یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۵۵۸
اصناف و قیمت ها

ورود کفش‌های درجه ۴ چینی به بازار ایران/ افزایش ۴۰ درصدی قیمت تمام شده تولید کفش

حراج‌های بی مشتری در بازار کفش, رکود بی سابقه در بازار کفش
این روز‌ها حراج‌های بی مشتری در بازار کفش به دلیل رکود بی سابقه و به دنبال افزایش قیمت دلار و گرانی ۴۰ درصدی قیمت تمام شده تنها در مدت ۱۱ ماه اخیر، تبعات سنگینی بر اقتصاد این بخش از بازار گذاشته که مهمترین آن، ورشکستگی تولیدکنندگان و فروشندگان این محصول را در پی داشته است.

دولت از اولین روز‌های مسئولیت، در کنار تلاش برای برچیدن صف‌های مایحتاج مردم که آن را خلاف کرامت انسانی می‌دانست، گام‌های خود را با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در راه اصلاحات ساختاری برای تأمین معیشت و امنیت غذایی و رفاهی مردم برداشت؛ سیاستی که از ابتدای سال جاری تاکنون باعث تضعیف سرمایه‌های مردم شد و امروز هم معیشت خانوار‌ها به ویژه متوسط نشین‌ها و زیر خط فقر رفته‌ها را نشانه گرفته است.

طبق سنت دیرینه در آخرین ماه سال بازار جنب و جوش خاصی را تجربه می‌کنند و پول مردم خرج خرید پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانگی، فرش، لوستر و در نهایت خورد و خوراک‌های مرسوم عید باستانی ایرانی‌ها می‌شود.

اما امسال رکود در تمام بازار همچنان حاکم است و گویا مردم فراموش کرده اند وارد ماه اسفند شده اند و باید برای جشن ورود به سال جدید آماده شوند.

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، سال ۱۴۰۱ آنقدر برای مردم گران تمام شد که از ابتدای سال تاکنون دهک‌های متوسط و ضعیف قید خرید را زده اند و تا حد امکان خرید لوازم خانگی، پوشاک و سایر ملزومات را به تعویق انداخته اند، اما مشخص نیست مردم با این وضعیت تا چه زمانی می‌توانند تاب بیاورند.

نتیجه جراحی دولت سیزدهم چیست؟

گرانی و تورم، حاصل جراحی اقتصاد توسط دولت سیزدهم بوده و سال سختی را برای مردم رقم زد. به اعتقاد کارشناسان، تورم بالای ۷۰ درصد معیشت مردم را به گونه‌ای تغییر داده که خانوار‌های متوسط نشین را به سرعت به سمت دهک‌های ضعیف می‌کشاند؛ موضوعی که دولت آن را انکار می‌کند و معتقد است که مردم توان مالی بالایی را دارند و رفاه مردم هر روز رو به افزایش است.

هرچند تأمین معیشت پایدار مردم از مهم‌ترین نیاز‌ها و از اساسی‌ترین وظایف نظام سیاسی دولت است، اما بی توجهی به این اصل تبعات سنگین تری را به بخش‌های مختلف اقتصاد کشور و خانوار‌ها تحمیل می‌کند.

وعده رییس دولت سیزدهم و مردان دولتش در ابتدای تصدی مسئولیت، کنترل شرایط بحرانی و تورم زا اقتصاد کشور و تأمین نیاز‌های روزانه مردم بود، اما متأسفانه برخلاف این وعده، افزایش نرخ تورم، بیکاری، گرانی کالا‌های اساسی و ضروری و کاهش رفاه، عاید مردم شده است.

مردم کفش نمی‌خواهند؟

وضعیت بد اقتصادی کشور بر بازار کفش هم تاثیر گذاشته است. تا جایی که هم فروشندگان و حتی تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده است.

با گذری در بازار می‌بینیم که قیمت‌های عجیب میلیونی یک جفت کفش باعث نگرانی خریداران شده است چرا که توان خرید آن را ندارند و همین موضوع باعث شده که کمتر فروشگاهی در بازار کفش از فروش روزانه خود رضایت داشته باشد و صاحبان این فروشگاه‌ها به دنبال راهی جهت پاس کردن چک‌های مغازه‌های خود هستند.

خیابان باغ سپهسالار در محدوده میدان بهارستان قرار دارد. در حال حاضر از خیابان باغ سپهسالار فقط خیابان صف باقی مانده که مرکز فروش کیف و کفش در تهران است. ارجمند یکی از صاحبان فروشگاه کفش در خیابان سپهسالار با انتقاد از وضعیت موجود به اقتصاد ۲۴ گفت: گرانی دلار دلیل اصلی افزایش قیمت مواد اولیه (چرم، فوم، چسب و...) شده و ما نیز در سال جاری با ضرر و زیان مواجه شده‌ایم.

وی ادامه داد: تورم در بازار کفش باعث رکود کم سابقه‌ای شده تا جایی که مردم تا کفششان از بین نرود اقدام به خرید کفش جدید نمی‌کنند.

این کاسب محله سپهسالار تهران با تجربه‌ای بیش از ۳۵ سال فعالیت در این بازار با اشاره به اینکه برای خارج شدن از وضعیت گرانی و رکود در بازار کفش راهی به جز کاهش نرخ ارز و تثبیت سیاست‌های ارزی وجود ندارد، گفت: وضعیت اقتصادی مردم از دوران جنگ تحمیلی خراب‌تر شده است. مردم علی رغم تمامی سختی‌ها و کاستی‌ها صاحب قدرت مالی بودند و کاسب‌ها نیز مانند روال عادی به فعالیت خود ادامه می‌دانند.

ارجمند ادامه داد: امسال با افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت تمام شده تولید کفش، انتظار افزایش ۶۰ درصدی قیمت کفش در بازار نسبت به سال گذشته خیلی بعید نیست.

گرانی کفش رونق را از بازار برده است 

به گفته این فعال بازار کفش، گرانی تولید کفش باعث بی رونقی در این بازار شده است، از این رو کسبه خیلی زود‌تر از سنوات گذشته اقدام به حراج خارج فصل کرده اند، اما بازهم مردم استقبالی از خرید کفش نمی‌کنند.

این کاسب محله سپهسالار تهران ادامه داد: تا زمانی که تولیدکنندگان ناچارند برای خرید مواد اولیه تولید کفش ابتدا به سراغ قیمت دلار و بعد به دنبال تهیه جنس بروند، قیمت‌ها در بازار نخواهد شکست و هر روز بر قیمت تمام شده افزوده می‌شود و خریدار نهایی کمتر و کمتر می‌شود.

این فعال بازار در ادامه گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: این روز‌ها حراج‌های بی مشتری در بازار کفش به دلیل رکود بی سابقه و افزایش قیمت دلار و گرانی ۴۰ درصدی قیمت تمام شده مشاهده می‌شود. اینها تبعات سنگینی بر اقتصاد این بخش از بازار داشته که مهمترین آن، ورشکستگی تولیدکنندگان و فروشندگان این محصول است.

ارجمند با تأکید بر اینکه هر فردی بالاخره باید برای خرید کفش اقدام کند، گفت: خریداران به دنبال کفش‌های ارزان هستند ، از این رو تولید کننده برای کاهش قیمت تمام شده به سراغ مواد اولیه بی کیفیت و گاهاً فاقد استاندارد می‌رود.

وی ادامه داد: کفش‌های به‌ظاهر ارزان به بازار مصرف آمده که عمدتاً از جنس‌های درجه ۳ و ۴ چینی تولید شده است و زمان استفاده از این کفش‌ها بیش از یکی دو ماه نخواهد بود؛ همین موضوع باعث افزایش هزینه سبد خانوار‌ها شده است.

مریم بهنام راد

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش