جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۱۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۳۳۹۸
اصناف و قیمت ها

افشاگری ارزی علیه بازار لوازم خانگی

لوازم خانگی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

انتهای راهروی یک پاساژ در سه راه امین حضور، فروشگاه سه نبش بزرگی قرار گرفته، فروشگاه، شیشه ویترین ندارد و سرتاسر آن از برندهای مختلف خارجی جنس چیده شده است. مرد میانسالی پشت صندوق نشسته، چندان حال و حوصله حرف زدن ندارد و با کلافگی در جمله‌ای کوتاه به «ایران» می‌گوید:«جنس‌ها صد درصد گران شده‌اند.»

 

او به ردیف ماشین‌های ظرفشویی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد:«مثلاً این مدل ماشین ظرفشویی بوش، ۴ میلیون و خرده‌ای بود الان قیمتش به بیشتر از ۸ میلیون تومان رسیده است. تازه همان هم نیست! خیلی از شرکت‌ها می‌گویند ارز نداریم و جنس هم نداریم که عرضه کنیم. چه می‌دانم، ما که از آنها خبر نداریم.»

 

 از هفته دوم فروردین ماه بود که کمبود کالا و گرانی در بازار لوازم خانگی شروع شد. ابتدا به‌صورت رسمی اعلام شد که از ابتدای اردیبهشت ماه قیمت اجناس حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد اما آنچه واقعاً در بازار اتفاق افتاد، درباره برخی برندها بیش از این میزان بود. حالا فهرستی که چند روز پیش بانک مرکزی از ۱۴۸۲ شرکت دریافت‌کننده ارز دولتی منتشر کرد، نشان می‌داد که ۲۳۰ شرکت داخلی بیش از ۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو برای واردات لوازم خانگی ارز دریافت کرده‌اند. در لیست منتشر شده از سوی بانک مرکزی، تنها اسامی خام شرکت‌ها و میزان وارداتشان وجود داشت و اطلاعاتی از برندها نبود.

 

هرچند که در جست وجوهای اینترنتی کوچکترین اطلاعاتی درباره بسیاری از این شرکت‌ها وجود ندارد و هنوز سهم دقیق برندها از ارز دولتی مشخص نیست اما «ایران» به جست و جو در میان منابع مختلف پرداخت و به برندهای وارداتی بعضی از این شرکت‌ها رسید که مقایسه ارز دریافتی توسط آنها، موجودی بازار و افزایش قیمت‌ها از فساد ارزی جدی در بازار لوازم خانگی حکایت می‌کند. پیش از این تحقیقات روزنامه سازندگی نیز نشان می‌داد که تمام اقلام لیست بانک مرکزی، افزایش قیمت ۵ تا ۸۶ درصدی داشتند و با دلار ۴۵۰۰ تا ۷۱۰۰ تومان در بازار خرید و فروش می‌شوند.

 

افزایش قیمت غیرمعقول در تمام گروه‌های لوازم خانگی

شرکت کاسپین کالا دریا، گروه تجاری سناپویان و شرکت کاراگستر راژان نمایندگان رسمی بوش، برند آلمانی هستند که روی هم رفته حدود ۴ میلیون دلار برای واردات لوازم خانگی ارز دریافت کرده‌اند اما بررسی میدانی در بازار امین حضور نشان می‌دهد که این برند بیشترین میزان افزایش قیمت را داشته است. تنها یخچال آلمانی در بازار حدود ۵۲ درصد رشد قیمت داشته است.

 

از کل میزان ارز در بازار لوازم خانگی، بیش از ۱۸ میلیون یورو تنها به واردات کولرگازی(اسپیلت) اختصاص داده شده که آن هم بیش از ۹ میلیون دلارش سهم شرکت گلدیران نمایندگی ال جی بوده است. بعد از آن نیز بیشترین میزان ارز مختص به واردات ماشین لباسشویی با ۴ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۸۹۱ دلار و انواع یخچال، فریزر و یخچال فریزر با ۴ میلیون و ۵۵ هزار یورو بوده است. در بازار ماشین لباسشویی نیز گلدیران بیشترین میزان ارز دریافتی را داشته و بعد از آن کاسپین کالا دریا قرار دارد.

 

در کل یک میلیون و ۲۸۷ هزار و ۱۵۶ یورو ارز برای واردات ماشین لباسشویی بوش دریافت شده اما این جنس، یکی از کالاهایی بوده که بیشترین میزان افزایش قیمت را در بازار داشته است. ۲ میلیون و ۵۳ هزار و ۹۳۳ یورو ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات جاروبرقی خانگی اختصاص داده شده است. در بخش جاروبرقی لیست بانک مرکزی، ۱۴ شرکت برای واردات این محصول ارز گرفته‌اند که ۴ ردیف آن مربوط به شرکت کاسپین کالادریا بوده است.

 

بیشترین میزان ارز در میان تمام برندها به شرکت شکوفامنش اختصاص داده شده و این شرکت برای واردات جاروبرقی‌های فیلیپس، ۶۹۳ هزار و ۹۶۸ دلار ارز دریافت کرده است. بعد از آن نیز شرکت بانیان الکترونیک که بازار محصولات میدیا را در اختیار دارد، ۵۹۱ هزار و ۶۷۱ دلار ارز گرفته است. این در حالی است که تمام این برندها، افزایش قیمت بیش از ۲۰ درصد داشته‌اند.

 

تنها یک مدل از جاروبرقی فیلیپس که در میانه اردیبهشت ماه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود، حالا قیمت آن در یکی از فروشگاه‌های اینترنتی از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هم بالاتر رفته است و در بازار امین حضور نیز با قیمتی حدود ۲.۸۰۰ تا ۳ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. این افزایش قیمتی در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد را نشان می‌دهد. در بازار برندهای آلمانی نیز افزایش قیمت در همین حدود دیده می‌شود.در بازار اتوهای برقی و پرسی نیز افزایش ۱۴ تا ۴۵ درصدی وجود دارد که برای تمام برندهای چینی، آلمانی و ژاپنی اتفاق افتاده و نشان می‌دهد که این کالا با دلار بین ۴۴۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان در حال خرید و فروش است.

 

محمدمهدی، پسر جوانی است که ۱۱ سال است در فروشگاهی خانوادگی فعالیت می‌کند. آنها از سال ۷۲ در سه راه امین‌حضور در حوزه لوازم خانگی فعالند. او به «ایران» می‌گوید:«یک مدل ماشین لباسشویی آلمانی که اردیبهشت ماه ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود الان در بازار آزاد ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود.شرکت‌ها یکی لیست مصرف‌کننده و دیگری لیست عمده فروشی دارند. تقریباً یک ماه پیش گفتند که ارز نداریم و شما هم باید به قیمت لیست مصرف‌کننده بخرید. اصلاً دیگر نمی‌توانیم جنس بفروشیم. اگر اوضاع همین‌طور پیش برود، باید مغازه را جمع کنیم.»

 

لوازم خانگی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

ریحانه یاسینی

 

 

iran-newspaper.com
  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
لطفا متوجه شید که برای خراب شدن روابط با خارج، قیمت دلار زیاد شد، حالا با مشکل اضافه شدن قیمت مواجهیم. انشاا‌.‌.. مسئولین از تولید کننده داخلی حمایت کنن تا کیفیت کارو ببره بالا، که حداقل لباس خونه رو که از بنگلادش وارد می کنن به ایران (!) خودمون تولید کنیم.
روحانی و جهانگیری باید پاسخگو باشند چرا رانت ارز ۴۲۰۰ رو ایجاد کردند
خود دولت باعث ایجاد رانت شد
خود دولت باعث ایجاد ...
سلام.دولت کیه،این آقایان فقط بفکرخودشون وزمان بازنشستگیشون هستند.تمام این پول هابه جیب مبارک خودشون واقوام وخانواده هاشون میره.قبل از انقلاب اینها کی بودندچقدرسرمایه داشتندکه الان همه بچه هاشون خارج ازکشورباحساب های میلیاردی درحال بخوروبخواب وتفریح هستند.اینها به کسی جواب نمیدهندجوابی ندارندکه بدند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش