر مدیرعامل باشگاه ذوب‌آهن و انتظار او از مدیرعامل جدید این باشگاه تصریح کرد: تغییر در هر مجموعه‌ای وجود دارد و من هم ممکن است فردا در شرکت ذوب‌آهن نباشم. تغییر مدیریتی مانند مرگ است و باید تسلیم آن شد. تمرکز باشگاه ذوب‌آهن نباید منحصر به یک تیم فوتبال باشد و دخل و خرج باشگاه باید با هم متناسب باشد. سعید آذری برای باشگاه بسیار زحمت کشید اما این تغییر برای بهبود وضعیت باشگاه اتفاق افتاد.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش