به گزارش اقتصاد ۲۴، طی دو سال اخیر مردم قناعت در هزینهها را طوری تجربه کرده اند که از انجام خیلی از کارها و خریدهای ضروری اجتناب میکنند؛ در واقع معنای صرفه جویی در جامعه ایران به نوع متفاوتی با سایر صرفه جوییها در سایر کشورها تلقی شده است.
لوازم مصرفی، خدماتی و رفاهی مورد نیاز خانهها طوری گران شده که در برخی مواقع تعمیر اجناس فرسوده و یا خراب شده مقرون به صرفهتر میشود.
در بسیاری از خانهها مبل یکی از مهمترین لوازم منزل به حساب میآید که جزو وسایل نسبتاً اساسی خانه نیز است. در واقع امروزه یکی از عوامل شیک کردن منازل مبلها هستند که بسته به نوع طراحی منزل به انواع چرمی، استیل و راحتی تقسیم میشوند.
برای بسیاری پیش آمده که در طول گذر زمان دیگر مبل خانهشان مانند اول زیبا نمیمانند بلکه رویه و یا بافت مبل دچار مشکل میشوند و دیگر قادر به استفاده از آن نمیباشیم، اما به دلیل گرانقیمت بودن مبل بسیاری از افراد به استفاده کردن از آن ادامه میدهند که باعث به هم ریختن طراحی منزل و از آن مهمتر مشکلاتی جسمی برای خود افراد میشود. همین عاملی برای استقبال مردم از تعمیر مبلمان شده است.
تورم به بازار تعمیر مبل هم رسید
مرتضی محمدی، فعال در حوزه تعمیرات مبلمان راحتی و استیل از وضعیت گران مواد اولیه در این صنف میگوید.
محمدی با تأکید بر اینکه این بازار نیز از تورم آسیبهای زیادی دیده است، گفت: علی رغم رونق تعمیرات مبلمان، اما مردم به دلیل نبود نقدینگی کافی، تعمیر مبلمان خانه خود را به تعویق میاندازند.
به گفته این فعال صنفی، شاید در ظاهر استقبال مردم از خرید مبل کاهش یافته، اما در بازار تعمیرات نیز همین بی استقبالی رکود کم سابقهای را در بازار حاکم کرده است.
محمدی در پاسخ به این سوال که کاهش تقاضای تعمیر مبلمان چقدر به این صنف آسیب زده است؟ گفت: در همین ۴ ماه ابتدای سال جاری خیلی از واحدهای صنفی فعال در این بازار دیگر توان ادامه فعالیت نداشته و تعطیل شده اند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد از واحدهای تعمیر مبل تهران تعطیل شده اند.
این فعال صنفی تأکید کرد: رکود اقتصادی، افزایش هزینه اجاره مغازه، گرانی مواد اولیه و هزینههای تعمیر، افزایش دستمزد کارگران و گرانی نرخ انرژی دست به دست هم داده تا بخش زیادی از این صنف ورشکسته شود.
محمدی تصریح کرد: مردم برای تعمیر مبلمان خانه هایشان به دنبال ارزانترین جنس هستند که در نهایت با درخواست پرداخت اقساطی و با ارائه چند چک مدت دار، زمان بیشتری برای تهیه هزینه تعمیر مبل حتی تا بیش از یکسال میطلبند!
به گفته این فعال بازار تعمیرات مبل، با این حال باز هم مردم تمایلی برای تعمیر مبل منازل خود ندارند، چون از شرایط جیب خود خبر دارند و ترجیح میدهند فرصت بیشتری تا زمان تعمیر مبلهای خراب شده خانه خود صرف کنند.
وی تأکید کرد: تورم ۶۰ درصدی مواد اولیه مورد نیاز در تعمیر مبل از پارچه و فوم تا تسمه، فنر و رنگ، آسیب جدی به این بخش از واحدهای صنفی سطح شهر وارد و رونق را به دلیل کاهش قدرت خرید مردم از بین برده است.
برآورد هزینه خدمات تعمیر مبل ۷ نفره
مشاهدات میدانی خبرنگار اقتصاد ۲۴ از قیمت خدمات تعمیر مبلمان در بازار نشان میدهد هزینه تعویض پارچه مبل ۷ نفره از ۴ میلیون تا ۵۷ میلیون تومان، قیمت تعویض فوم مبل ۷ نفره از ۵ میلیون تا ۲۳ میلیون تومان، برآورد اجرت تعویض تسمه مبلمان ۷ نفره از یک میلیون تا ۴ میلیون تومان، قیمت تعویض فنربندی سرویس مبل ۷ نفره از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، قیمت رنگ کاری مبل استیل ۷ نفره از ۴ میلیون تا ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت تعمیر یا ترمیم اسکلت مبلمان ۷ نفره از ۳ میلیون تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد میشود.
- 9
- 6