افزایش سرسامآور قیمت کالاها شرایط را برای بسیاری از مردم آن هم در آستانه سال نو دشوار کرده است به طوری که قدرت خریدشان را از دست داده اند. آنها از این همه گرانی گله دارند اما صدایشان به جایی نمیرسد. مشکل اینجاست که گرانی در تمام کالاها بیداد میکند. از همین رو سوال این است که مسبب این همه گرانی کیست و چرا کسی این مشکل را حل نمیکند؟ به نظرم این موضوع را باید از سیاستمداران، برنامهریزان و صاحبان قدرت پرسید که چرا آنقدر گرانی است؟ چون که آنها هستند که ابزار و قدرت تعیین بسیاری از مسائل را دارند و از سوی دیگر این گرانیها ناشی ازبرنامه ریزی و تصمیمهای آنهاست.
نکته اینجاست که هرچقدر گرانیها تشدید شود میزان نارضایتیها هم بالا خواهد رفت. کما اینکه دولت در حال حاضر از جهت نارضایتیها در وضعیت خوبی قرار ندارد. اما مسئولان اگر بخواهند با برخورد با اختلاس گران و رانت خواران میتوانند مانع از افزایش قیمت بیش از حد کالاها شوند.
نکته بسیار مهمی که نباید مسئولان فراموش کنند این است که مبادا صبر مردم تمام شود. روح و روان مردم از این شرایط خسته و آسیب دیده است؛ موضوعی که به وضوح قابل لمس است. بنابراین بهتر است که مسئولان تا شرایط سختتر از این نشده برای گرانیهای افسارگسیخته راه حلی پیدا کنند. همانطور که یک شهروند در این باره گفته است: «مسئولان یک کمی به فکر مردم باشند.»
روغن کرونایی یا کرونای روغنی
بارها در فضای مجازی شاهد تصاویر و فیلمهایی از هجوم و کشمکش افراد برای تهیه روغن خوراکی بودهایم؛ اتفاقی که حتی در دوران جنگ تحمیلی و درست در زمانی که بسیاری از اقلام خوراکی کوپنی بود کمتر مثل آنها را دیده بودیم. خیلیها یادشان نیست که در آن زمان ورقه کوچک کاغذی که به آن کوپن میگفتند به ما میدادند و هرماه با اعلام ستاد بسیج اقتصادی برای گرفتن مثلا نفری ۴۵۰گرم روغن به صف شده و ضمن پرداخت قیمت دولتی آن، روغن را گرفته و به خانه میبردیم.
خوشبختانه با اتمام جنگ تحمیلی زندگی کوپنی هم جمع شد ودر تاریخ بایگانی گردید. اما متاسفانه با دیدن تصاویر ناراحتکننده هجوم مردم بعضی از شهرها به مغازهها برای خرید روغن، باز به دالان تاریخ پرتاب شدیم و خاطرات آن روزهای تلخ در ذهنها زنده شدند. اما غمانگیزترین بخش از این فاجعه، نمایش بخشی ازاین فیلمها در شبکههای معاند ودشمن ساز بود. کشوری که هشت سال جنگ تحمیلی را با سر فرازی وعزت ملی سپری کرد و چهل سال است که تحریمهای ناجوانمردانه را تحمل میکند، چرا در دوران صلح وآرامش به چنین روزی افتاده است؟
به نظرم این حرکتها به سفارش دشمنان وبا دست دوست نمایان به اجرا در آمده و میآید تا به عزت ملی و شان اجتماعی خدشه وارد کنند. یکی از کارشناسان مزدور در شبکههای سعودی ساز گفته بود کشوری که نمیتواند روغن مورد نیاز مردم را درایام عید فراهم کند چگونه ادعای نجات افراد تحت ستم را میکند؟ باید خطاب به او بگویم: اف برغیرت و شرف شما که ۸سال جنگ تحمیلی و چهل سال تحریم را دیدید و مدیریت خوب و موفق کشور را هم مشاهده کردید و خفه شدید حالا زبانتان بازشده؟ از همین جا به مدیران ارشد و برنامهریزان کلان کشور اعلام میکنم؛ دستهایی از بیرون ودرون درکار هستند که در حرکت چرخهای کشور ترمز ایجاد کنند. فردا نوبت گوشت، مرغ و تخم مرغ است. مبادا کرونا حواس مارا از این رفتارها دور کند.
کمبود مرغ در تبريز
به رغم گفته های مسوولان سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی مبنی بر کشتار روزانه ۲۳۰ تن مرغ، کمبود این محصول در بازار استان و به خصوص تبریز همچنان پا برجاست.
گزارش میدانی روز سه شنبه خبرنگار ایرنا از سطح شهر تبریز حاکی است در روزهای اخیر و به دنبال افزایش ناگهانی قیمت گوشت مرغ، این کالای اساسی و مورد نیاز مردم در شهر تبریز کمیاب شده و بسیاری از واحدهای صنفی مربوطه گوشت مرغ برای عرضه به شهروندان ندارند.
- 19
- 5