به گزارش ایسنا، هفته قبل افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن مایع و ۳۰ درصدی روغن جامد به صورت غیررسمی از سوی مسئولان تائید و در پایان در سامانه ۱۲۴ که ملاک عمل بازرسان صنفی است اعمال شد.
در پی پیگیری ها در رابطه با چرایی این افزایش قیمت، در نهایت این وزارتخانه مصوباتی در اختیار قرار داد که نشان می دهد دلیل افزایش قیمت روغن خام نباتی و ساخته شده، افزایش قیمت های جهانی روغن خام، افزایش هزینه های تولید از جمله هزینه مواد بسته بندی دستمزد و غیره بوده که با توجه به عدم واردات روغن توسط بخش خصوصی و به تبع عدم امکان ارائه مستندات واردات کالای مورد نظر ، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر مبنای قیمت پایه ارزی روغن خام مصوب کمیته تخصیص و اقدام ارزی و لحاظ افزایش سایر هزینه های تولید، قیمت روغن خام و ساخته شده را محاسبه نموده است.
بر این اساس با تصمیم سازمان حمایت قیمت مواد اولیه تولید روغن یعنی هر کیلو روغن خام سویا و روغن خام پالم از ۵۵۰۰ به ۷۵۰۰ تومان به روغن خام آفتابگردان از ۶۰۰۰ به ۹۰۰۰ تومان افزایش یافته و در نتیجه افزایش قیمت روغن نباتی ساخته شده حداکثر ۳۵ درصد مورد تأیید قرار گرفت.
همچنین در این مصوبه ذکر شده مسئولیت تامین و تخصیص بهنگام ارز با بانک مرکزی جمهوری اسلامی و کارگروه تنظیم بازار است و انجمن صنفی صنایع روغن نباتی نیز مکلف است نسبت به تامین مکفی کالا( در تمام گروه های کالایی تولیدی) در شبکه توزیع اقدام کند و در صورت بروز خللی در عرضه کالا در سطح بازار اقدامات قانونی لازم معمول خواهد شد.
از ۲۷ اردیبهشت ماه روغن رسماً گران شد و قیمت مصوب هر بطری روغن مایع سرخ کردنی ۸۱۰ گرمی از ۹۶۵۰ تومان به حدود ۱۳ هزار تومان، روغن مایع آفتابگردان از ۹۹۰۰ تومان به حدود ۱۳ هزار و ۳۵۰ تومان، روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی از ۵۱ هزار تومان به ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان و روغن نباتی ۱۶ کیلویی از ۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان به حدود ۲۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. مشاهدات میدانی نیز نشان می دهد که قیمت های جدید در بازار اعمال شده، ولی هم چنان روغن جامد کمیاب است.
به طور کلی مشکلات بازار روغن محدود به افزایش قیمت نیست بلکه در ماه های اخیر بازار روغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد؛ تا جایی که حتی با تشکیل صف های طولانی و حواشی دیگر از جمله دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در برخی فروشگاه ها مواجه شد و شواهد حاکی از این است که تامین بازار روغن جامد همچنان با مشکلاتی مواجه است.
- 13
- 6