به گزارش تسنیم، فرهام کرکانی، مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تابستان امسال با توجه به کاهش بارش ها و گرمای شدید هوا، از مجموع ۱۳۴۶ شهر کشور، ۲۸۲ شهر دچار تنش آبی هستند.
وی افزود: از این تعداد، ۱۲۶ شهر در وضعیت زرد، یعنی تا ۱۰ درصد کمبود آب، ۵۵ شهر در وضعیت نارنجی، یعنی تا ۲۰ درصد کمبود آب و ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز، یعنی بیش از ۲۰ درصد کمبود آب دارند.
کرکانی با بیان اینکه وضعیت تأمین آب با توجه به منابع و مصارف در ۱۰۶۴ شهر کشور وضعیت نرمال دارد، گفت: در مجمئع به طور متوسط ۱۵ درصد کمبود آب در تابستان نسبت به نیاز مصرف داریم که اگر مردم، ۱۵ درصد در مصرف خود صرفه جویی کنند، تابستان سخت امسال را بهتر سپری خواهیم کرد.
وی همچنین در خصوص تعداد روستاهایی که به صورت سیار آبرسانی می شوند، گفت: در تابستان سال گذشته تعداد ۵۰۰۰ روستا با تاکر و به صورت سیار آبرسانی می شد که این تعداد در تابستان سال جاری به ۷۰۰۰ روستا خواهد رسید.
وی افزود: با کمبود تعداد تانکرهای آبرسانی و فرسودگی بخشی از تانکرهای موجود مواجه ایم که در تلاش و پیگیری از مجلس شورای اسلامی برای تأمین ۱۰۰۰ تانکر جدید آبرسانی برای تابستان سال جاری هستیم.
آب اصفهان جیرهبندی نمیشود، اما افت فشار داریم
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان با تاکید بر اینکه امسال اصفهان جزو شهرهای با تنش آبی است، گفت: در برنامه توزیع آب امسال، اصلا برنامه جیره بندی آب برای اصفهان نداریم، اما افت فشار آب قطعا خواهیم داشت، چراکه نیاز مردم با تولید آب برابری نمی کند.
ناصر اکبری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت بحرانی ذخیره سد زاینده رود، اظهار کرد: به دلیل ذخیره اندک سد زاینده رود به طور قطع در ماه های گرم پیش رو در حوزه شرب و خانگی شاهد افت فشار آب هستیم، اما اگر مردم سرانه مصرف آب شرب خود را ۱۵ لیتر مدیریت کنند، بدون دغدغه از تابستان امسال گذر خواهیم کرد.
وی با اشاره به یک دهه گذشته که رودخانه به صورت مقطعی جریان داشته است، توضیح داد: در اوایل دهه ۹۰ که رودخانه خشک شد، وضعیت سفره های آب زیرزمینی غنی تر بود و مصارف و جمعیت همانند امروز نبود و در این سال ها در فصول گرم، شرایط یکسانی را تجربه کردیم، اما شرایط امسال همانند سال ۹۷ کم آب است، البته سال ۹۸ میزان بارش ها و ذخایر آبی استان مناسب تر بود.
سالی آبی سخت پیش روی اصفهان
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان، اما به تفاوت امسال با سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: امسال اصفهان از لحاظ خشکی و بارش ها همانند سال ۹۷ است، با این تفاوت که همانند سال ۹۹ در وضعیت شیوع کرونا هستیم که این شرایط را بسیار سخت تر کرده است.
وی توضیح داد: سال گذشته با شیوع کرونا مصرف آب بین ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش یافت، البته زاینده رود در برهه ای جاری بود و نه تنها چاه های فلمن آبدهی داشت، بلکه چاه های دیگر نیز حجم تولید مناسب آب داشتند، اما تابستان امسال شرایط بسیار سختی را پیش رو داریم.
اصفهان درگیر تنش آبی است
اکبری تاکید کرد: امسال اصفهان جزو شهرهای با تنش آبی است، چراکه تنها یک چهارم سد زاینده رود ذخیره آب دارد و بارش ها میزان مناسبی نداشته و انتظار مدیریت مصرف از سوی مردم داریم.
وی با بیان اینکه در پیک مصرف با افزایش دما بین ۳۰ تا ۳۵ درصد مصرف آب افزایش می یابد، اظهار کرد: در شرایط نرمال فروردین ماه، کولرها هنوز روشن نیست، اما با افزایش دمای هوا و به مرور از خرداد ماه به بعد، مصرف آب تا حدود ۳۵ درصد بالاتر خواهد رفت.
چاه های فلمن را نداریم
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان یادآور شد: به طور معمول در ماه های تیر و مرداد، دمای ثبت شده بین ۳۵ تا ۴۲ درجه است و با توجه به نبود بارش ها و تداوم شیوع کرونا تابستان امسال شرایط سختی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه تابستان امسال به دلیل خشکی رودخانه زاینده رود، چاه های فلمن ظرفیت آبدهی ندارد، گفت: به طور قطع فرهنگ مصرف بهینه آب بزرگترین کمک مردم در تابستان امسال برای گذر از این شرایط است و از سوی دیگر شرکت آبفا امسال اقدامات فنی در راستای مدیریت فشار شبکه خواهد داشت، چراکه کمبود آب داریم.
سرانه مصرف آب را به ۱۴۲ لیتر برسانیم
اکبری تاکید کرد: زمانی که در شبکه آب مدیریت فشار داشته باشیم، به طور قطع مصرف آب مردم کمتر می شود، اما باید توجه داشت که مجتمع های مسکونی منبع ذخیره آب دارند و ما نمی توانیم داخل ساختمان ها را مدیریت کنیم که در این شرایط فرهنگ مصرف آب از سوی مردم ضرورت دارد.
وی افزود: در سال ۹۹ به صورت متوسط سرانه مصرف آب شرب هر اصفهانی ۱۵۷ لیتر بود، اما اگر مردم در روز ۱۵ لیتر مصرف خود را مدیریت کرده و این سرانه را به ۱۴۲ لیتر برسانند بدون هیچ دغدغه ای از تابستان امسال گذر خواهیم کرد.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان اصفهان تصریح کرد: سعی داریم قطعی آب نداشته باشیم و در برنامه توزیع آب امسال، اصلا برنامه جیره بندی آب برای اصفهان نداریم، اما افت فشار آب قطعا خواهیم داشت، چراکه نیاز مردم با تولید آب برابری نمی کند، در این شرایط درگیر افت فشار می شویم، بنابراین بهترین گزینه مصرف بهینه آب برای کاهش سرانه آب است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت آبفا نیز اقدام به مدیریت فشار آب و مدیریت عادلانه توزیع آب در استان اصفهان می کند و امیدواریم با این اقدامات توزیع بهتری در آب شرب داشته باشیم.
- 14
- 5