به گزارش تسنیم به نقل از اویل پرایس، تخمین زده می شود ایران ۶۹ میلیون بشکه نفت در ذخایر شناور خود روی نفتکش ها داشته باشد تا به محض برداشته شدن تحریم های آمریکا به دست خریداران آن برسند.
سیتی گروپ طی یادداشتی در روز دوشنبه اعلامکرد ایران احتمالاً حدود ۶۵ میلیون بشکه نفت روی دریا ذخیره کرده و ۵۴ میلیون بشکه هم در ذخایر ساحلی خود دارد.
ایران و آمریکا از ماه گذشته در حال برگزاری مذاکرات غیرمستقیم در وین هستند تا به راه هایی برای بازگشت به قرارداد اتمی برجام برسند. جو بایدن تمایل خود را برای بازگشت به قرارداد برجام اعلام کرده است ولی به شرطی که ایران به تعهدات خود عمل کند. ایران هم به نوبه خود اعلام کرده است تنها پس از برداشته شدن تحریم ها تعهدات خود را عملی خواهد کرد.
در صورت رسیدن به یک قرارداد و پس از برداشته شدن تحریم های آمریکا علیه ایران، ایران میتواند نفت خود را طی ۱۰ تا ۲۰ روز به بازارهای بزرگ دنیا از جمله هند و چین صادر کند.
طبق گفته ریچارد متیوز، مدیر تحقیقات در شرکت «گیبسون شیپ بروکرز»، خالی شدن ذخایر نفت شناور ایران پس از برداشته شدن تحریم ها یک شبه امکان پذیر نیست، کانال های پرداخت هم باید برقرار شوند و خریداران باید اطمینان حاصل کنند که قانونی نفت ایران را می خرند، به این ترتیب ذخایر نفت ایران طی چند ماه و به صورت تدریجی وارد بازار می شوند.
***
قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹ سنت معادل ۰.۱۳ درصد کاهش به ۶۸ دلار و ۵۶ سنت رسید.
در حالی که سرمایه گذاران همچنان احتمال میدهند با احیای توافق برجام و از سرگیری عرضه نفت ایران، تاثیر افزایشی رشد تقاضا برای مصرف در آمریکا خنثی خواهد شد، قیمت نفت روز چهارشنبه شاهد کاهش بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۹ سنت معادل ۰.۱۳ درصد کاهش به ۶۸ دلار و ۵۶ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن با ۱۹ سنت معادل ۰.۲۹ درصد کاهش به ۶۵ دلار و ۸۸ سنت رسید.
در حالی که امیدها به رشد تقاضا به دلیل در پیش بودن فصل سفرهای تابستانی در نیمکره شمالی و لغو تدریجی محدودیت های کرونایی افزایش یافته است، قیمت هر دو شاخص نفتی روز سه شنبه افزایش داشت و به بالاترین رقم ها طی یک هفته گذشته رسید.
انستیتوی نفت آمریکا دیروز برآورد کرد که ذخایر نفت خام و فرآورده های نفتی این کشور طی هفته گذشته کاهش یافته باشد. بر اساس این برآورد، حجم ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۱ ماه می با ۴۳۹ هزار بشکه کاهش مواجه شده است. همچنین کاهش ذخایر بنزین و میعانات آمریکا نیز به ترتیب ۲ و ۵.۱ میلیون بشکه تخمین زده شده است.
کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد موسسه فوجیتومی در این باره گفت: «آمارهای انستیتوی نفت آمریکا امیدوارکننده است، اما عمده توجه سرمایه گذاران معطوف گفت وگوهای ایران و قدرت های جهانی است زیرا تاثیر بازگشت احتمالی نفت ایران به بازار مهم تر خواهد بود.»
علی ربیعی سخنگوی دولت ایران دیروز نسبت به نتیجه بخش بودن مذاکرات با قدرت های جهانی در آینده نزدیک ابراز خوش بینی کرد. این در حالی است که مذاکره کننده ارشد ایران هشدار داده که هنوز مسائل جدّي باقی مانده است.
- 11
- 1