سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۴ - ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۳۱۳۸
اصناف و قیمت ها

جزئیات بازگشایی اصناف پایتخت

جزئیات بازگشایی اصناف پایتخت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

اصناف کم خطر پایتخت از شنبه ۳۰ فروردین کار خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی و ثبت نام در وب سایت وزارت بهداشت از سر می گیرند؛ اما پاساژها همچنان امکان فعالیت ندارند. البته این اولتیماتوم به اصناف نیز داده شده که اگر ثبت نام نکنند، به منظور جلوگیری از انتقال کرونا با آن ها برابر قانون برخورد می شود. در عین حال، مقرر شده واحدهای صنفی که نام و نوع فعالیت آنها به طور شفاف اعلام نشده است، از یک مرکز پاسخگویی کسب اطلاع کنند.

اصناف کم خطر تهرانی از ۳۰ فروردین ماه کار خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی و ثبت نام در وب سایت وزارت بهداشت از سر می گیرند. اما پاساژها همچنان تعطیل می مانند. البته مهلت ثبت نام نیز تا ساعت ۲۴ روز ۲۸ فروردین برای تمامی اصناف و صنایع در نظر گرفته شده است. در صورتیکه این گروه ها نسبت به ثبت نام اقدام نکنند، به منظور پیشگیری از انتقال ویروس کرونا با آنها برابر قانون برخورد خواهد شد. ویروس کرونا مشاغل و رسته های مختلف را تحت‌تأثیر قرار داده و باعث تعطیل شدن خیلی از کسب وکارها شده است.

حال بعد از حدود یک ماه تعطیلی، طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت و اتاق اصناف، صنوف تهرانی امکان بازگشایی و فعالیت دارند. البته در برخی از شهرستان ها، بازگشایی اصناف از ۲۳ فروردین ماه صورت گرفته بود. ارزیابی ها نشان می دهد زیان تعطیلی و نیمه تعطیلی کسب وکارها بعضی از رسته های شغلی در کشور را به صورت جدی متضرر کرده است که با توجه به سهم شاغلان در این رسته ها، خطر بیکاری ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در زیربخش های آن ها وجود دارد.« مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده»،« مراکز مربوط به گردشگری»،« حمل و نقل مسافر درون شهری و برون شهری »،« دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری»،« تولید و توزیع پوشاک»،« تولید و توزیع کیف و کفش»،« مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و میوه»،« مراکز و مجتمع های ورزشی و تفریحی»،« مراکز و مجتمع های فرهنگی و آموزشی» و« مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی» از رسته هایی هستند که بیشترین آسیب را از شرایط موجود متحمل شده اند.

طبق این گزارش به نقل از خبرگزاری مهر، حدود دو ماه از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به کشور می گذرد و در همین مدت اقتصاد ایران با معضلات بسیار زیادی مواجه شده که اگر سیاست درستی برای مدیریت و جبران این تبعات، وجود نداشته باشد اقتصاد کشور دچار آسیب جدی خواهد شد. پاندمی ویروس کرونا ۶ اثر اصلی بر فضای اقتصاد کلان کشور دارد که حاوی« افت شدید در کسب وکارها بالاخص کسب وکارهای مرتبط با تقاضای خانوارها در سه ماه پیش رو ( اسفند ۹۸، فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹)»،« کاهش سرمایه گذاری بالاخص این نوع کسب وکارهای مرتبط»،« تقلیل شدید تولید و رشد اقتصادی، افزایش تنش در بازارهای مالی»،« کاهش صادرات و اخلال در تنظیمات فروش خارجی»،« تعدیل نیروی کار شاغل در بخش های رسمی و غیررسمی» و« کاهش درآمد طبقات پایین درآمدی و بدتر شدن توزیع درآمد» می شود.

بازگشایی اصناف از شنبه

فعالیت کسب وکارها درحالی با شیوع کرونا (corona) تحت تاثیر قرار گرفته که قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد :طرح گام دوم فاصله گذاری هوشمند مبتنی بر بازگشایی برخی واحدهای صنفی از ۳۰ فروردین شروع می شود، ولی پاساژها نباید از ۳۰ فروردین ماه فعالیت داشته باشند.

او ادامه داد:اصنافی که از شنبه هفته آینده اجازه دارند فعالیت خود را در تهران آغاز کنند حتماً باید در وب سایت وزارت بهداشت ثبت نام کنند. این ثبت نام به منزله تعهد اجرای کامل ضوابط بهداشتی مصوبه ستاد مقابله با کرونا است. بعد از ثبت نام برگه ای قابل چاپ به اصناف ارائه می شود که مجموعه تعهدات آن ها را نشان می دهد و حتماً باید این برگه را در محل کار و پشت شیشه نصب کنند. این تعهدات حاوی رعایت دو متر فاصله، استفاده از ماسک و دستکش است که مسلماً باید لحاظ شود. همینطور کالا نباید پس گرفته شود، واحدهای صنفی حتما باید ضدعفونی شوند و خود مشتری ها باید کارت بکشند.

نوده فراهانی ذکر کرد:بازرسان وزارت بهداشت، اصناف، تعزیرات و نیروی انتظامی بر رعایت مقررات و همچنین لزوم ثبت نام و نصب برگه تعهد مربوطه در محل کار نظارت می کنند و هر واحدی که این برگه را نصب نکرده باشد، پلمب خواهد شد. همچنین برخی از کسب وکارها از جمله تالارها، قهوه خانه ها ، رستوران ها، استخرها، ورزشگاه ها و پاساژها باید تعطیل باشد. او با اشاره به مسئله مالیات ارزش افزوده که پرداخت آن تا ۳۰ فروردین ماه به تعویق افتاده بود، ذکر کرد:با توجه به تعطیلی کسب وکارهای گوناگون نامه ای را به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نوشته و درخواست کرده ایم این مالیات تا آخر خردادماه به تعویق بیفتد. واحدهای صنفی تعطیل هستند و توان پرداخت مالیات ارزش افزوده را ندارند و در این مورد درخواست زمان کردیم، اما تا امروز جوابی نگرفته ایم. ما توقع داریم زمان کافی در اختیار اصناف داده شود. توقع نداریم مالیات بخشیده شود؛ اما اصناف زمان می خواهند.

نوده فراهانی در مورد بیمه هم گفت:اگر قرار است برای اصناف کاری انجام شود، باید تسریع شود، زیرا هرچه زمان بگذرد دردی را دوا نخواهد کرد. در صورتیکه قرار است سازمان تامین اجتماعی اقدامی انجام دهد، اینک موقع آن است، ولی تا به حال اقدامی انجام نشده است.

رئیس اتاق اصناف تهران درباره خبر بازگشایی پاساژها البته با تعویق، گفت:ویروس اگر کنترل شد؛ پاساژها هم بازگشایی می شود. همه واحدهای صنفی فکر می کنند ما مسوولان اصناف این تصمیمات را گرفته ایم، اما ستاد مقابله با کرونا این تصمیمات را گرفته است و ما موظف به اجرا هستیم. نوده فراهانی گفت:اصناف آسیب دیده نیازمند حمایت هستند و دولت باید وام کم بهره در اختیار اصناف قرار دهد.

فرصت اصناف برای ثبت نام

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اعلام کرده است که اصناف و صنایع تا ساعت ۲۴ روز ۲۸ فروردین ماه مهلت دارند برای اجرای گام دوم فاصله گذاری اجتماعی در سامانه ثبت نام کنند. به گزارش وزارت بهداشت، احمد جنیدی روز یکشنبه در مورد ثبت نام اصناف در سامانه وزارت بهداشت اعلام کرد :مشاغل پرخطر در تهران و دیگر شهرستان ها تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند و همه صاحبان مشاغل پرخطر و کم خطر خصوصی، دولتی، خیریه حاوی صنف، کارگاه، صنعت و واحدهای خدماتی تولیدی باید در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند. رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت:فعالیت های پرخطر برای شیوع کرونا در حوزه اصناف شامل آرایشگاه های مردانه و زنانه، رستوران ها، تالارهای پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم نت، قهوه خانه ها ، چایخانه ها و تریا، مکان های اقامتی، هتل ها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاه های بدن سازی و ورزشی، سینماها، جشنواره ها و نمایشگاهای هنری و فرهنگی هستند که ضمن ثبت نام در سامانه، منتظر اعلام ستاد بازگشایی خواهند بود. جنیدی افزود:پس از اتمام این مهلت، با صاحبان حرف و مشاغلی که ثبت نام نکرده اند به منظور جلوگیری از انتقال کرونا برابر قانون برخورد خواهد شد. او اظهار کرد :سفارش می شود تمامی صنایع شامل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهی، خودروسازی، شیمیایی، فلزی، معدن و ... و همه خدمات از جمله بیمارستان ها، داروخانه ها مطب ها، آزمایشگاه ها، مراکز فیزیوتراپی، پیشخوان ها، مدارس، دانشگاه ها، آموزشگاه ها و همه مراکز خدمت رسانی و اصناف و شرکت ها و مثل آن در مهلت تعیین شده در سامانه ثبت نام کنند و تأکید می شود ثبت نام را به روزهای آخر موکول نکنند.

راه اندازی مرکز پاسخگویی به اصناف

در همین حال، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به تشکیل کمیته پشتیبانی تهیه اقلام بهداشتی و راه اندازی مرکز پاسخگویی به اصناف، نحوه فعالیت اصناف کم خطر در تهران را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، حشمت الله عسگری در جلسه تنظیم بازار استان تهران با اشاره به فعالیت اصناف کم خطر خاطرنشان کرد :مطابق برنامه ستاد ملی کرونا از شنبه ۳۰ ماه فروردین بعضی اصناف کم خطر در استان تهران شروع به فعالیت می کنند که فعالیت این واحدها ملاحظات، الزامات و مخاطرات خاص خود را دارد؛ از این رو در این جلسه هم اندیشی با اتحادیه های اصناف ، اتاق اصناف و دست اندرکاران موضوعات موردتوجه بررسی شد.

او با بیان این که وضعیت فعلی یک آزمون است و ویروس کماکان در کشور وجود دارد ، ادامه داد:باید به شکلی پیش برویم که از یکسو سلامت مردم به خطر نیفتد و از سوی دیگر کم کم فعالیت های اقتصادی آغاز شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران عنوان کرد :واحدهای صنفی مشکلاتی برای ثبت نام در سایت وزارت بهداشت برای کسب اجازه فعالیت دارند که قرار شد هم سرعت این کار افزایش پیدا کند و هم اینکه در صورتی که برخی صنوف نتوانستند در سایت ثبت نام کنند تا پیش از روز شنبه سازوکار جدیدی را جایگزین کنیم.

عسگری سپس اذعان کرد:در راستای اطلاع رسانی شفاف به واحدهای صنفی و مردم مقرر شد یک مرکز پاسخگویی معرفی شود تا واحدهای صنفی که نام و نوع فعالیت آنها به طور شفاف در رسته فعالیت هایی که از شنبه می توانند فعالیت کنند، قرار ندارد نسبت به فعالیت یا عدم فعالیت از این مرکز کسب اطلاع کنند.

او سپس عنوان کرد :واحدهای صنفی باید پروتکل های بهداشتی را که وزارت بهداشت به تفکیک هر فعالیت اعلام کرده، رعایت کنند که البته در این زمینه نیازمندی هایی جهت تهیه اقلام بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و ... وجود دارد و در این راستا کمیته پشتیبانی پیش بینی شده که وظیفه اش تهیه اقلام بهداشتی مورد نیاز برای واحدهای صنفی است.

عسگری در پاسخ به سؤال کمبود زمان برای تشکیل این کمیته با توجه به انجام فعالیت اصناف از روز شنبه افزود :با توجه به اینکه مشکلی در تولید اقلام بهداشتی نداریم و واحدهای صنفی هم در سایت وزارت بهداشت ثبت نام کرده اند مشکلی برای عرضه وجود ندارد و با یک اقدام مدیریتی این کمیته تشکیل و وظایف اجرایی می شود. وی در مورد رسیدگی و جبران خسارت به واحدهای آسیب دیده از شرایط کرونا (corona) عنوان کرد :در وضعیت فعلی دغدغه اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا، مهار این ویروس است و موضوع دیگر جبران خسارت به فعالان اقتصادی است که به طور موازی دولت و ستاد مقابله با کرونا اقدامات خوبی را در این زمینه پیگیری و ابلاغ می کنند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران گفت :استمهال برق و گاز واحدهای تولیدی از ماه اسفند تا پایان اردیبهشت ماه، حق بیمه کارفرما و حمایت از واحدهای تولیدی که متأثر از کرونا دچار آسیب شدند، عملیاتی می شود. عسگری همچنین اعلام کرد :میزان تاثیرپذیری واحدهای گوناگون از شرایط مترتب ناشی از ویروس کرونا متفاوت است که باید میزان آسیب پذیری واحدهای صنفی به تفکیک شناسایی و احصا شود تا براساس آن سیاست های لازم پیگیری شود که این اقدام به سرعت در استان تهران دنبال می شود.

رسته های آسیب دیده 

تازه ترین بررسی های صورت گرفته از طرف مرکز آمار ایران، مرکز اصناف وزارت صمت و برآوردهای کارشناسی نشان می دهد« مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران ها، کافه ها، آشپزی، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها ، اغذیه فروشی ها( و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)»،« مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها( و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)»،« حمل نقل مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جاده ای، دریایی و ریلی»،« دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری»،« تولید و توزیع پوشاک»،« تولید و توزیع کیف و کفش»،« مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و میوه»،« مراکز و مجتمع های ورزشی و تفریحی»،« مراکز و مجتمع های فرهنگی و آموزشی» و« مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی» رسته هایی هستند که بیشترین آسیب را از وضعیت موجود متحمل شده اند. این رسته ها، جایگاه بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارند، چراکه طبق گزارش حساب های ملی ۹ ماه منتهی به آذر سال ۹۸، سهم ارزش افزوده رسته های منتخب در تولید ناخالص داخلی کشور( غیرنفتی) ۴/ ۱۴ درصد بوده است. همچنین سهم شاغلان این رسته ها از کل اشتغال کشور ۱۵ درصد است و حدود ۳میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این زیربخش ها به طور مستقیم امرار معاش می کنند.

مطابق با برآوردهای انجام شده، تقلیل رشد اقتصادی( غیرنفتی) سالانه ناشی از آسیب به کسب وکارهای یادشده برای مدت سه ماه( اسفند، فروردین و اردیبهشت) حدود ۴/ ۱ درصد است که به اقتصاد ایران هزینه های هنگفتی را تحمیل خواهد کرد. همچنین پیش بینی می شود به علت کمبود تقاضا و عدم فروش کالا و خدمات طی سه ماه ناشی از رکود شدید در این رسته ها، ۹/ ۶۴ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضرر وارد شود.

تعداد شاغلان در زیربخش ها

برآورد تعداد شاغلان در سال ۹۸ در زیربخش« تولید پوشاک به جز پوشاک خزدار» حدود ۶۱۲ هزار نفر است که سهم این زیربخش از کل رسته های آسیب دیده حدود ۱۷ درصد برآورد می شود.

در زیربخش های« تولید کیف و چمدان و محصولات مشابه» و« تولید کفش» نیز بیش از ۱۱۷ هزار نفر شاغل برآورد می شود که سهم این زیربخش از کل رسته های آسیب دیده بیش از ۳ درصد است.

درزیربخش« تولید و توزیع کالای خانه و آشپزخانه( پلاستیکی و غیرپلاستیکی)» نیز ۶۵ هزار نفر مشغول بکار هستند و سهم آن ها از کل رسته های آسیب دیده نزدیک به ۲ درصد محاسبه می شود.

در زیربخش« رستوران، بوفه، اغذیه فروشی، بستنی و آبمیوه و تالارهای پذیرایی» در مجموع حدود ۲۳۵ هزار نفر شاغل وجود دارد که سهم آنها از کل رسته های آسیب دیده نیز بیش از ۶درصد است.

« هتل آپارتمان، متل مجتمع جهان گردی و مهمانسرای جهانگردی» نیز ۲ هزار و ۵۰۰نفر شاغل دارد که سهم آن ها از کل رسته های آسیب دیده ۱/ ۰ درصد است.

زیربخش« مسافرخانه، زائرسرا و مهمان پذیر » نیز برای ۲ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغال زایی کرده است. سهم این زیربخش از کل رسته های آسیب دیده هم ۱/ ۰ درصد است.

در زیربخش« خرده فروشی، خواربار و لبنیات و موادغذایی، آجیل (Nuts)، خشکبار و دیگر محصولات خوراکی» حدود ۷۲۲ هزار نفر مشغول بکار هستند. سهم این زیربخش از کل رسته های آسیب دیده نزدیک به ۲۰ درصد است.

بيش ترین ایجاد شغل در زیربخش« حمل نقل زمینی مسافر و بار» محقق شده است. در این زیربخش، بیش از یک میلیون و ۳۰۲ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند. از این جهت سهم آن ها از کل رسته های آسیب دیده هم بیش از ۳۵ درصد است که بیشترین سهم را در اختیار دارند.

« حمل نقل هوایی مسافر و بار» نیز بیش از ۱۷ هزار نفر شاغل دارد و سهم آن از کل رسته های آسیب دیده ۵/ ۰ درصد است.

« فعالیت های آژانس های مسافربری و فعالیت های کمک به توریست» با اشتغال زایی ۳۰ هزار نفری، سهمی معادل ۸/ ۰ درصد را از کل رسته های آسیب دیده بخود اختصاص داده است.

« فعالیت های ورزشی» از دیگر زیربخش هایی است که تعداد افراد شاغل در این زیربخش به ۴۵ هزار نفر می رسد. سهم این زیربخش از کل رسته های آسیب دیده بیش از یک درصد برآورد می شود.

در زیربخش« فعالیت های تفریحی و سرگرمی» نزدیک به ۹۴ هزار نفر شاغل وجود دارد. سهم آن ها از کل رسته های آسیب دیده نیز به ۵/ ۲ درصد می رسد.

« فعالیت های آرایشگری و دیگر خدمات خانگی» با اشتغال زایی نزدیک به ۴۳۲ هزار نفری، سهم نزدیک به ۱۲ درصدی را از کل رسته های آسیب دیده به خود اختصاص داده است.

جزئیات بازگشایی اصناف پایتخت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش