شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۹ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۹۱۵۲
اصناف و قیمت ها

گرانی، نصف مشتری قنادی‌های تهران را پراند

اوقات تلخ شیرینی‌فروش‌ها

قنادی‌های تهران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت
رئیس هیأت‌مدیره انجمن افزودنی‌های صنایع غذایی می‌گوید که گرانی شکر احتمال استفاده از شیرین‌کننده مضر ساخارین را در قنادی‌ها بیشتر می‌کند

تهرانی‌ها تقریبا نصف سال‌های گذشته شیرینی می‌خرند و حتی ماه رمضان هم نتوانسته است به کار قنادی‌ها رونق بدهد و برخلاف همیشه که زولبیا و بامیه بازار قنادی‌ها را در ماه رمضان داغ می‌کرد، حالا قنادی‌های تهران می‌گویند زولبیا و بامیه هم دیگر خوب نمی‌فروشد!

 

آنها  به «شهروند» توضیح می‌دهند که وقتی قدرت خرید مردم کم می‌شود، کالاهای لوکس‌تر و فانتزی زودتر جای‌شان را در سبد خرید مردم از دست می‌دهند.

 

 قنادی‌های تهران می‌گویند که گذشته از قدرت خرید، قیمت شیرینی هم به صورت غیررسمی بالا رفته است؛ چون تقریبا تمامی هزینه‌های تولید شیرینی از شکر، روغن، آرد  گرفته تا دستمزد کارگر همه و همه گران شده است. حالا بر اساس اعلام اتحادیه قنادان و شیرینی‌فروشان قیمت شیرینی از ‌سال ٩٢ تا ٩٧ بین ٧١ تا ١١٨‌درصد  رشد داشته و گران‌شدن این محصول در‌ سال ٩٨ باعث شد  که فروش قنادی‌ها ٤٠‌درصد در یک ‌سال گذشته کاهش داشته باشد.

هر چند که علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان گفته بود که برای افزایش رسمی قیمت شیرینی بعد از ماه رمضان تصمیم می‌گیرند؛ اما حالا تقریبا هیچ قنادی را در تهران نمی‌توانید پیدا کنید که با نرخ‌های مصوب بفروشد.

 

افزایش بی‌سروصدای قیمت در قنادی‌های تهران

شکر در روزهای اخیر حسابی خبرساز شده است؛ سه برابر شدن قیمت شکر و کمیاب‌شدن آن در مدت اخیر حسابی جریان‌ساز شده است. شکر که تا همین یک ماه پیش کیلویی ٣هزار تومان به فروش می‌رسید، در هفته‌های اخیر تا ١٥‌هزار تومان هم افزایش پیدا کرد. طبیعی بود که گرانی شکر گرانی محصولاتی را هم که در آنها از این ماده استفاده می‌شد، به دنبال داشته باشد.

 

بر اساس گزارش‌های میدانی، برخی از قنادی‌ها بدون گرفتن مجوز از اتحادیه و بدون این‌که خبر رسمی درباره گران‌شدن قیمت انواع شیرینی و کیک اعلام شود، اقدام به بالابردن نرخ انواع شیرینی و کیک کرده‌اند.

 

یکی از قنادی‌های معروف که در مناطق مرفه‌نشین پایتخت هم شعبه دارد، اقدام به بالابردن قیمت شیرینی‌های خود کرده است.

 

این قنادی معتبر انواع شیرینی‌های خود را بین ٧ تا ١٠‌هزار تومان گران کرده و به کارمندان خود هم سفارش کرده که درباره قیمت‌های شیرینی‌ها با مشتریانی که قصد خرید ندارند، صحبت نکنند؛ چرا که ممکن است بازرس اتحادیه باشند.  

 

این کارمند در این‌باره به «شهروند» توضیح می‌دهد: «حدود دو هفته می‌شود که قیمت‌ها بالا رفته است و بعد از گران‌شدن شکر و برخی از اقلام اولیه بود که قیمت‌های ما بالا رفته و تا جایی هم که خبر دارم بقیه قنادی‌های بزرگ هم شیرینی‌های‌شان را گران کرده‌اند. البته اتحادیه هنوز هیچ مجوزی برای بالابردن قیمت‌ها نداده ولی از آنجا هم که فروش‌مان نسبت به گذشته کمتر شده هیچ راهی جز گران‌کردن شیرینی نداشتیم.»

 

در این قنادی هر کیلوگرم شیرینی‌ تر با قیمت ٣٦‌هزار تومان به فروش می‌رود؛ در حالی ‌که قیمت مصوب اتحادیه قنادان برای فروش شیرینی‌ تر ٢٦‌هزار تومان است. علاوه بر شیرینی‌ تر که در این قنادی معروف بالاتر از نرخ مصوب فروخته می‌شود، شیرینی‌های مربایی و انواع پای میوه‌ها هم در حالی ‌که باید با قیمت ٢٠‌هزار تومان به فروش برسند، در این قنادی با قیمت ٢٦‌ هزار تومان فروخته می‌شوند.

 

قیمت‌های عجیب شیرینی در قنادی‌های برند

برند «ن» که یکی از  قنادی‌های معروف در تهران است، مشتریان وفاداری هم دارد. وقتی به سایت این شیرینی‌فروشی سر می‌زنید، آن‌قدر قیمت‌ها عجیب‌وغریب هستند که ممکن است به بینایی خود برای شمردن صفرها شک کنید.

 

در این شیرینی‌فروشی، قیمت شیرینی‌هایی مثل ناپلئونی، انواع رولت و سایر شیرینی‌های ‌تر ٤٦‌هزار تومان است و فقط نان خامه‌ای ساده با قیمت ٢٦‌ هزار تومان به فروش می‌رسد.

 

جالب اینجاست که این شیرینی‌فروشی، شیرینی‌های خشک خود را هم با قیمت‌های بسیار بالا عرضه می‌کند. در حالی ‌که اتحادیه قنادان قیمت شیرینی‌های خشک درجه یک را ٢١‌هزار تومان اعلام کرده، شما در قنادی «ن»  شیرینی خشک زیر ٢٤‌هزار تومان پیدا نمی‌کنید.

 

تنها شیرینی نسبتا ارزان این قنادی که آن هم از قیمت مصوب گران‌تر است، شیرینی دانمارکی است که با قیمت ٢٤‌هزار تومان به فروش می‌رسد. بقیه شیرینی خشک‌های این قنادی مثل شیرینی زبان، گردویی و شیرینی‌های مغزدار با قیمت‌های ٣٤‌هزار تومان، ٥٧‌هزار تومان و ٣٠‌هزار تومان فروخته می‌شوند. شیرینی‌فروشی «ن» تارت‌ها و دسرهای خود را هم با قیمت‌های بالای ٦٠‌ هزار تومان به فروش می‌رساند. قیمت هر کیلوگرم کیک تولد هم در این شیرینی‌فروشی از ٧٥‌هزار تومان آغاز می‌شود که با تزیینات مختلف و تا حدودی عجیب با قیمت گزاف به مشتریان عرضه می‌شود.

 

فروش دانه‌ای شیرینی

در این میان مدل فروش شیرینی در قنادی‌های تهران هم تا حدی متفاوت از گذشته است و حالا فروش شیرینی به صورت قطعه یا اسلایس هم این روزها رواج زیادی دارد. البته این موضوع بیشتر مربوط به شیرینی‌های لوکس و گرانقیمت است که هر عدد آن بهای زیادی دارد؛ به ‌عنوان مثال یکی از این شیرینی‌های گرانقیمت اکلر است که هر عدد آن ٤‌هزار و ٢٠٠ تا ٥‌هزار تومان قیمت دارد.

 

اکلر نوعی شیرینی فرانسوی است. این شیرینی درواقع نوعی شيريني سنگين و پرملات است که درون آن با شکلات يا کارامل پر شده و روي آن هم از اين مواد پوشيده شده است.

 

ماکارون یکی دیگر از این نوع شیرینی‌هاست که هر عدد آن بین ٣ تا ٣‌هزار و ٥٠٠ تومان قیمت دارد و درواقع بیسکویت‌های فانتزی‌ای هستند که بیشتر برای هدیه‌دادن خریداری می‌شوند.  

 

به جز شیرینی‌های دانه‌ای فروش برش‌های کیک هم در بسیاری از قنادی‌های تهران رواج دارد. هر برش کیک معمولا حدود ١٠٠ گرم وزن دارد و بین ٨ تا ١٥‌هزار تومان فروخته می‌شود.

 

گرانی شکر و ممنوعه‌ای به نام ساخارین

حالا گران‌شدن شکر یک نگرانی جدی را در مشتریان ایرانی تشدید کرده و آن استفاده از شیرین‌کننده مشکوک و مضر ساخارین به جای شکر است. نگرانی‌ای که البته پرویز جهانگیری، رئیس هیأت‌مدیره انجمن افزودنی‌های صنایع غذایی آن را بیراه نمی‌داند و به «شهروند» می‌گوید: «متاسفانه استفاده از قندهای مصنوعی در صنایع غذایی باب شده و حرف‌وحدیث‌های زیادی درباره این قندها مطرح است؛ چون آنها باید به اندازه مجاز مصرف شوند و مصرف بیش از اندازه این قندهای مصنوعی خطرناک است.»

 

او ادامه می‌دهد: «ساخارین یکی از همین قندهای مصنوعی است که استفاده از آن به دلیل ارزان‌بودن در سال‌های اخیر باب شده و اغلب قنادی‌ها ترجیح می‌دهند به جای این‌که از شکر استفاده کنند، از ساخارین در محصولات خود بهره ببرند. ساخارین مدتی در آمریکا ممنوع شده بود اما دوباره مجوز استفاده از آن صادر شد؛ با این حال من اصلا استفاده از این افزودنی را توصیه نمی‌کنم؛ چون اصلا خوب نیست که مردم هر روز با این قند مصنوعیسر و کار داشته باشند. به جای ساخارین، قند مصنوعی ساکرالوز را به قنادی‌ها و شیرینی‌پزی‌ها توصیه می‌کنم؛ چون بی‌خطرتر از ساخارین و بهترین جایگزین برای شکر است.»

 

پریسا اسلام زاده

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش